-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vakarienei – 10 gardžių blynelių receptų

Blynai – tai maistas, kurį mėgsta ir maži, ir dideli. Juolab kad jų variacijų yra devynios galybės…
Blyneliai
Blyneliai / Fotolia nuotr.

Ką valgyti vakarienei? Patarti būtų sunku jau dėl to, kad skiriasi poreikiai… Juk kai kurie žmonės dieną paskubomis kažko užkanda ir tik vakare, grįžę namo po darbų, ruošia kažką rimtesnio. Kiti, ypač tie, kurie rūpinasi savo svoriu, sočiau pusryčiauja, pietauja, o vakare tik lengvai ko nors užkanda. 

Blynai galėtų būti tas tarpinis variantas – tarp sotumo ir lengvumo. Na, o jei laikotės dietos, galima apsiriboti vienu kitu blyneliu prie arbatos. Be to, galite juos kepti sveikesnius, rinktis ne baltus kvietinius miltus, o, tarkime, speltą, įmaišyti tarkuotų obuolių, moliūgų, salierų, morkų ir kt., gardinti sėklomis (linų sėmenų, ispaniškųjų šalavijų, sezamų ir t. t.). Jie mėgstate blynus, bet nenorite kepti jų ant riebalų, verta įsigyti specialią keptuvę, kuriai nebūtinas aliejus. Kai kuriuos blynelius, ypač iš varškės ir daržovių, galima kepti  orkaitėje.

Jūsų dėmesiui, kelios nesudėtingos blynelių idėjos.

Blyneliai su salierais
Receptas: Blyneliai su salierais
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (didelės šviežios)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Krapai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite rupia trintuve, sukrėskite į indą ir nupilkite susidariusį skystį.

2. Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinusi suverskite į tarkuotas bulves.

3. Salierus nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir taip pat suberkite į tešlą.

4. Kiaušinius išplakite iki standžių putų, sudėkite į tešlą. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir gerai išmaišykite.

5. Įkaitintuose riebaluose iškepkite blynelius.

6. Tiekite su skrudinta šonine arba varškės ir česnakų kremu. Jį paruošite labai paprastai: varškę išsukusi su grietine, smulkintais česnakais ir šviežiais kapotais žalumynais.

Suskleisti
Amerikietiški blyneliai
Receptas: Amerikietiški blyneliai su bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 112
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 500.00 ml (arba kefyro)
Miltai: 400.00 g (kvietinių)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Bananai: 2.00 vnt.
Klevų sirupas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą, palikite atvėsti. Sumaišykite sviestą su kiaušiniais ir 250 ml pieno, suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską, maišykite, kol neliks gumuliukų. Supilkite likusį pieną ir gerai suplakite tešlą, kad būtų puri.

2. Įkaitinkite blynų keptuvę, į kiekvieną duobutę įdėkite šiek tiek sviesto, palaukite, kol ištirps, įpilkite du šaukštus blynų tešlos. Jei neturite specialios keptuvės, kepkite blynus nedidelėje keptuvėje, įpilkite tiek tešlos, kad uždengtų visą dugną. Kai paviršius sustings, o apačia apskrus, apverskite blyną. Kad blynai neatvėstų, sudėkite juos į karščiui atsparų indą ir laikykite karštoje orkaitėje. Tiekite dar karštus blynus su bananų griežinėliais ir klevų sirupu.

Suskleisti
Vegetariški indiški blyneliai
Receptas: Vegetariški indiški blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 72
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Šaldyti žirneliai: 180.00 g (1 st.)
Paprikos: 1.00 vnt. (aitrioji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (maltų)
Petražolės: 60.00 g (sauja)
Miltai: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas arbat. š.)
Aliejus: 8.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje.

2. Kai gražiai paruduos iš abiejų pusių, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

3. Prie šiltų vegetariškų blynelių puikiai tinka natūralus jogurtas.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Aromatingi blynukai
Receptas: Aromatingi blynukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Miltai: 6.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 st. (tarkuotos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas šaknies)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakta)
„Santa Maria“ kakavos ir aitriosios paprikos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.

2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.

3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite blynus. Patiekite su grietinėle bei aromatingais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Manų košės blyneliai
Receptas: Manų košės blyneliai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 15
Receptas
Ingredientai
Manai: 200.00 g
Kefyras: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis (nebūtinai))
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Manų kruopas užpilkite kefyru ir 20 minučių brinkinkite.

2. Į išbrinkusią masę įmuškite kiaušinį, pagal skonį berkite cukraus, tarkuotų obuolių, pagardinkite cinamonu. Jei norite, kad blyneliai dailiai iškiltų, įberkite žiupsnelį kepimo miltelių.

Suskleisti
Bananiniai blyneliai
Receptas: Bananiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 63
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st. (kvietiniai)
Bananai: 2.00 vnt.
Jogurtas: 200.00 ml
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 50.00 g
Soda: 5.00 g (0,5 arbat. š.)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite jogurtą, sodą, vanilinį cukrų ir ištirpintą atvėsusį sviestą.

2. Tuomet sudėkite miltus, sutrintus bananus ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje. Galima patiekti su grietinėle, uogiene ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus :)

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 319
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 arbat. š.)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.

2. Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Kepkite čirvinių blynų keptuvėje. Galite patiekti su plakta grietinėle, uogiene arba tiesiog valgyti vienus. Skanaus!

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Suskleisti
Avižinių dribsnių blyneliai su uogomis
Receptas: Avižinių dribsnių blyneliai su uogomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Uogos (šviežios arba šaldytos) 1.00 st.
Miltai: 2.00 valg. š. (kiekis priklauso nuo to, kokios uogos: jei šviežios – užtenka 2–3 valg. š., jei šaldytos – gali reikti ir 5 valg. š., nes jos skystina tešlą)
Cukrus: 100.00 g (gali prireikti daugiau, jeigu uogos rūgštokos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius užpilkite stikline šilto vandens ir palikite išbrinkti 2–3 val.

2. Uogas užpilkite cukrumi ir palaikykite 1–2 val.

3. Į išbrinkusius dribsnius įmuškite kiaušinį, suberikite miltus, druską bei uogas ir viską gerai išmaišykite.

4. Blynelius kepkite įkaitintame aliejuje ir jiems iškepus pabarstykite tarkuotu šokoladu ir cukrumi.

Recepto autorė Jolanta Sutkuvienė

Suskleisti
Varškės blyneliai
Receptas: Varškės blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 446
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 180.00 g (liesa)
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite.
  2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
  3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne per karštoje, kad nedegtų).
  4. Iškepsite puručius minkštučius blynelius, kuriuos skaniausia valgyti su grietine ir obuolių koše :)

Recepto autorė Birutė Rimkevičienė

Suskleisti
Blyneliai su sirupu ir obuoliais
Receptas: Blyneliai su sirupu ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 125.00 g
Manai: 5.00 valg. š. (4-5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Obuoliai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (2-3)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (sirupui)
Vanduo: 125.00 ml (sirupui)
migdolų esencija keli lašai sirupui 3.00 g
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite.

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti. Ji turi būti grietinės tirštumo – jei per tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno ar vandens.

3. Pasiruoškite sirupą: užvirkite vandenį, ištirpinkite jame cukrų, įlašinkite migdolų esencijos.

4. Įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius, kol gražiai parus.

5. Blynelį dėkite į lėkštę ir apšlakstykite šiltu sirupu. Taip blynelius kraukite vieną ant kito, vis šlakstydami sirupu ir vartydami, kol jie gerai prisigers.

6. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į keptuvę, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir vartydami apkepkite. Obuolius tiekite su blyneliais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

! DAUGIAU GARDŽIŲ BLYNELIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius