Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Tobulas pasiūlymas – vakarienė per 15 minučių!

Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
Astos Černės nuotr. / Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Tokia jau ta mūsų kasdienybė: nespėjame sumirksėti, o žiemą keičia pavasaris, pavasarį – vasara. Laikrodžio rodyklėms besisukant stulbinamu greičiu, bėgame ir skubame, bandydami įgyvendinti savo planus. O kol sukamės beprotiškoje karuselėje, vadinamoje „kasdienybe“, turime prisiminti ir tokius paprastus dalykus kaip vakarienė.

Kaip dažnai, teisiog neturėdami laiko, vakarienei krimtote paskubomis susiteptą sumuštinį? Arba užsukote į kavinę, į greito maisto restoraną? O gal į prekybos centrą, į pusgaminių skyrių? Toks maistas nėra labai blogas, kol jaučiamas saikas, bet būtina prisiminti – niekas niekada nepakeis naminio maisto.

Pasirinkę kokybiškus produktus, iš anksto apgalvoję vieną ar du žingsnius į priekį, bet kurį vakarą savo namuose patys galite pasiruošti gardžią, maistingą ir sočią vakarienę. Vos per 15 minučių!

Tradicinės picos tikrai neiškeptumėte per 15 minučių: tešlos minkymas, kildinimas ir kočiojimas užtruktų keliskart daugiau laiko... Na, o užsisakę picą į namus, lauktumėte jos taip pat kur kas ilgiau nei ketvirtį valandos. Kokia išeitis? Tortilijų pica su mėgstamais priedais! Tortilijos duonelę apšlakstę alyvuogių aliejumi ir keliais šaukštais pomidorų pastos, toliau picą galite gardinti kokiais tik norite priedais pagal savo skonį ar šaldytuvo turinį – toks patiekalas itin tinkamas likučiams sunaudoti.

Receptas: Tortilijų pica su kumpiu ir pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 28
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Tortilija: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Sūris: 70.00 g (kietojo fermentinio)
Kumpis: 100.00 g (mėgstamo)
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Mocarelos sūris: 130.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų itališkų žolelių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  2. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė kaista, į skardą įtieskite tortilijas.
  3. Aptepkite tortilijas šlakeliu alyvuogių aliejaus ir pomidorų pasta.
  4. Barstykite tarkuoto kietuojo sūrio, supjaustyto mėgstamo kumpelio gabalėlių, plonomis riekelėmis supjaustytų pievagrybių.
  5. Ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus pomidorus, plėšytą mocarelos sūrį.
  6. Apibarstykite žiupsniu druskos, maltų pipirų ir dosniu žiupsniu džiovintų itališkų žolelių.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol kraštai gražiai apskrus, o sūris išsilydys.
  8. Patiekite nedelsiant vieną ar su mėgstamu padažu. Skanaus!

Jeigu pirmenybę teikiate lengvai vakarienei ir mėgstate pieno produktus, tokia prieskoninė varškė su daržovėmis jums tikrai patiks. Varškę gardinti galite ir kitais mėgstamais priedais, taip pat nepamirškite dosnaus žiupsnelio prieskonių. Natūralų jogurtą, jeigu norite, galite keisti grietine. Paruoštą prieskoninę varškę galite valgyti kaip salotas, užkąsdami keliomis riekelėmis skrudintos duonos. Arba galite ją naudoti kaip užtepą: tokia varškė, užtepta ant skrudintos duonos ar trapučių gali būti ne tik jūsų vakarienė, bet ir puikus vakarėlio užkandis.

Receptas: Prieskoninė varškė su daržovėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 - mėlynojo)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja (1 ryšelis šviežių, kapotų)
Varškė: 200.00 g (rūpios, liesos)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Juoda duona: 2.00 riekės (skrudintos)
Kaip gaminti
  1. Agurką ir pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite.
  2. Svogūnų laiškus susmulkinkite, krapus smulkiai sukapokite.
  3. Visas paruoštas daržoves ir varškę sudėkite į dubenėlį.
  4. Sudėkite natūralų jogurtą (galite naudoti ir grietinę), pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Gerai išmaišykite. Patiekite su pora riekelių skrudintos juodos duonos. Skanaus!

Jeigu virtuvėje esate ne pirmą dieną ir mokate dirbti abiem rankomis vienu metu, avižinių dribsnių blynus su pievagrybių padažu tikrai spėsite paruošti per 15 minučių. Vienintelė sąlyga: nepamirškite iš vakaro dribsnių užpilti pienu ir vandeniu, kad šie per naktį išbrinktų ir būtų paruošti blynams. Na, o atėjus vakarienės metui, vienoje keptuvėje kepkite blynus, kitoje – vos per kelias minutes paruošite pievagrybių padažą. Dar minutė, kol viską išdėliosite į lėkštes, ir viskas, šilta vakarienė jau ant stalo! Beje, tokia vakarienė – ypač puikus pasirinkimas tada, kai vėlų vakarą dar ruošiatės kalnus nuversti – kruopos energijos ir žvalumo suteiks ilgam.

Receptas: Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 13
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 280.00 g
Pienas: 150.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis - kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pievagrybių padažui)
Kumpis: 50.00 g (pievagrybių padažui)
Pievagrybiai: 200.00 g (pievagrybių padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (pievagrybių padažui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
  5. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
  6. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką