Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vakarienei – varškės patiekalai

Pikantiška varške įdarytos bulvės
Astos Černės nuotr. / Pikantiška varške įdarytos bulvės
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Iš varškės gaminti patiekalai itin patinka ir vaikams, tad palepinkite šiandien juos ant stalo patiekę gardžių varškėtukų, apkepą ar blynelių.

O jei saldaus nieko nesinori, paragaukite pikantiška varške įdarytų bulvių, salotų ar bulvių ir varškės spurgyčių.

Mes siūlome idėjas – o jūs eksperimentuojate. Štai jums 15 receptų, kuriuos kviečiame šį vakarą išbandyti:

Receptas: Varškės apkepas su brokoliniais kopūstais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.7 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 100.00 g (žiedynėliai)
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Nedidelius brokolinių kopūstų žiedynėlius apvirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Išvirusius žiedynėlius nukoškite ir gerai nusausinkite.
  3. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite  jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  4. Dubenyje varškę pertrinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su kiaušinio tryniu, labai smulkiai sukapota česnako skiltele, žiupsniu druskos ir pipirų. Įmaišykite išbrinkusias manų kruopas.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Varškės masę sumaišykite su gerai nusausintais brokolinių kopūstų žiedynėliais. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su prieskoniais pagardinta grietine ar kitu norimu padažu.
Receptas: Pikantiška varške įdarytos bulvės
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 53
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (pusė)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
  2. Bulves nuplaukite, gerai nušveiskite odeles. Keliose vietose subadykite šakute, ištepkite aliejumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ant grotelių apie 45–60 min., kol bulvės bus iškepusios ir minkštos.
  3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, kol taps skaidrus. Sumaišykite su varške, grietinėle, trintu česnaku. Pagardinkite žiupsneliu džiovinto baziliko, druska ir pipirais pagal skonį.
  4. Iškepusias ir šiek tiek atvėsusias bulves perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Išskobkite jas, palikdamos maždaug 0,5 cm storio bulvės „dubenėlio“ sieneles.
  5. Paruošta varškės mase pripildykite bulvių puseles. Viršų apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 min., kol įdaras sušils, o sūris išsilydys ir gražiai apskrus. Patiekite karštas. Skanaus!
Receptas: Bulvių ir varškės spurgos
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 36
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Varškė: 200.00 g
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - spurgoms apvolioti)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (maltų - pagal poreikį)
Aliejus: 150.00 ml (kepimui - pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės.
  2. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu.
  3. Gruzdintuvėje ar nedideliame puodelyje įkaitinkite aliejų (jo pilkite tiek, kad apsemtų spurgas).
  4. Formuokite norimo dydžio apvalias spurgas, apvoliokite jas kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir leiskite į verdantį aliejų.
  5. Iškepusias iškart dėkite ant popierinės servetėlės ir nusausinkite aliejų.
  6. Šias spurgas skanu valgyti su šviežių daržovių salotomis. Puikiai tinka su įvairiais padažais.
Padažą pagal savo skonį galite išsirinkti ČIA.
Receptas: Varškėčiai su špinatais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 50
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Druska: 4.00 g
Juodieji pipirai: 4.00 g (šviežiai malti)
Špinatai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, druską ir maltus juoduosius pipirus. Išmaišykite iki vientisos masės.
  2. Špinatus nuplaukite ir perliekite karštu vandeniu. Kiek įmanoma geriau nusausinkite ir  šiek tiek pasmulkinkite. Įmaišykite į varškės masę.
  3. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite nedidelius apvalius paplotėlius.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ar ištirpinkite gabalėlį sviesto. Sudėkite varškėčius. Kepkite apie porą minučių, kol gražiai apskrus. Tuomet apverskite ir lygiai taip pat apkepkite kitą pusę.
  5. Iškepusius varškėčius išimkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus. Tuomet perdėkite į lėkšteles.
  6. Patiekite su grietine, daržovėmis ar kitais mėgstamais priedais.
Receptas: Grikių kruopų ir varškės blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 65
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Pienas: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Karis: 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Kaip gaminti
  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
Receptas: Vaniliniai varškės blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 49
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Kefyras: 200.00 ml
Kreminė varškė: 150.00 g
Soda: 1.00 arbat. š. (nubraukto)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanilė: 1.00 vnt. (žiupsnelis maltos)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite.
  2. Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu.
  3. Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
  4. Pasirinktą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės joje suformuokite apvalius blynus.
  5. Šaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
  6. Ištraukę skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus pagels.
  7. Dar šiltus blynus tiekite su mėgstamomis trintomis uogomis.
Receptas: Varškėčiai
15 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š. (praturtinti sėlenėlėmis - apvoliojimui)
Varškė: 1.00 kg
Cukrus: 60.00 g
Vanilinis cukrus: 20.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 20.00 ml (kepimui)
Grietinė: 100.00 g
Uogienė: (juodųjų serbentų arba bet kuri kita mėgiama) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską.
  2. Viską išmaišykite, padalinkite į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarykite rutuliuką, apvoliokite miltais ir padarykite mažus blynelius.
  3. Trumpai apkepkite aliejuje iš abiejų pusių.
  4. Ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, sudėkite varškėčius, o skardą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
  5. Kepkite 5 min.
  6. Varškėčius patiekite su uogiene ir grietine.

Recepto autorius: Ruslanas Bolgovas

Receptas: Varškėčiai su manais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 250.00 g
Manai: 250.00 g (košės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų - kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės - pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
  2. Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
  4. Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.1 / 102
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Receptas: Varškės „ežiukai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 85
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Varškė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
  2. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
  3. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
  4. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
  5. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
  6. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
  7. Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine). 

 

Receptas: Kepti varškėtukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 19
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 400.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Miltai: 300.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5 st. - maltų)
Kaip gaminti
  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniu, druska, kepimo milteliais ir cukrumi.
  2. Įminkykite miltus.
  3. Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus ir pavoliokite maltuose džiūvesėliuose.
  4. Sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir ranka šiek tiek priplokite prie dugno.
  5. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių ir kepkite apie 20 minučių, kol varškėtukai ims švelniai ruduoti.

Receptas iš: g-blogas.lt

Receptas: Bananinis varškės apkepas
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 26
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Manai: 45.00 g
Pienas: 65.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Varškė: 200.00 g
Bananai: 1.00 vnt. (nedidelis, gerai prinokęs)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (keli lašeliai vanilės ekstrakto)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) 18 cm skersmens kepimo indą.
  2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite jas pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  3. Atskirkite kiaušinio trynį ir baltymą. Trynį išplakite su cukrumi. Į tą patį dubenį sudėkite varškę ir gabalėliais sulaužytą bananą. Maisto smulkintuvu ar plaktuvu sutrinkite ir išplakite viską iki vientisos kreminės masės.
  4. Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, pagardinkite keliais lašeliais vanilės ekstrakto.
  5. Kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu suplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
  6. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
  7. Tiekite nedelsiant su bananais ir klevų sirupu arba su jogurtu, uogiene, džemu, grietine ar bet kokiais kitais mėgstamais priedais.  
Receptas: Švediškas varškės pyragas „Ostkaka“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 44
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 500.00 g
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 1.00 st. (plakta)
Cukrus: 130.00 g (130-200)
Pienas: 100.00 ml
Krakmolas: 15.00 g
Miltai: 10.00 valg. š.
Migdolų miltai: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, įmaišykite plaktą grietinėlę, pieną, krakmolą ir smukintus migdolus (juos reikia apkepti keptuvėje, nulupti odeles ir sutrinti).
  2. Į masę sukrėskite varškę, viską išmaišykite, paskui suberkite miltus, vėl išmaišykite.
  3. Masę supilkite į pašildytą ir pateptą sviestu formą, uždenkite kepimo popieriumi.
  4. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Idealiai iškeptas pyragas turėtų būti su rusva plutele.
  5. Pravėsusį galima papuošti uogomis, vaisių gabaliukais ar plakta grietinėle.
Receptas: Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.4 / 18
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Migdolai: 200.00 g (pagrindui)
Datulės: 250.00 g (džiovintų - pagrindui)
Aliejus: 14.00 valg. š. (kokosų aliejaus - 3 - pagrindui, 4 - aguonų sluoksniui ir 7 - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Aguonos: 250.00 g (aguonų sluoksniui)
Sirupas: 120.00 ml (agavų - aguonų sluoksniui)
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų - aguonų sluoksniui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. tarkuotų žievelių - aguonų sluoksniui)
Anakardžių riešutai: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Kokosų drožlės: 100.00 g (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Medus: 2.00 valg. š. (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Vanduo: 250.00 ml (kokosų „varškės“ sluoksniui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - pagal skonį - kokosų „varškės“ sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
  2. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
  3. Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
  4. Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
  6. Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
  8. Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.
Receptas: Moliūgų ir varškės pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 23
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Sviestas: 150.00 g
Sausainiai: 360.00 g („Gaidelis“)
Grietinėlė: 150.00 ml (36 proc. riebumo)
Varškė: 500.00 g (pertrintos)
Krakmolas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Moliūgai: 500.00 g (smulkiai tarkuoto)
Kaip gaminti
  1. Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą.
  2. Grietinėlę šiek tiek paplakite elektriniu plaktuvu, tačiau ne iki stambių putų. Ją sumaišykite su kremine varške, krakmolu bei kiaušiniais išplaktais su cukrumi.
  3. Tarkuotą moliūgą virkite puode apie 10 min. Atvėsinkite ir sudėkite į varškės masę. 
  4. Viską gerai išmaišę, masę supilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 45 min. Jei į pyragą įdurtas pagaliukas apsivelia tešla, dar leiskite pyragui kepti porą minučių.

Receptą atsiuntė Rūta K.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką