Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Sekmadienio pietums – 15 apkepėlių receptų

Kuskuso apkepėlė
Autorės nuotr. / Kuskuso apkepėlė
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Šį savaitgalį siūlome jums paskanauti pačių įvairiausių apkepėlių. Kai kurioms nesugaišite itin daug laiko.

Jų iš savo receptų lobyno galime jums pasiūlyti pačių įvairiausių: su jūrų gėrybėmis, žuvimi, su mėsa ir vegetariškų. Su gardžiomis rudens daržovėmis ar makaronais...

Belieka tik išsirinkti ir savo šeimą pradžiuginti gardžiais sekmadienio pietumis, o jei patinkančio recepto nerasite, aplankykite mūsų rubriką RECEPTAI.

Receptas: Pikantiška apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 20
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Rūkyta šoninė 150.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Džiovinti žalumynai (krapai, petražolės) 50.00 g
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Fetos sūris: 150.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g (formelėms patepti)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę – juostelėmis.

3. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos purios masės, suberkite žalumynus, išspauskite česnako skilteles.

4. Vidutinio dydžio kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, tada sluoksniuokite bulves, trupintą fetos tipo sūrį, svogūnus ir šoninę.

5. Ant viršaus pilkite kiaušinių plakinį ir berkite tarkuoto parmezano.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 13–15 min., kol viršus dailiai apskrus.

Receptas: Baklažanų apkepėlė su mėsa ir persikų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
5.0 / 1
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Džiūvėsiai: 80.00 g (maltų)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Malta mėsa 150.00 g
Mėsos prieskoniai 1.00 arbat. š.
Pomidorai savo sultyse 150.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Vynas: 20.00 ml (balto)
Pomidorų pasta 50.00 g
Persikai: 3.00 vnt. (konservuotos puselės)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite riekelėmis, pabarstykite druska ir palikite 1 val.

2. Paruoškite padažą: smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną, česnaką ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Tuomet įdėkite pomidorų pastos, įpilkite vyno, patroškinkite.

3. Į ruošiamą padažą sudėkite sutrintus pomidorus, persikus ir žalumynus. Virkite, kol padažas pradės tirštėti.

4. Nusausinkite baklažano riekeles, iš abiejų pusių apvoliokite jas miltų ir kiaušinių plakinyje bei džiūvėsėliuose ir kepkite.

5. Apkeptus dėkite į skardą, ant viršaus suberkite maltą mėsą, sumaišytą su prieskoniais ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 min.

6. Iškeptą patiekite su padažu ir pomidorais.

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Kuskuso apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (keptos)
Sūris: 150.00 g („Džiugo“)
Kuskusas: 200.00 g
Svogūnai: 20.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min.

2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir pašaukite į orkaitę 15-20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Receptas: Apkepėlė su krabų lazdelėmis ir alyvuogėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Ryžiai: 125.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Krabų lazdelės: 2.00 vnt. (keletas)
Alyvuogės: 20.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Ryžius išvirkite sūdytame  vandenyje, pagardintame kariu.

2. Į keptuvę berkite sutarkuotą morką ir susmulkintą česnako skiltelę. Kepkite su trupučiu aliejaus, kol morkos taps minkštos. Tada į keptuvę ant morkų suberkite išvirtus ryžius, pagardinkite prieskoniais. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakepkite.

3. Į karščiui atsparų indą suberkite troškintus ryžius su morkomis. Viršų užtepkite majonezu, sudėkite pjaustytas krabų lazdeles ir alyvuoges, užtarkuokite sūrio ir 20 minučių kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Kopūstų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 33
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė didelio)
Paprikos: 2.00 vnt. (pusė raudonos saldžiosios, pusė žalios saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Bulvės: 5.00 vnt. (4-5)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 1.00 st. (padažui)
Sūris: 50.00 g (padažui tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (išskyrus bulves) ir apkepkite aliejuje, kol suminkštės, paskaninkite pipirais ir druska. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

3. Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami, kad neatsirastų gumuliukų, po truputį pilkite pieną. Į padažą suberkite pusę tarkuoto fermentinio sūrio (jeigu reikia, pasūdykite).

4. Iš puodo išgriebkite kopūsto gabalėlius ir nuvarvinkite. Tarp kopūsto lapų dėkite daržovių įdarą, kopūsto skilteles sustatykite į kepimo formą, šalia sudėkite česnako skilteles (neluptas), bulves, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite 180 laispnių orkaitėje 20–30 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Krevečių apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Krevetės: 10.00 vnt. (didelės)
Krabų lazdelės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (keli lašai)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite.

2. Kitame puodelyje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir maišydami po truputį pilkite pieną. Padažą nuolat maišydami užvirkite, įlašinkite tabasko padažo, sojų padažo, paskaninkite pipirais ir druska.

3. Padažą supilkite ant apkeptų svogūnų, krabų lazdelių, krevečių ir išmaišykite. Paruoštą mišinį sudėkite į nedideles formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai parus.

4. Tiekdami uždėkite po krevetę ir pabarstykite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Receptas: Mėsa kimštų makaronų ir daržovių apkepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (maltos)
Makaronai: 200.00 g (tuščiavidurių, didesnių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 2.00 vnt. (2–3 didelių)
Žiediniai kopūstai: 500.00 g
Kefyras: 100.00 ml (arba rūgpienio)
Grietinė: 2.00 valg. š. (2–3)
Kečupas (2–3 valg. š.) 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sūris: 200.00 g (fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Storus tuščiavidurius makaronus apvirkite (apie 57 min.), nusunkite, atvėsinkite ir prikimškite maltos mėsos (su druska bei pipirais).

2. Gražiai kimštus makaronus išdėliokite kepimo inde (recepto autorė tokioms užkepėlėms siūlo stiklinį indą kepimui).

3. Tuomet keptuvėje apkepinkite burokine tarka sutarkuotas morkas, gabalėliais supjaustytus žiedinius kopūstus ir smulkiai pjaustytus arba išspaustus česnakus, kol gražiai pageltonuos. Apkepus, viską tolygiai paskirstykite ant makaronų.

4. Belieka tolygiai paskirstyti grietinę ir kečupą, tarkuotą sūrį, o suplaktus kiaušinius su rūgpieniu ar kefyru užpilti ant daržovių ir, galiausiai apibarsčius pipirais, bazilikais, pašauti į 180 °C temperatūros orkaitę ir kepti 1015 min., kol išsilydys sūris ir gražiai paruduos viršus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Receptas: Baklažanų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.7 / 6
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 5.00 valg. š. (kvietinių)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Iš kiaušinio, miltų ir vandens užmaišykite tešlą, pasūdykite ją.

2. Baklažaną supjaustykite maždaug 6 mm storio griežinėliais. Tešloje apvoliokite jo griežinėlius ir apkepkite aliejuje.

3. Iškeptus baklažanus dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

4. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio dėkite po pomidoro griežinėlį, pagardinkite druska ir smulkintu česnaku, apibarstykite tarkuotu brandintu sūriu.

5. Paruoštas apkepėles 10 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Makaronų apkepėlė su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Adžikos padažas 2.00 valg. š.
Krapai: 10.00 g
Makaronų prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 10.00 g
Špinatai: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g
Krevetės: 300.00 g
Lydytas sūrelis „Mildutė“ 1.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt.
Makaronai: 600.00 g („Kaspinėliai“)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite.

2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją.

3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską patroškinkite.

4. Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite. Štai daržovės jau paruoštos!

5. Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį. Užtepkite šaukštą adžikos, dėkite pomidorų grežinėlius ir užberkite smulkinto (tarkuoto) sūrio.

6. Viską kepkite orkaitėje apie 1015 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Masilionienė

Receptas: Špinatų apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Špinatai: 500.00 g (švieži arba šaldyti)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai)
Grietinėlė: 1.00 st. (35 proc.)
Parmezano sūris: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite ir apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Tada susmulkinkite elektriniu grūstuvu.

2. Iki standumo suplakite grietinėlę, įmaišykite špinatus. Sukrėskite masę į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, maišydama suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.

3. Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sukrėskite špinatų ir sūrio masę, papuoškite pomidorų puselėmis, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – maždaug 5 min.

Receptas: Kepenėlių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.0 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Vištų kepenėlės: 300.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kumpis: 3.00 riekės (virtas vištienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 4.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 1.00 puodelis
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4 minutes.

3. Išdėliokite į porcijos dydžio nepridegančius kepimo indelius, ant viršaus užberkite smulkintų virtų bulvių. Salierą, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, virtą kumpį – juostelėmis.

4. Produktus po lygiai susluoksniuokite į indelius su kepenėlėmis ir bulvėmis, pabarstykite druska, maltais pipirais, Provanso žolelėmis. 

5. Apšlakstykite grietinėle ir apie 5–7 minutes kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusi užberkite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.  

Receptas: Apkepėlės su kiaušiniais ir pikantiškomis bulvių lazdelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.2 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 5.00 valg. š. (tarkuoto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona arba geltona)
Pomidorai: 100.00 g (vyšninių)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Virtas bulves supjaustykite stambiais gabalais. Ant viršaus užkrėskite garstyčių, pabarstykite Provanso žolelėmis ir atsargiai sumaišykite.

2. Saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, minkštimą susmulkinkite. Pomidoriukus ir alyvuoges perpjaukite pusiau. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvėje gerai įkaitintus riebalus ir kepinkite, kol pagels.

3. Sudėkite smulkintas paprikas, alyvuoges, pagal skonį pabarstykite druska, maltais pipirais ir maišydami apie 3 min. kepkite. Sudėkite smulkintus pomidoriukus ir dar minutę pakepinkite.

4. Porcijos dydžio keraminius ar stiklinius kepimo indelius patepkite sviestu, ant dugno pabarstykite tarkuoto parmezano. Į kiekvieną indelį įkrėskite po kelis šaukštus kepintų daržovių, garstyčiose apvoliotų bulvių, įmuškite po kiaušinį. Pabarstykite maltais pipirais, druska, apšlakstykite grietinėle. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir 10–12 min. kepkite.

Receptas: Paprikų apkepėlė su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 12
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (stiklainėlis (450 g) keptų marinuotų paprikų)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (rutuliukai arba varškė)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (švieži)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paprikas nusausinkite ir sudėkite į kepimo skardelę. Ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytą mocarelą, užbarstykite druskos, uždėkite plonai pjaustyto svogūno ir keletą šakelių čiobrelių, apšlakstykite aliejumi.

2. Apkepėlę dėkite į įkaitintą iki 230 laipsnių (pasirinkite keptuvo su ventiliatoriumi režimą) orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.0 / 30
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (arba kelios mažesnės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir 5 minutėms šaukite į orkaitę.

2. Griežinėliais supjaustykite pomidorus. Dėkite po pomidoro griežinėlį ant kiekvieno cukinijos griežinėlio, pabarstykite keliais grūdeliais cukraus, druskos ir dar kepkite 5 minutes.

3. Sutarkuokite sūrį, juo pabarstykite pomidorus, šaukite atgal į orkaitę – padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Receptas: Bulvių ir lašišos apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 8
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g (nedidelės šviežios)
Šaldyti žirneliai: 100.00 g
Lašiša: 200.00 g (konservuota - tinka ir tunas)
Grietinėlė: 200.00 ml
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių. Bulves nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių. Sutarkuokite sūrį. Į puodą su bulvėmis suberkite žirnelius ir virkite dar minutę. Nukoškite ir sudėkite į dubenį.
  2. Konservuotą lašišą nukoškite ir susmulkinkite šakute. Dėkite į bulves su žirneliais ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę suverskite į kepimo indą ir išlyginkite. Ant viršaus tolygiai sudėkite grietinę, pabarstykite sūriu ir šaukite į orkaitę 8–10 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką