Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu

Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu
SANTA MARIA nuotr. / Antienos filė su traškučiais ir ožkų pieno sūriu
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

  • Antiena 250 g krūtinėlės filė
  • Aitrioji paprika 1 arbat. š. SANTA MARIA CHIPOTLE
  • Kukurūzų traškučiai: (SANTA MARIA NACHO) 25 vnt.
  • Ožkų pieno sūris 60 g trupinto
  • Bazilikai 5 g šviežių
  • Pipirai 1 žiupsnelis SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų iš malūnėlio
  • Vyšnios 100 g be kauliukų – čatniui
  • Cukrus 50 g geriau cukrus su pektinu, bet galite pabandyti ir rudąjį cukrų – čatniui
  • Dribsniai 10 g 1 arbat. š. – SANTA MARIA RED HOT aitriųjų paprikų dribsnių – čatniui
  • Raudonasis svogūnas 15 g pjaustyto – čatniui
  • Česnakai 1 skiltelės čatniui
  • Balzaminis actas 1 valg. š. čatniui
  • Druska 1 žiupsnelis SANTA MARIA akmens druskos iš malūnėlio – čatniui

Kaip gaminti

  1. Įpjaukite antienos odelę rombais, apibarstykite aitriosiomis paprikomis ir palaukite, kad skonis būtų geresnis.
  2. Apskrudinkite iš abiejų pusių ir apie 8 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Ištraukę apie 5 min. palaukite, tada supjaustykite griežinėliais.
  4. Sumaišykite visus čatnio produktus, kad masė būtų vientisa ir puri. Iš keptuvės nuliekite riebalų perteklių ir supilkite į keptuvę vyšnių čatnį.
  5. Pavirinkite 5–10 min., kol čatnis sutirštės.
  6. Apie 5 min. skrudinkite kukurūzų traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  7. Prieš patiekdami, ant traškučių sudėkite antienos filė, čatnį ir sūrį.
  8. Papuoškite bazilikų lapais ir juodaisiais pipirais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Kruasano sumuštinis su paukštiena

Kruasano sumuštinis su paukštiena 1 asm.

Šiam sočiam spalvingam užkandžiui puikiai pasitarnaus vakarykščiai keptos vištos (ar kalakuto) likučiai. O spalvų ir gauvumo suteiks daržovės. 

Kruasano ir lašišos užkandis

Kruasano ir lašišos užkandis 1 asm.

Rimtais priedais pagardintas sviestinis ragelis gali tapti puikiu užkandžiu ryte ar popiet, svarbu tik, kad visi ingredientai būtų šviežutėliai, o šiuo sumuštiniu mėgautumėtės vos jį paruošę. 

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis 2 asm.

Šios salotos idealiai tinka žiemą, kai pats metas mėgautis įvairiomis šakninėmis daržovėmis, o ne pomidorų ir agurkų formos, bet ne skonio ir kvapo objektais iš prekybos centrų. Tiesa, šioms salotoms renkamės kietąsias šaknines daržoves. Patiekalas sotus, tačiau neapsunkinantis, maistingas ir sveikas.
Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate

Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate 4 asm.

Kartais, ilgai triūsę virtuvėje ir žongliravę sudėtingais ingredientais, nesulaukiame tokio stulbinančio rezultato, kaip galbūt tikėjomės. Tačiau neverta mesti peilių ir puodų į šalį, vos keli kūrybiškai suderinti ingredientai neretai daro stebuklus. Puikus pavyzdys – paprasti, bet gardūs lašišos kepsneliai medaus-garstyčių marinate.

Tobula bananų duona su riešutais

Tobula bananų duona su riešutais 8 asm.

Ši bananų duona gali tapti tikru „budinčiu“ saldėsio receptu – ji visada pavyksta. Pagyrimų šiai duona, o gal tiksliau – pyragui, nebus per daug: nuostabiai kvepia, yra drėgnas, purus ir, žinoma, labai skanus. Šiai bananų duonai galima sunaudoti „pavargusius“ patamsėjusius bananus, kurių nebesinori valgyti žalių.  

Kalėdinis pudingas „Flano“

Kalėdinis pudingas „Flano“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai privalomas Kalėdinio stalo saldumynas. Šį kartą siūlome paragauti „flano“. Tai pudingas, populiarus kolonijinės Ispanijos šalyse. Sakoma, kad jis buvo ragaujamas dar Senovės Romoje.

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu 6 asm.

V. Radzevičius: „Asado“ galėtų būti antrasis Argentinos vardas. Argentina garsėja ypatingos kokybės mėsa. Ant žarijų ar ugnies kepta pati įvairiausia mėsa. Jos rinkinys ir vadinamas „Asado“. Dažniausiai šie kepsneliai valgomi su chimichurri padažu.

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Jautienos vyniotinis „Matambre“

Jautienos vyniotinis „Matambre“ 6 asm.

V. Radzevičius: Šis vyniotinis turi daugybę gaminimo būdų. Jis gali būti įdarytas morkomis, virtais kiaušiniais, pipirais ir t. t. Patiekiamas supjaustytas, padažui naudojant majonezą arba chimichurri, be kurio argentiniečiai savo raciono net negalėtų įsivaizduoti.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką