Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Savaitgalio lėkštėje – originalūs ir gardūs suktinukai

Suktinukai su pestu ir ančiuviais
Fotolia nuotr. / Suktinukai su pestu ir ančiuviais
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Štai, kaip nepastebimai ir greitai prabėgo taip trumpam į mūsų kraštus užsukanti vasara. Džiugu, jei spėjote pasimėgauti jos teikiamais malonumais bei pasigardžiuoti gaiviais vasariškais patiekalais iš šviežių uogų bei vaisių.

Metas vasarišką meniu dėti į lentynas ir išbandyti patiekalus su rudens gėrybėmis. Šį kartą portalas Ji24.lt siūlo jums išbandyti pačius įvairiausius suktinukų receptus. O jų turime išties daug: ir su jautiena, ir su kiauliena, ir su vištiena.

Na, o jei rūpinatės savo figūra ar tiesiog nesate dideli mėsos gerbėjai – siūlome išbandyti vegetariškus suktinukus su įvairiomis daržovėmis ar žuvimi. Receptų pasiūlymuose rasite ir šokoladinius suktinukus – pradžiuginkite jais savo mažuosius, pasmaližiavę vaikučiai galbūt kur kas uoliau Rugsėjo 1-ąją bėgs į mokyklas ar darželius!

Suktinukai su mėsa

Receptas: Jautienos suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (minkšta šviežia)
Agurkai: 4.00 vnt. (kieti marinuoti agurkėliai)
Garstyčios: 4.00 arbat. š.
Šoninės juostelės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Druska: 1.00 valg. š. (pagal skonį mėsai ir padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai malti, mėsai ir padažui)
Porai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 st. (aptepti ir kepti)
Morkos: 1.00 vnt. (padažui)
Salierai: 1.00 vnt. (padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Jautienos sultinys: 300.00 ml (padažui)
Vynas: 100.00 ml (raudonas - padažui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (padažui)
Čiobreliai: 10.00 g (pagal skonį, padažui)
Kaip gaminti

1. Jautieną nuplaukite, labai gerai nusausinkite. Mėsą supjaustykite maždaug 200 g gabalėliais. Juos šiek tiek padaužykite ranka ir, uždengusi kepimo popieriumi, švelniai pamuškite, kad mėsa suminkštėtų.

2. Kiekvieną jautienos gabalėlį pagal skonį iš abiejų pusių įtrinkite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais, aptepkite garstyčiomis (rinkitės grūdėtąsias arba paprastas). Ant viršaus dėkite po šoninės juostelę, agurkėlių skiltelių, berkite griežinėliais supjaustytų, citrinų sultimis pagardintų ir rankomis pamaigytų minkštų svogūnų.

Jautienos paruošimas
Fotolia nuotr. / Jautienos paruošimas

3. Paruoštus mėsos suktinukus keliose vietose persmeikite mediniais smeigtukais ir konditeriniu šepetėliu aptepkite aliejumi. Dėkite į didelėje keptuvėje gerai įkaitintus riebalus.

Jautienos suktinukai
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai

4. Mėsos suktinukus iš pradžių apkepkite ant didelės kaitros – užsidarys mėsos poros ir neišbėgs sultys. Tada liepsną sumažinkite ir mėsą dar 10 min. troškinkite. Suktinukus ištraukite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Galiausiai juos sudėkite į lėkštes ir užberkite smulkintų porų.

Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai
Fotolia nuotr. / Jautienos suktinukai

5. Padažui visas daržoves nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite nuo mėsos likusiuose rialuose. Supilkite sultinį, vyną,  sumeskite čiobrelių šakeles. Viską šiek tiek pakaitinkite. Tada supilkite vandenyje ištirpintą krakmolą, išmaišykite, išgriebkite čiobrelių šakeles, įberkite druskos ir pipirų. Padažą sutrinkite elektriniu plakikliu ir patiekite puodelyje – kiekvienas užsipils, kiek norės.  

Padažas
Shutterstock nuotr. / Padažas

 

Receptas: Šoninės suktinukai su aštriu aptepu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.7 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 1.00 kg (šoninės su raumenukais)
Džiovintos slyvos: 200.00 g
Aliejus: 100.00 ml (Aptepui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (Aptepui)
Actas: 2.00 valg. š. (Aptepui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Aptepui; grūdėtųjų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (Aptepui; aštraus)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š. (Aptepui)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis ir viena eile sudėkite į didelę lėkštę. Džiovintas slyvas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite mirkti.

2. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Jį supilkite ant mėsos juostelių ir maždaug 15 min. pamarinuokite.

3. Išmirkusias slyvas nuvarvinkite. Kiekvieną slyvą apsukite šoninės juostele. Ant iešmų suverkite po 2–3 suktinukus.

4. Ant įkaitusių žarijų vartydami kepkite 15–20 min. (kol šoninė gerokai apskrus). Jei reikia, kepant dar patepkite likusiu aptepu. Patiekite su juoda duona ir raugintais kopūstais.

Receptas: Meksikietiški suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 640.00 g (4 gabalėliai nugarinės (be kaulų, maždaug po 160 g kiekvienas))
Imbieras: 100.00 g (konservuotų)
Mėsos sultinys: 400.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (po 0,5 raudonos ir geltonos saldžiųjų paprikų)
Svogūnų laiškai: 50.00 g (saujelė)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 200.00 ml (baltųjų vynuogių)
Slyvų tyrė 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sojų padažas: 50.00 ml
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laispnių. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Nuvarvinkite imbierus. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną mėsos gabalėlį išklokite imbierais, uždėkite po keletą raudonų ir geltonų paprikų juostelių bei svogūnų laiškų. Suvyniokite suktinukus ir apriškite virtuviniu siūlu.

2. Keptuve įkaitinkite aliejų, sudėkite suktinukus ir apkepinkite. Supilkite vynuogių sultis ir troškinkite 5 minutes. Įmaišykite slyvų tyrę, supilkite sultinį, įdėkite nuluptą skiltelę česnako. Keptuvą su suktinukais uždenkite, šaukite į orkaitę ir troškinkite apie 40 minučių.

3. Suktinukus išimkite ir padėkite šiltai. Į sultinį keptuve supilkite sojų padažą, su keliais šaukštais šalto vandens išsuktą krakmolą, įberkite druskos, pipirų. Maišydami virkite 5 minutes. Suktinukus apipilkite karštu padažu. Tiekite su virtais makaronais.

Knyga „Geri receptai 2“
Knyga „Geri receptai 2“

Receptas iš knygos „Geri receptai 2“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plačiau skaitykite: Idėjos meksikietiškam vakarėliui

 

 

 

 

 

 

Receptas: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
2.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sojų padažas: 4.00 valg. š. (3 valg. š. marinatui ir 1 valg. š. įdarui)
Aliejus: 550.00 ml (1 valg. š. marinatui, 3 valg. š. įdarui ir apie 500 ml suktinukams virti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (1 skiltelė marinatui ir 2 - įdarui)
Laiškiniai svogūnai: 5.00 vnt. (marinatui)
Vištienos krūtinėlė: 450.00 g (įdarui)
Kopūstai: 300.00 g (smulkintas kininis kopūstas - įdarui)
Morkos: 3.00 vnt. (tarkuotos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Šparaginės pupelės: 1.00 st. (šaldytos - įdarui)
Grybai: 1.00 st. (baltieji kiniški grybai arba rudieji pievagrybiai - įdarui)
Konservuoti bambuko ūgliai: (įdarui) 140.00 g
Imbieras: 1.00 arbat. š. (1/2 –1 arbat. š. šviežio tarkuoto arba žiupsnelis malto imbiero - įdarui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (1/4 arbat. š. įdarui ir 2 arbat. š. tešlai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį - įdarui)
Druska: 1.00 valg. š. (žiupsnelis įdarui ir 1 arbat. š. tešlai)
Miltai: 4.00 st. (4 puodeliai - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli - tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (1 puodelis ledinio vandens tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (kukurūzų ar bulvių krakmolas, sumaišytas su 1/4 puodelio vandens - tešlai)
Kaip gaminti

ĮDARO PARUOŠIMAS

1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į švarų plastikinį maišelį. Maišelį su vištiena ir marinatu dėkite į šaldytuvą ir palaikykite nuo 30 minučių iki 1 valandos.

2. Praėjus šiam laikui, keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Aliejui įkaitus, sudėkite išsimarinavusią vištieną. Kepkite apie 5 minutes, nuolat maišydami, kol vištiena ims po truputį ruduoti. Išimkite vištieną iš keptuvės į lėkštę ar dubenėlį ir atidėkite į šalį.

3. Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite smulkintą kopūstą, morkas ir smulkiai supjaustytą svogūną. Įpilkite šaukštą sojos padažo. Pamaišydami kepkite daržoves apie 2 minutes, kol kopūstas suminkštės. Įmaišykite šparagines pupeles, smulkintus grybus, bambuko ūglius, smulkintus česnakus ir pakepinkite dar minutę. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite imbierą, cukrų ir druską bei pipirus pagal skonį.

4. Atvėsusią vištieną sudėkite į kepintų daržovių mišinį ir gerai išmaišykite. Paruoštą įdaro masę sudėkite į kiaurasamtį ir kiek įmanoma geriau nusausinkite. Tuomet įdarą paskleiskite tolygiai ant kepimo skardos ar kito didelio indo ir palikite, kol visiškai atvės. Visiškai atvėsinti įdarą labai svarbu, nes kitu atveju, jei į tešlos lakštus vyniosite dar šiltą įdarą, Jūsų suktinukai nebus traškūs, o atvirkščiai – minkšti ir tižūs. Jeigu matysite, jog atvėsęs įdaras vis dar išskyrė sulčių, nusausinkite jas visas su popieriniais rankšluosčiais. Ne mažiau svarbu negu ta, kad įdaras būtų atvėsęs, yra tai, kad įdaras turi būti visiškai nusausintas.

 

TEŠLOS PARUOŠIMAS

1. Miltus išsijokite į didelį dubenį, sumaišykite su druska ir cukrumi. Lengvai išplakite kiaušinius. Supilkite kiaušinius į miltus ir išmaišykite. Supilkite pusę vandens ir gerai išmaišykite tešlą. Tuomet po truputį pilkite likusį vandenį. Pilkite tiek, kad gautumėte minkštą, šiek tiek lipnią tešlą – nebūtina supilti viso vandens, gali būti, jog jo šiek tiek liks.

2. Perdėkite tešlą ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Minkykite apie 5 minutes, kol tešla taps minkšta ir elastinga. Perkelkite tešlą į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti apie 30 minučių.

3. Praėjus pusvalandžiui, tešlą vėl lengvai paminkykite. Perpjaukite į dvi dalis. Kiekvieną dalį ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite į apskritimą. Kiekvieną apskritimą padalinkite į penkiolika dalių – turėsite 30 vienodo dydžio tešlos gabalėlių. Kiekvieną iš šių gabalėlių iškočiokite į kuo labiau kvadratinę formą, kurios dydis būtų maždaug 12x12 cm dydžio. Kočioti turite kuo ploniau, kol iškočiota tešla taps pusiau skaidri (jei Jūsų stalo paviršius turi raštą ar nėra vienspalvis, tai nesudėtinga – turite per tešlą pradėti įžiūrėti paviršiaus raštą; tai reiškia, kad tešla iškočiota pakankamai plonai). Iškočioti tešlą plonai yra labai svarbu, nes kitu atveju ji neišvirs ir nebus traški (jei bus iškočiota per storai) arba beverdant suplyš ir įdaras išbėgs (jei iškočiosite per plonai).

4. Iškočiotų lakštelių kraštus, kadangi jie vis tiek bus netaisyklingai kvadratinės formos, apipjaukite taip, kad gautumėte kuo taisyklingesnius kvadratus. Nupjautas tešlos dalis atidėkite į šalį – galėsite panaudoti, gamindami kitą patiekalą.

5. Paruoštus tešlos lakštelius pabarstykite kukurūzų arba bulvių krakmolu ir dėkite vieną ant kito. Kol ruošite likusius, uždenkite jau paruoštus drėgna šluoste, kad jie neišsausėtų ir neišdžiūtų. Paruošus tešlos lakštelius, naudokite juos iš karto. Arba, jei norite naudoti vėliau, galite sudėti į plastikinį maišelį ir užšaldyti.

 

SUKTINUKŲ PARUOŠIMAS IR VIRIMAS

Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite tiek aliejaus, kad 5-7 cm apsemtų dugną. Kol aliejus kaista, paruoštą įdarą susukite į paruoštus tešlos lakštus. Tai yra svarbiausias momentas, ruošiant šiuos Kinijoje populiarius užkandžius, kadangi nuo sukimo technikos priklauso tai, ar virdami suktinukai neišsileis ir išlaikys savo formą. Taigi, sukite įdarą į tešlos lakštus, remdamiesi žemiau pateiktomis nuotraukomis bei nuorodomis:

1. Ant švaraus ir lygaus paviršiaus pasidėkite pirmąjį paruoštos tešlos lakštą.

2. Ant vieno jo kampo, kaip parodyta, uždėkite šaukštą įdaro. Nedėkite įdaro labai daug, nes suktinukai bus dideli, stori ir nepatogūs valgyti.

3. Pradėkite vynioti nuo kampo, ant kurio uždėjote įdarą. Vyniokite iki lakšto vidurio.

4. „Užverskite“ kairę, tuomet dešinę tešlos lakštelio pusę link vidurio.

5. Toliau suvyniokite suktinuką, kol liks nesuvyniotas tik pats kampas. Sukite atsargiai, tačiau tvirtai, švelniai paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Paruoštas suktinukas turi būti tvirtas – tik tokiu atveju jis puikiai išvirs, bus traškiu paviršiumi.

6. Likusį nesuvyniotą tešlos kampą suvilgykite krakmolo ir vandens mišiniu, tuomet susukite iki galo ir  švelniai paspauskite.

7. Paruoštą suktinuką padėkite ant lygaus paviršiaus, užlenkta dalimi į apačią. Kol ruošiate likusius suktinukus, jau paruoštus laikykite uždengę drėgna šluoste ar maistine plėvele, kad tešla neišsausėtų ir neapdžiūtų.

Palaukite, kol aliejus įkais iki maždaug 175 °C temperatūros. Jei neturite termometro, galite pamatuoti temperatūrą taip – įmeskite į aliejų gabaliuką baltos duonos ir jis turi tapti auksinės spalvos per 10 sekundžių. Taigi, aliejui įkaitus iki reikiamos temperatūros, dėkite į jį paruoštus suktinukus – virkite ne daugiau kaip 4-5 vienu metu. Kas minutę apverskite suktinukus kita puse. Virkite apie kelias minutes, kol suktinukai taps auksiniai rudos spalvos. Su žnyplėmis išimkite iš aliejaus, ir dėkite šalia vienas kito ant grotelių, kad nuvarvėtų aliejus ir jie atvėstų, neprarasdami savo traškumo. Jokiu būdu nedėkite suktinukų į lėkštę vienas ant kito ar nesausinkite aliejaus popieriniu rankšluosčiu, nes jie bus tižūs ir visiškai netraškūs.

Paruoštus ir nusausintus suktinukus sudėkite į didelę lėkštę. Šalia šios lėkštės ant stalo padėkite ir dubenėlį su sojos padažu. Suktinus valgykite rankomis, pamirkydami į padažą. Skanaus!

Iš šio kiekio paruošite 30 suktinukų.

Suktinukus Egg Rolls ruošė ir aprašė Asta Černė

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ (Kinija)

Receptas: Vištienos suktinukai su maskarponės įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 3.00 vnt. (filė)
Maskarponės sūris: 15.00 g (1 valg. š.)
Ananasai: 15.00 g (1 valg. š. konservuoti)
Mėtos: 1.00 valg. š. (kapotos)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Vynas: 200.00 ml (raudonas - „Marsala Ambra Sweet“)
Grietinėlė: 100.00 ml
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pasigaminkite suktinukų įdarą. Į atskirą indelį sudėkite maskarponę, susmulkintus ananasus, mėtas, sutraiškytą česnako skiltelę. Viską išsukite iki vientisos masės.

2. Išmuškite vištieną, bet ne per plonai, kad vėliau vyniojami suktinukai neplyštų.

3. Į paruoštą mėsą, arčiau centro, įdėkite maždaug po 1 arbat. š. įdaro. Kiek įmanoma glaudžiau suvyniokite ir sutvirtinkite dantų krapštukais.

4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite suktinukus. Pabarstykite juos druska, juodaisiais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Kiekvieną mėsos pusę kepkite po 5–6 minutes.

5. Kai suktinukai gražiai apskrus, supilkite vyną (jeigu parduotuvėje neaptiktumėte sicilietiško vyno, naudokite portveiną arba maderą – rezultatas bus panašus). Kai vyno sumažės perpus, supilkite grietinėlę. Dar porą minučių patroškinkite. Paragaukite, nes gali tekti papildomai įberti žiupsnelį druskos.

6. Paruoštus suktinukus, prieš dėdamos į lėkštę, perpjaukite. Garnyrui galite patiekti virtų ryžių ir vaisių salotų.

Receptas: Pikantiški suktinukai su špinatais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.2 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Faršas: 400.00 g (400 - 500 g kiaulienos)
Kiauliena: 500.00 g (500 - 600 g kumpis)
Špinatai: 1.00 sauja
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 2.00 žiupsnelis
Kmynai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Mėsos prieskoniai:(aštresni) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (Mėsą per naktį ar bent 3–4 valandas pamarinuokite su prieskoniais.) Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grūstu česnaku, kiaušiniu, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska.

2. Ant lentutės patieskite išmuštą kumpį, apdėkite plautais ir plikytais špinatais, apklokite faršu, vėl dėkite špinatų lapų ir susukite. Vyniotinį kas 3–4 centimetrus susmaigstykite ilgais mediniais pagaliukais. Paskui supjaustykite griežinėliais taip, kad kiekvienam tektų pagaliukas. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite griežinėlius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių. Tiekite su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis, mėgstamu padažu.  

Pagaminsite per 50 min., neskaičiuojant marinavimo laiko.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Receptas: Kumpio ir salotų suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Gražgarstės: 1.00 sauja
Kopūstai: 1.00 st. (sauja raudongūžio)
Salotos: 300.00 g (sauja lapų)
Alyvuogės: 4.00 valg. š. (2 - žaliųjų ir 2 - juodųjų)
Pomidorai: 2.00 vnt. (slyviniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (vynuogių)
Kumpis: 4.00 riekės (vytinto pvz. Serano)
Kaip gaminti

1. Salotas ir kopūstą susmulkinkite. Įmaišykite pjaustytus pomidorus, alyvuoges. Pagardinkite prieskoniais, apšlakstykite trupučiu aliejaus, acto, pageidaujant – druska, pipirais.

2. Salotas patiekite suvyniotas į vytinto kumpio riekeles.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Kalakutienos suktinukas su rozmarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 15
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kalakutiena: 230.00 g (filė)
Kaštainiai: (konservuoti) 50.00 g
Sviestas: 50.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (šlakelis)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (lapelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį.

3. Paruoštu įdaru patepkite abu mėsos gabalėlius, susukite ir suriškite siūlu. Palikite šaldytuve dar pusvalandį.

4. Suktinukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min.

Rozmarinų skonis šiek tiek kartokas, labai stiprus ir aromatingas, todėl jų vartojama saikingai. Rozmarinais tinka gardinti ėrieną, kepsnius, paukštieną, žuvį, žvėrieną, bulves, ankštinių daržovių patiekalus, aštrius padažus, grybus, cukinijas, baklažanus.

 

Receptas: Vištienos suktinukai su bazilikais ir kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Bazilikai: 4.00 vnt. (šakelės)
Parmos kumpis: 12.00 vnt. (arba karštai rūkytos šoninės)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Krūtinėlę padalykite į 12 pailgų gabalėlių. Pabarstykite juodaisiais pipirais, malta saldžiąja paprika. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite 2–3 bazilikų lapelius ir apvyniokite kumpio ar šoninės juostele.
  2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite suktinukus ir kepkite 3–4 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Receptas: Avižiniai suktinukai su kumpiu
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.5 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Mineralinis vanduo: gazuotas 2.00 st.
Avižiniai dribsniai: 15.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 st. (natūralus - stiklinė - tešlai, 4 valg. š. - įdarui)
Kumpis: 200.00 g (virtas kalakuto)
Ožkų pieno sūris: 250.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1.  Į dubenį įmuškite kiaušinius. Suberkite avižų dribsnius, gerai išsukite. Supilkite mineralinį vandenį, išmaišykite. Sukrėskite jogurtą ir sukite, kol masė taps vientisa. Pagal skonį pasūdykite. Palikite 15 minučių.
  2. Ožkų pieno sūrį sudėkite į dubenį, sukrėskite jogurtą, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir gerai ištrinkite. Iš tešlos keptuvėje iškepkite apvalius lietinius. Palikite atvėsti.
  3. Virtą kumpį supjaustykite maždaug 0,5 mm storio griežinėliais. Avižinius lietinius plonai aptepkite ožkų pieno sūrio ir jogurto mase, ant viršaus tolygiai išdėliokite kumpio griežinėlius. Susukite ritinėlius. Standžiai įvyniokite į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Ritinėlius perpjaukite į tris lygias dalis.
Receptas: Kumpio ir krevečių suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytos virtos karališkosios)
Parmos kumpis: 6.00 riekės
Vanduo: 250.00 ml (marinatui)
Kokosų pienas: 250.00 ml (nesaldintas - marinatui)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 3.00 valg. š. (baltojo vyno - marinatui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (marinatui)
Imbieras: 10.00 g (šaknies gabalėliis -marinatui)
Kalendros: 5.00 g (žiupsnis - marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Aitrioji paprika: 20.00 g (pusė ankšties - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Kumpį supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, susmulkinkite. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, apšlakstykite baltojo vyno actu ir 20 minučių marinuokite.
  2. Paruoškite marinatą: prikaistuvyje sumaišykite vandenį ir kokosų pieną. Suberkite cukrų, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Sudėkite tarkuotus imbierus, smulkintas aitriąsias paprikas, svogūnus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, porą minučių kaitinkite.
  3. Sudėkite krevetes, pusę minutės kaitinkite, nukelkite nuo viryklės. Po pusdienio krevetes išgriebkite ir nuvarvinkite. Po krevetę įsukite į kumpio griežinėlį. Suktinukus pakaitomis suverkite ant iešmų. Paskrudinkite virš žarijų.
Receptas: Vištienos suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.7 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (filė)
Sūris: 80.00 g (brandinto)
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (įvairių kapotų - petražolių, krapų, bazilikų)
Varškės sūris: 100.00 g
Sviestas: 50.00 g
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių ir žievelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (rožinių)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi.
  2. Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į kelias dalis, pamuškite ir įtrinkite marinatu. Palikite bent valandą pastovėti kambario temperatūroje.
  3. Gerai nuplautus ir perrinktus špinatus pakepinkite svieste, sumaišykite su tarkuotu sūriu, žalumynais, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite rožiniais pipirais.
  4. Vištienos gabaliukus aptepkite paruošta mase, susukite ir supjaustykite. Iškepkite keptuvėje virš garų.
  5. Tiekite papuošusi šviežiais salotų lapeliais.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant vištienos marinavimo laiko).

 

Receptas: Suktinukai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Pita: 1.00 vnt.
Vištiena: 400.00 g (virtos)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Persikai: 4.00 vnt. (konservuotų)
Ožkų pieno sūrelis: (tepamo) 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 puodelis (indelis natūralaus)
Sūris: 4.00 vnt. (plokštelės lydyto)
Kaip gaminti
  1. Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir sumaišykite su natūraliu jogurtu.
  3. Pitą perpjaukite per pusę. Jei duona storesnė, padalykite į tris dalis.
  4. Konservuotus persikus nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su ožkų pieno sūriu, pagal skonį berkite čiobrelių.
  6. Ant pitos tepkite ožkų pieno sūrio, išdėliokite salotas ir vištienos gabalėlius, sūrio plokšteles ir persikus.
  7. Duoną susukite voleliu ir šiek tiek apskrudinkite orkaitėje.
Receptas: Vištienos suktinukai su špinatais ir džiovintomis spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 31
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š. (ryžių)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (šafrano)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Spanguolės: 1.00 st. (sauja džiovintų)
Špinatai: 2.00 sauja (šaldyti, bet tinka ir švieži)
Kaip gaminti
  1. Vištiena pamuškite, kad taptų panaši į plonus kepsnelius. Visus likusius ingredientus sumaišykite, ir gautu marinatu užpilkite mėsą, palikite marinuotis (galite per naktį).
  2. Špinatus trumpai pakaitinkite verdančiame pasūdytame vandenyje (~2min.), gerai nuvarvinkite. Ant kiekvieno kepsnelio dėkite špinatų ir džiovintų spanguolių, susukite į suktinuką ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~20 min.
  3. Prie šių suktinukų labai tinka balzaminio acto padažas:
  4. 100ml balzaminio acto sumaišykite su 100g cukraus ir viską pavirkite kol padažas ims tirštėti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Kanevičiūtė

Receptas: Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (filė gabalėlis po 175 g)
Šoninė: (gabalėlių po 10g) 12.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų SANTA MARIA)
Druska: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Moliūgo sėklos: 100.00 g (įdarui)
Parmezano sūris: 100.00 g (tarkuoto - įdarui)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (įdarui)
Džiovinti pomidorai: 10.00 vnt. (SANTA MARIA saulėje džiovintų - įdarui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE - įdarui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (smulkintų - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustų sulčių - įdarui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 SANTA MARIA)
Kaip gaminti
  1. Visus įdaro produktus sumaišykite ir pertrinkite trintuvu.
  2. Vištienos filė supjaustykite į tris plonus gabalėlius.
  3. Ant kiekvieno griežinio užtepkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir susukite. Šoninės gabalėliais apsukite vištienos suktinukus ir persmeikite mediniu iešmeliu ar krapštuku.
  4. Vištienos suktinukus sudėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje 10–12 minučių.
  5. Patiekite su makaronais ar ryžiais (arba kaip vieną užkandį).
  6. Patarimas! Taip pat pabandykite su persikų čatniu arba ananasų padažu!
Receptas: Omleto suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kumpis: 80.00 g (8 gabalėliai vytinto)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml (liesa)
Miltai: 100.00 g
Špinatai: 1.00 sauja (švieži)
Artišokai: (keli konservuoti) 3.00 vnt.
Sūris: 1.00 vnt. (lydyto varškės sūrelio indelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius gerai išplakite su grietinėle.

2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, ir įplakite į kiaušinių ir grietinėlės plakinį.

3. Ten pat suberkite persijotus miltus, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, nuplautais ir nusausintais kapotais špinatų lapeliais (kelis palikite papuošti).

4. Tešlą palikite apie pusvalandį, kad gerai išbrinktų.

5. Kai tešla išbrinks, keptuvėje svieste iškepkite plonus omletus.

6. Ant atvėsintų omletų tepkite su kapotomis česnako skiltelėmis sumaišyto varškės sūrelio, berkite smulkintų artišokų, susukite omletus voleliu, supjaustykite ir kiekvieną gabalėlį apsukite kumpio griežinėliu.

7. Puoškite likusiais špinatų lapeliais.

Vegetariški suktinukai

Receptas: Suktinukai su kopūstais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė baltagūžio)
Špinatai: 30.00 g (švieži)
Krevetės: 1.00 vnt. (indelis lukštentų krevečių sūryme)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Natūralus tepamas varškės sūrelis 1.00 vnt.
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlės)
Kaip gaminti

1. Kopūstą stambiai supjaustykite, šiek tiek pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir sumaišykite su nuplautais ir susmulkintais špinatų lapeliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite nuvarvintas krevetes.

2. Iš aliejaus, citrinų ir apelsinų sulčių paruoškite padažą, užpilkite ant kopūstų ir krevečių, gerai išmaišykite ir truputį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai.

3. Lavašą aptepkite tepamuoju varškės sūreliu, užberkite kapotų žalumynų ir skrudintų migdolų, tolygiai paskleiskite kopūstų masę, lavašą standžiai susukite.

4. Paruoštą lavašą suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

5. Tiekite supjausčiusi norimo dydžio gabalėliais.

Receptas: Salotų suktinukai su jogurto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Salotos: 1.00 vnt. (salotų gūžė, labai tinka „Romaine“)
Kopūstai: 1.00 vnt. (ketvirtis kopūsto gūžės)
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Salierai: 1.00 vnt. (šakniagumbis)
Jogurtas: 125.00 g (padažui)
Actas: 2.00 valg. š. (padažui; natūraliai fermentuoto obuolių)
Aliejus: 1.00 valg. š. (padažui; graikinių riešutų, lazdynų, migdolų ar sezamų)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui; žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (padažui; žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Salotas išskirstyti atskirais lapais. Kopūstus, salierus ir morkas supjaustyti panašaus ilgio šiaudeliais (darbas spartesnis pjaustant daržovių pjaustykle).

2. Visus šiaudelius atsargiai pamaišyti viename inde, kad tolygiai pasiskirstytų. Ant kiekvieno salotų lapo dėti po saują daržovių mišinio ir susukti. Suktinukus galima perrišti svogūnų laiškais – tvirčiau laikysis.

3. Padažui skirtus produktus išplakti viename inde ir patiekti atskirai.

Receptas: Pikantiški baklažanų suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Parmezano sūris: 1.00 valg. š.
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (aliejuje)
Baklažanai: 1.00 vnt. (didelis)
Ožkų pieno sūris: 200.00 g
Ryžių actas (marinatui) 1.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pesto padažas: 2.00 valg. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 valg. š. (skrudinti)
Krienai: 1.00 arbat. š. (vasabi - marinatui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (marinatui)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (skrudintos - marinatui)
Aitrioji paprika: 5.00 g (marinatui)
Imbieras: 5.00 g (marinatui)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Medus: 1.00 valg. š. (marinatui)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos žievelės - marinatui)
Kaip gaminti

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.

2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir padėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Baklažanų gabalėlius sudėkite į plokščią indą.

3. Iš nurodytų ingredientų sumaišykite marinatą: aitriąją papriką nulupkite, sukapokite, imbiero gabalėlį nulupkite, sutarkuokite, viską sumeskite į plakimo indą, supilkite aliejų, sojų padažą, suberkite visus likusius prieskonius, išplakite iki vientisumo ir užpilkite ant keptų juostelių.

4. Baklažanus marinuokite apie 3 val. Tada juosteles aptepkite su česnakais ir smulkintais saulėje džiovintais pomidorais sumaišytu ožkų pieno sūriu, klokite jas vieną ant kitos ir susukite dailius bokštelius.

5. Pesto padažą sumaišykite su kapotais riešutais ir parmezano drožlėmis ir krėskite į lėkšteles šalia baklažanų bokštelių.

Receptas: Cukinijų suktinukai su varške ir džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 33
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 4.00 vnt. (apie 450 g)
Džiovinti pomidorai: 80.00 g
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai)
Varškė: 500.00 g (riebi)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tryniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1.Cukinijas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai plonomis riekelėmis. Pusę varškės (250 g) ir kiaušinių trynius sutrinkite smulkintuvu iki vienalytės masės.

2.Džiovintus pomidorus ir bazilikų lapelius labai smulkiai supjaustykite. Į varškės ir trynių masę sudėkite likusią varškę, džiovintus pomidorus bei bazilikus.

3.Įpilkite šlakelį aliejaus, kuriame mirko džiovinti pomidorai, įspauskite česnako skilteles, įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą masę paskirstykite ant cukinijų riekelių ir susukite. Ritinėlius galima persmeigti dantų krapštukais, kad neatsivyniotų.

4.Sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 20–25 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Silkių suktinukai su grybų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 29
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Silkė: 4.00 vnt. (filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Grybai: 100.00 g (marinuoti)
Aliejus: 50.00 ml
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti)
Gvazdikėliai: 4.00 vnt.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė)
Morkos: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Silkių filė gabalėlius susukite palikdami viduryje skylutę.
  2. Svogūnus ir grybus smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais ir pakepkite  aliejuje. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, gvazdikėlių ir atvėsinkite.
  3. Dalį šio įdaro pridėkite į suktinukų vidų. Suktinukus sudėkite ant agurkų griežinėlių ir užpilkite likusiu įdaru.
  4. Viršų apibarstykite sezamų sėklomis ir papuoškite žalumynais. 
Receptas: Žuvų suktinukai su avinžirnių ir avokadų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.5 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 8.00 vnt. (šviežia filė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Laiškiniai svogūnai: 2.00 vnt.
Petražolės: 4.00 valg. š. (2 - žuviai ir 2 - salotoms smulkintų lapelių)
Česnakai: 4.00 skiltelės (3 - žuviai ir 1 - salotoms)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Avinžirniai: 400.00 g (skardinė - salotoms)
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs - salotoms)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 raudono - salotoms)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kietai virto trynys - salotoms)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (salotoms)
Actas: 2.00 valg. š. (raudonojo vyno)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (salotoms)
Druska: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (salotoms)
Kaip gaminti

1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą supjaustyti kubeliais). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

2. Aliejumi pateptą keptuvę įkaitinkite, sudėkite smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir supjaustytus svogūnėlius. Trumpai pakepinkite, tada suberkite petražoles, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar truputį pakepinkite.

3. Kiekvieną žuvų filė pusę aptepkite aitriųjų paprikų, svogūnų, petražolių ir česnakų mišiniu, susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniu iešmeliu.

4. Paruoštus suktinukus sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje 5–8 min. (nelygu žuvų dydis).

5. Iškepusias žuvis išimkite į lėkštę ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis.

6. Patiekite taip: į atskiras lėkštes išdėliokite salotas, ant kauburio viršaus uždėkite po du suktinukus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Receptas: Žuvies suktinukai kiaušinių patale
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 2
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (filė - pangasijų, lydekų, menkių)
Sviestas: 130.00 g (30 g - žuviai, 100 g - kiaušinių padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti - kiaušinių padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - kiaušinių padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (kiaušinių padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą ištepkite sviestu. Išvirkite kiaušinius. Žuvies filė apibarstykite druska ir pipirais (jei filė labai didelė, perpjaukite ją išilgai). Ant kiekvienos žuvies juostelės galo uždėkite po gabalėlį sviesto ir susukite į ritinuką. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

2. Suktinukus dėkite į kepimo indą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Kol žuvis keps, ištirpinkite padažui skirtą sviestą. Susmulkinkite kiaušinius ir suberkite į sviestą, sudėkite krapus, apšlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite. Į lėkštes dėkite kiaušinių padažo, ant jo – suktinukus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 44
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Receptas: Suktinukai su pestu ir ančiuviais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
0.0 / 0
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vanduo: 250.00 ml
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - tešlai, 4 virti - įdarui)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikų padažas: įdarui 1.00 valg. š.
Ančiuviai: konservuoti - įdarui 300.00 g
Tunas: 200.00 g (savo sultyse - įdarui)
Citrinos: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite lietinių tešlą: miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sukrėskite šakute paplaktus kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu, supilkite pieno ir vandens mišinį. Sukite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kelis šlakelius aliejaus, tarkuotą parmezaną. Keptuvėje iškepkite lietinius.
  2. Iš marinato išgriebtus ančiuvius gerai nuvarvinkite. Konservuotus tunus (marinatą nupilkite) ir nuluptus kiaušinius susmulkinkite. Lietinius plonai aptepkite bazilikų padažu. Ant kiekvieno dėkite ančiuvių, tarp jų įkrėskite smulkintų tunų. Pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite smulkintais virtais kiaušiniais.
  3. Susukite ritinėlius. Kiekvieną įvyniokite maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Atvėsintus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Receptas: Suktinukai su keptomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.0 / 4
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lietiniai: 8.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Mangas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (įvairių, kapotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite.
  2. Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis.
  3. Daržoves sudėkite į specialų folijos padėkliuką su skylutėmis apačioje ir šiek tiek pakepinkite – jos turi apskrusti, bet neištižti.
  4. Nuimtas daržoves sudėkite į dubenį su paprikomis. Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus.
  5. Padažu apliekite daržoves. Į keptus lietinius krėskite po kelis šaukštus įdaro, juos  susukite voleliu, užlankstykite galus ir labai trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.
Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 83
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Receptas: Suktinukai su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė romaninių)
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Rytietiškų ryžių lapų suktinukai „Spring Rolls": 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvų padažas: 1.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. „Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės.
  2. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinėliais.
  3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite česnaką, sumeskite daržoves ir kepkite, kol jos šiek tiek suminkštės.
  4. Tada suberkite cukrų, sukrėskite padažus, berkite druskos, viską gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
  5. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
  6. Ant paruoštų ryžių lapų lakštų išdėliokite salotų lapus, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir vyniokite suktinuką.
  7. Kad jis tvirčiau laikytųsi, sudrėkinkite vandeniu.
  8. Suktinukus supjaustykite griežinėliais.
Receptas: Baklažanų suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (2 - 3)
Pomidorai: 1.00 vnt. (1 - 2)
Majonezas: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 5)
Sūris: 100.00 g
Aliejus: 40.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Baklažanus supjaustykite išilgai ne storesniais kaip 1 cm “liežuviais” ir pamerkite bent pusvalandžiui į stipriai pasūdytą vandenį.
  2. Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje. Leiskite atvėsti.
  3. Česnaką susmulkinkite ir įmaišykite į majonezą.
  4. Česnako kiekis pagal tai, kokį aštrumą mėgstate. Aptepkite keptą baklažaną majonezu su česnaku.
  5. Uždėkite pomidoro riekelę ir gabaliuką sūrio ir viską suvyniokite į ritinėlį.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Daiva Minkevičienė

Desertiniai suktinukai

Receptas: Šokoladiniai suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
5.0 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sviestas: 60.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml
Miltai: 175.00 g
Kakava: 30.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Nuplikykite citrinas, nutarkuokite žievelę. Į puodą supilkite pieną, suberkite kakavą, išmaišykite. Sudėkite smulkintą sviestą, suberkite cukrų, druską. Maišydami kaitinkite, kol sviestas išsilydys.
  2. Masę supilkite į plakimo indą. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite miltus. Suplakite vientisą masę. Valandą laikykite šaldytuve. Ištraukusi 10 minučių palaikykite kambario temperatūroje.
  3. Keptuvėje išlydykite šaukštelį sviesto. Samteliu pilkite tešlą ir formuokite ploną lietinį. Kepkite iš abiejų pusių po minutę. Taip iškepkite lietinius iš likusios tešlos. Pabarstykite citrinos žievelėmis (tinka ir tarkuotas šokoladas), susukite ritinėlius, juos supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Po du suverkite ant dekoratyvių konditerinių smeigtukų. 

 

Daugiau įvairių receptų pasiūlymų ieškokite paspaudę čia.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką