Dabar populiaru
Sužinokite daugiau
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Virtuvės gudrybės: jei liko baltos duonos

Balta duona
Fotolia nuotr. / Balta duona
Šaltinis: Žurnalas „JI“
0
Skaitysiu vėliau
A A

Pastovėjusi balta duona nebūna tokia skani kaip šviežia, bet tai nereiškia, kad turite ją „nurašyti“...

  • Nuo duonos riekelių nupjaukite plutelę. Riekeles pakočiokite ant medinės lentelės, kad suplonėtų, ir klokite jas į keksiukų formeles. Apie 8–10 min. paskrudinkite karštoje orkaitėje, kad riekelės sutvirtėtų ir sukietėtų. Ištraukite iš orkaitės – turėsite puikius trapius krepšelius, į kuriuos galėsite krėsti bet kokio įdaro.
  • Duonos riekeles apvoliokite kiaušinio ir grietinėlės plakinyje, apibarstykite cinamonu, ruduoju cukrumi ir iškepkite keptuvėje svieste. Turėsite gardų pusryčių užkandį.
  • Piene mirkytos duonos riekelių galite dėti į maltinukų masę. 
  • Duoną supjaustykite kubeliais ir su prieskoniais, pavyzdžiui, česnakais, rozmarinais, raudonėliais, paskrudinkite sausoje keptuvėje – puikus pagardas sriuboms, salotoms.
  • Duonos riekeles aptepkite varškės padažu, pagardinkite įvairiais priedais (kumpiu, sūriu, pomidorais, artišokais) ir iškepkite orkaitėje. Svečiams ar namiškiams galėsite patiekti itališkų brusketų.
  • Dar vienas pasiūlymas – duonos pudingas. Nedidelio batono riekeles pamirkykite piene ir nuspaudusi sudėkite jas į dubenį. Ten pat suberkite saujelę brendyje mirkytų razinų, džiovintų spanguolių arba vyšnių, įmaišykite 3 kiaušinių trynius ir nutarkuotą citrinos žievelę. Įberkite po kelis šaukštus riešutų, cukraus, supilkite 50 g lydyto sviesto. Viską gerai sumaišykite. Į ją po truputį pilkite iki standžių putų išplaktus baltymus. Gautą masę sukrėskite į kepimo skardą ir apie 30 min. kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
Žurnalas „JI“
Komentarai
Temos Virtuvė
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką