Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juoda duona“

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu 2 asm.

Šis sumuštinis – maistingas ir skanus pasirinkimas pusryčiams. 

 

Veganiškas desertinis ruginės duonos pyragas

Veganiškas desertinis ruginės duonos pyragas 6 asm.

Ruginės duonos pyragas yra dažnas patiekalas Danijoje, kur rugiai ilgą laiką buvo pagrindinis maisto produktas. Šio pyrago pagrindas tradiciškai yra gaminamas iš sutrupintos ruginės duonos, kiaušinių, cukraus ir lazdyno riešutų, o įdaras yra ruošiamas iš uogienės ir plaktos grietinėlės. Jei norite sausį pradėti lengviau, išbandykite veganišką šio pyrago versiją.

 

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke 2 asm.

Populiariausias šiaurietiškas sumuštinis – tai „smørrebrød“, kuris iš tikrųjų yra valgomas su peiliu ir šakute, nors pamažu populiarėja ir gatvės maisto kultūroje. Šio sumuštinio paslaptis – storas sviesto sluoksnis, kuris neleidžia kitiems ingredientams duonos sudrėkinti. Jį galima keisti ir kitomis sodriomis užtepėlėmis. Ant viršaus dominuoja taip pat lietuviams artimi priedai – marinuota ar rūkyta žuvis, mėsa, kiaušiniai ar burokėliai.

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai

Špinatais pagardinti kepti plakti kiaušiniai 1 asm.

Nei kiaušinių, nei bulvių patiekalai nėra baubai ar kenkiantys sveikatai, jei tik šie ingredientai derinami su daržovėmis, žalumynais, jais nepiktnaudžiaujama. 

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas

Juodos duonos ir Matjes silkės tortas 10 asm.

Šį itin originalų, nesaldų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Artūras Braslauskas.

 

Švediškas silkės tortas

Švediškas silkės tortas 8 asm.

Švedai garsėja savo gebėjimu įvairiausiais būdais paruošti žuvį. Silkės tortas – tik vienas iš jų. Šis dailus patiekalas šalyje tradiciškai valgomas per Vidurvasario šventę, atitinkančią lietuviškas Jonines. Tokie tortai gali virsti tikrais daugiasluoksniais meno kūriniais, bet naujokai gali pradėti ir nuo paprastesnių variantų.

Naminė duonos gira

Naminė duonos gira 10 asm.

Vieniems gira – prisiminimuose likusios geltonos statinės ant ratų, kitiems – saldus gėrimas plastikiniame butelyje, tretiems – ąsotis ant šventinio stalo. Pastariesiems ir skirtas šis receptas.

Sūrio pyragas-kamuoliukai

Sūrio pyragas-kamuoliukai 4 asm.

Atrodo, visi žinome, kas per desertas yra sūrio pyragas, taip pat ir tai, kad jo interpretacijų daugybė. Tiesa, dažniausiai varijuojama skirtingais papildomais ingredientais, o forma išlieka klasikinė. Tik ne šįkart! Išmėginkite sūrio pyrago-kamuoliukų receptą, kurį pristato kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas.

Jautienos muštiniai à la Nelson

Jautienos muštiniai à la Nelson 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Šį receptą radau istorinėje W.A.L. Zavadskos knygoje „Lietuvos virėja“. Kuo dėtas Nelsonas? Ar čia tas anglų admirolas, kurio paminklas stovi Londono centre? Puolu naršyti įvairius šaltinius ir atrandu istorinę įdomybę. Pasakymas À La Nelson recepte reiškia patiekalo gamybą sluoksniais. Jungtinės Karalystės admirolas Horacijus Nelsonas britų laivyno flagmaną „Victory“ buvo įsakęs nudažyti juostomis geltona ir juoda spalva. Trimis pabūklų linijom teko geltona, tarpams tarp jų – juoda spalva. Taip ir atsirado sluoksnių žanro pavadinimas à la Nelson.

Prieskoninė varškė su daržovėmis

Prieskoninė varškė su daržovėmis 1 asm.

Agurką ir pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite. Svogūnų laiškus susmulkinkite, krapus smulkiai sukapokite. Visas paruoštas daržoves ir varškę sudėkite į dubenėlį. Sudėkite natūralų jogurtą (galite naudoti...
Juodos duonos kamuoliukai

Juodos duonos kamuoliukai 6 asm.

Pirmiausia gaminsime karamelizuotus riešutus. Į  puodą supilkite cukrų, vandenį, užvirkite ir virinkite kol ištirps cukrus. Į gautą sirupą dėkite riešutus ir virkite maišydami tol kol išgaruos vanduo ir visi riešutai bus cukruje. Nuimkite puodą...
Avižų kisielius

Avižų kisielius 5 asm.

Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu, įmeskite riekelę duonos. Palikite 24 valandoms rūgti. Tada duonos riekę išimkite. Dribsnius per smulkų sietelį nukoškite į puodą. Nuvarvintas avižas išmeskite – jų jau neprireiks. Nuo avižų likusį skystimą...
Muchamara

Muchamara 5 asm.

Saldžiuosius ir aitrųjį pipirą iškepkite orkaitėje, riešutus ir česnaką susmulkinkite. Tada viską sumeskite į plaktuvą, pridėkite cukraus, duonos, acto, kuminų, druskos, citrinos sulčių ir suplakite į košelę. Toliau plakdami, supilkite aliejų....
Sumuštiniai su serbentais

Sumuštiniai su serbentais 4 asm.

1. Duoną supjaustykite plonomis riekėmis, jas perpjaukite per pusę. Ant kiekvienos uždėkite po kupiną šaukštą nuvarvintos grūdėtosios varškės. 2. Papuoškite raudonaisiais serbentais.   Knyga „Geri receptai“               Receptas iš...
Kiaušiniai duonos dubenėliuose

Kiaušiniai duonos dubenėliuose 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Duonos dubenėlių viršų nupjaukite – gausite „dangtelį“. Išskobkite duonos minkštimą taip, kad gautųsi dubenėlis. Į dubenėlių apačią dėkite po gabalėlį š...
Kreminė sriuba

Kreminė sriuba 5 asm.

1. Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. 2. Porus labai gerai nuplaukite, perpjaukite išilgai ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. 3. Morkas nulupkite, supjaustykite kubeliais. 4. Sultinį supilkite į didelį puodą, ten pat...
Pusryčių sumuštinis

Pusryčių sumuštinis 1 asm.

Duoną užtepkite sviestu, uždėkite gabalėlį lašišos. Ant baziliko lapelio uždėkite vandenyje virtą kiaušinio trynį. (Norint jį išvirti, reikia kiaušinio trynį atsargiai atskirti nuo baltymo, įmesti į verdantį vandenį ir virti iki norimo kietumo.)...
Sumuštiniai su avokadu

Sumuštiniai su avokadu 2 asm.

Šakute sutrinkite visus nurodytus produktus, pagardinkite prieksoniais, įpilkite moiūgų aliejaus, gerai išmaišykite. Krapus galite keisti smulkintais česnakais. Tepkite ant duonos ir tiekite. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Karamelizuota sula

Karamelizuota sula 4 asm.

1. Duoną apšlakstykite sula, apiberkite cukrumi ir pakepkite trumpai mikrobangų krosnelėje, kol cukrus karamelizuosis, o duona apdžius. 2. Ją suriškite į merliuką ir įdėkite į sulą. Sudėkite kitus produktus, pridenkite audeklu ir laikykite vėsiai....
Juodieji duonos triufeliai „Ugnikalniai“

Juodieji duonos triufeliai „Ugnikalniai“ 4 asm.

1. Pirmiausia nupjaukite žieveles nuo duonos ir ją susmulkinkite smulkintuvo pagalba (turi būti smulkūs trupiniai). 2. Slyvas nulupkite, pašalinkite kauliukus ir su maišytuvu išmaišykite iki vienalytės masės. 3. Tuomet sumaišykite duonos...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius