Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Ypatingam savaitgaliui – desertai per 15 minučių

Desertas
Shutterstock nuotr. / Desertas
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Štai ir prabėgo visa savaitė – metas atsipalaiduoti ir palepinti gomurį lengvai ir greitai paruošiamais desertais. Dėl figūros linkių geriau nesijaudinkite – šį kartą siūlome neriebių, nekaloringų, bet burnoje tirpstančių skanėstų idėjų. Esame tikros, kad nenusivilsite! Saldaus, gardaus ir džiugaus savaitgalio, mielosios!

Receptas: Vaisių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 34
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Apelsinai: 4.00 vnt. (dideli)
Kiviai: 4.00 vnt.
Medus: 50.00 g
Sultys: 50.00 ml (šviežiai spaustų apelsinų sulčių)
Riešutai: 3.00 valg. š. (žemės, lazdynų arba graikinių riešutų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Konjakas (nebūtinai) 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti.

2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai kietos, jas pašalinkite. Nulupkite ir supjaustykite gabalėliais kivius.

3. Nedideliame inde sumaišykite medų ir apelsinų sultis. Maišykite, kol ištirps medus. Galite įpilti šlakelį konjako. Įmaišykite riešutus ir razinas. Palikite valandėlę pastovėti.

4. Į stiklines taures sluoksniais sudėkite apelsinus ir kivius, užpilkite medaus ir riešutų padažo, dar galite uždėti šaukštą plaktos grietinėlės.

Receptas: Improvizuoti florentinai
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.2 / 14
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Saulėgrąžos: 150.00 g
Kaip gaminti

1. Sutirštintą saldintą pieną pilkite ant dribsnių bei saulėgrąžų ir viską gerai išmaišykite. (Saulėgrąžas galite keisti mėgiamais džiovintais vaisiais bei riešutais.)

2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Šaukštu dėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos, formuokite neaukštus bokštelius ir kepkite apie 10 min. (kol sausainiai apskrus).

Receptas: Greiti sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 47
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai („Kellogg's“ ar panašūs) 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Aguonos 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Morengų ir plaktos grietinėlės desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.4 / 7
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Morengai (dideli) 10.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 ml
Braškės: 200.00 g (ar kitokių mėgstamų uogų ar vaisių)
Kaip gaminti

1. Grietinėlę išplakite, sudėkite trupintus morengus ir atsargiai išmaišykite su mentele.

2. Sudėkite smulkiai pjaustytas braškes arba kitokias uogas ar vaisius ir dar kartą atsargiai išmaišykite. Dėkite į serviravimo indus ir patiekite ant stalo.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Eglė Baleikienė

Receptas: Varškės tinginys su persikais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 16
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Varškė: 200.00 g
Sausainiai: 180.00 g (1 pakelis „Gaidelis“ ar kt.)
Persikai: 150.00 g (konservuotų persikų puselių)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Varškę ištrinkite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į ją įmaišykite kubeliais supjaustytas persikų puseles ir sumaišykite viską su smulkintais sausainiais.

2. Dėkite į maistinę plėvelę ir palikite per naktį. Ant viršaus užberkite džiovintų spanguolių

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Persikai įdaryti varške
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.2 / 11
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Persikai: 4.00 vnt. (konservuotų persikų puselės)
Migdolai: 30.00 g (saujelė drožlių)
Varškė: 150.00 g
Spanguolės: 30.00 g (saujelė džiovintų)
Pienas: 1.00 valg. š. (šlakelis)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į varškę įpilkite pieną, cukrų, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite.

2. Varškės mase įdarykite persikų puseles. Užbarstykite migdolų drožlėmis ir  torto pabarstukais.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 17
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Receptas: Jogurtiniai persikų putėsiai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
4.4 / 5
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Persikai: 5.00 vnt. (4-5 prinokę - putėsiams ir 1 - papuošimui)
Jogurtas: 250.00 g (graikiškas natūralus)
Miltelinis cukrus: 100.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ektraktas)
Želatina: 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 250.00 g (riebi plakamoji)
Želė: 1.00 vnt. (1 pakelis citrinų arba persikų skonio želės - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Želatiną užpilkite 20 ml vandens ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
  2. Persikus maisto smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos masės. Sumaišykite su graikišku jogurtu, milteliniu cukrumi ir vanilės ektraktu. Suplakite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki standžių putų suplakite riebią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  4. Želatiną ištirpinkite ir plona srovele supilkite į persikų masę, nuolat ją maišydami. Sudėkite suplaktą grietinėlę ir lengvai maišykite.
  5. Paruoštus putėsius supilkite į stiklines ar kitus pasirinktus indelius. Uždenkite juos maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį.
  6. Puošimui skirtą persiką supjaustykite mažais kubeliais. Želė miltelius užpilkite perpus mažesniu vandens kiekiu nei nurodyta instrukcijose ant pakuotės. Persikų kubelius užberkite ant deserto viršaus, užpilkite šiek tiek atvėsusia želė. Vėl dėkite desertą į šaldytuvą ir palaikykite, kol želė sustings. 

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Receptas: Bananai su šokoladiniu padažu ir vaniliniais ledais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 3
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Šokoladinis padažas: (galima pasigaminti patiems arba nusipirkti bet kuriame prekybos centre) 150.00 ml
Grietinėlė: 200.00 ml (36 % riebumo)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 valg.š - sulčių)
Ledai: (vanilinio plombyro) 200.00 g
Šokoladas: 1.00 žiupsnelis (šokoladinių puošmenų)
Kaip gaminti
  1. Grietinėlę supilkite į aukštą indą ir plakite plaktuvu maždaug minutę, tuomet suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, paplakite dar minutę ir supilkite sultis.
  2. Dar šiek tiek paplakite, kol grietinėlė taps puri ir glotni, tik neperplakite, kad nesukristų ir nesuskystėtų.
  3. Bananus nulupkite ir supjaustykite dailiais griežinėliais, jais išdėliokite desertinę lėkštę.
  4. Jei desertas nebus valgomas tuoj pat, bananus reikėtų pašlakstyti citrinų sultimis, tuomet jie nepajuoduos.
  5. Į kiekvieną desertinę lėkštę pilkite šokoladinio padažo, dėkite po šaukštą plaktos grietinėlės ir ledų, galima puošti baltu šokoladu, riešutais, spalvota dražė.
Receptas: Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.1 / 29
Peržiūrėti detalesnę informaciją
Ingredientai
Grikiai: 2.00 st. (2/3 puodelio nekepintų****)
Datulės: 10.00 vnt.
Medus: 1.00 arbat. š. (1 - 2***)
Kakava: 2.00 arbat. š. (2 - 3*)
Kokosas: 3.00 valg. š. (3 - 4 sviestas arba aliejus**)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (1/2 esencijos)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (1/4 ekstrakto)
Kava: 1.00 arbat. š. (1/2 maltos granulių (kurią rytais plikote))
Kaip gaminti
  1. Grikius iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite mirkti. Ryte perplaukite kelis kartus, kol neliks tąsaus vandens, bėgančio nuo grikių. Grikius reikia apdžiovinti. Gal turite dehidratatorių, tada jame apdžiovinkite; arba naudokite orkaitę- paskleiskite  grikius ant kepimo skardos ir nustatykite labai neaukštą temperatūrą  (apie 40 Celsijaus laipsnių) ir palikite džiūti. Na, jei kantrybės neturite, padžiovinkite kaitrioje temperatūroje 20 minučių vis pasklaidydami grikius, kad neapskrustų, o tik apdžiūtų vanduo.
  2. Datules užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grikius sumalkite iki miltų konsistencijos maisto smulkintuvu, ar rankiniu smulkintuvu.
  3. Sudėkite kokoso sviestą/aliejų, kakavos miltelius, medų, įlašinkite vanilę, mėtų ekstraktą, kavos granules. Pamalkite dar kartą. Sudėkite datules ir dar kartą viską permalkite.
  4. Plastikinę dėželę ar nedidelę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite šokoladinę masę ir gerai viską suspauskite. Dėkite į šaldytuvą valandai ar ilgiau.. Pjaustykite mažais kąsniukais, juostelėm ar kaip tik išmanote...

Skanaus!

Pagaminsite per 15 minučių (priklausomai nuo to, kaip pasiruošite grikius)

* galite vietoje kokoso sviesto/aliejaus ir kakavos naudoti tirpdytą juodą šokoladą su ne mažiau nei 65 proc. kakavos masės.

** kokoso sviestą galite pasigaminti labai paprastai su maisto smulkintuvu, tereikia tik kokoso drožlių. *** jei naudosite šokoladą, medaus gali neprireikti; jei šokolado nenaudosite, medaus irgi gali neprireikti, tiesiog ragaukite, užteks ir datulių suteikiamo saldumo tikriausiai

**** grikių mėgėjams patiktų naudojami ir kepinti grikiai, kuriuos reikėtų pamirkyti, padžiovinti ir sumalti iki miltų; grikius galima būtų mėginti keisti avižų dribsniais.

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA


! DAUGIAU ĮVAIRIŲ DESERTŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA

Komentarai
Temos Kalorijos
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką