Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 15
Jau įvertinote šį receptą

„Crêpes“

„Crêpes“
Astos Černės nuotr. / „Crêpes“
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Į didelį dubenį išsijokite miltus, druską ir miltelinį cukrų. Viduryje išsijotų miltų padarykite duobutę. Į ją įmuškite kiaušinius. Šluotele pradėkite plakti kiaušinius, pamažu į juos įplakdami ir dubenyje esančius miltus.
  2. Dubenėlyje sumaišykite pieną ir vandenį. Palaipsniui po truputį pilkite šį mišinį į miltų ir kiaušinių plakinį, nuolat plakdami šluotele. Kai supilsite visą pieną ir vandenį, tešla turi būti išplakta iki vientisos konsistencijos, be gumuliukų ir skysta (liesos grietinėlės tirštumo). Supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei vanilės ekstraktą. Sumaišykite.
  3. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve bent valandą ar per naktį.
  4. Prieš kepdami prancūziškus blynelius, keptuvę ištepkite aliejumi ir labai gerai įkaitinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Pilkite į įkaitusią keptuvę apie 1/3 puodelio paruoštos tešlos ir greitais judesiais pasukiokite keptuvę, kad tešla kuo tolygiau plonu sluoksniu pasiskirstytų per visą keptuvę. Svarbiausia prisiminti, kad prancūziški blyneliai turi būti labai ploni, todėl tešlos sluoksnis keptuvėje turi būti taip pat labai plonas.
  5. Kepkite, kol pirmoji pusė gražiai apskrus ir paviršiuje atsiras burbuliukai. Tuomet atsargiai, bet tvirtu judesiu apverskite. Kitą pusę kepkite taip pat 1–2 min., kol gražiai apskrus. Atsargiai išimkite iš keptuvės į didelę lėkštę. Taip iškepkite visus prancūziškus blynelius.
  6. Jeigu norite, kad iškepti blyneliai neatšaltų, kol kepsite kitus, didelę lėkštę padėkite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu. Dėkite iškeptus prancūziškus blynelius ant šios lėkštės, tarp blynelių įtiesdami kepimo popieriaus lakštelius.
  7. Patiekite dar šiltus su norimais priedais ar be jų. Prancūziškus blynelius galite tiekti su karamele, sirupu, kreminio sūrio įdaru, šviežiais vaisiais ar uogomis, karamelizuotų obuolių įdaru, bananų ir šokolado įdaru ar pan.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu 4 asm.

Šios ankštinių salotos tikrai nenuobodžios – įdomios, sočios, su švelniu egzotikos prieskoniu. Išbandykite! 

Vištiena su žiemos daržovėmis ir chorizo dešra

Vištiena su žiemos daržovėmis ir chorizo dešra 4 asm.

Žongliruoti virtuvėje puodais, keptuvėmis ir prikaistuviais gali būti smagu, bet kartais norisi, kad pietūs tiesiog patys „pasiruoštų“. Lengviausia tai įgyvendinti, kai patiekalas savarankiškai pukši puode ar troškintuve.

Žalių lapelių salotos su uogomis

Žalių lapelių salotos su uogomis 2 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Stenkimės nesunaikinti prigimtinio žolyčių, lapelių, uogų aromato ir skonio. Šis naikinimas paprastai vyksta šiomis priemonėmis: a) balzaminiu actu, b) pesto surogatiniu padažu, c) prastu, pigiu alyvuogių aliejumi. Šis trio salotas sugadins nepataisomai.

Kepsninėje kepti kalmarai

Kepsninėje kepti kalmarai 2 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičius: Nevirtas, o lengvai pakeptas kalmaras mums atiduos gerą porciją baltymų (74 proc.) ir gerų omega 3 riebalų (23 proc.) Atiduos ir fosforo, kalio, vitaminų E, A užtaisą. Už smagų vardą šis galvakojis turėtų būti dėkingas graikams. Jie įžiūrėjo kalmaro formoje ką? Rašiklinę, dėklą pieštukams. Be to, kalmaras, kaip ir sepija, turi rašalo. Puiku, vadinasi, tai yra „calamos“ – rašalinė.

Rizotas su jūros gėrybėmis

Rizotas su jūros gėrybėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Rizotas – šiaurės Italijos patiekalas. Ten žmonės niekur neskuba, viską daro lėtai ir kruopščiai. Jeigu norite, kad jūsų ryžiai taptų rizoto, o ne ryžių koše, teks panaudoti slaptą ingredientą – kantrybę. Teks pilti sultinį, maišyti, vėl pilti sultinį ir vėl maišyti. Kiek minučių? Priklausys nuo viryklės, nuo puodo, nuo ryžių, bet tikras rizotas reikalauja 20 minučių intensyvios kulinarinės veiklos.

Karštas jūros užkandis: „pipirinės“ midijos Neapolio būdu

Karštas jūros užkandis: „pipirinės“ midijos Neapolio būdu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Midijas norisi išvirti, pagardinti grietinėle, sausu vynu, parmezanu, puokšte egzotiškų prieskonių? Visai tai galima padaryti. Tik nepamirškite: kuo daugiau panaudosite ingredientų ir pagardų, tuo mažiau jausite gaivaus jūros aromato ir skonio. Gerai paruoštos midijos bus lengvai sūrios. Taip ir turėtų būti.

Keptas ešerys iš restorano „Onorė“

Keptas ešerys iš restorano „Onorė“ 1 asm.

Sviesto ir kaparėlių padažu pagardintas keptas ešerys su daržovėmis –puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jo autorius – šefas Bernardas Anužis iš Palangoje veikiančio šeimyninio restorano „Onorė“

Jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže

Jūrų šukutės geltonųjų paprikų padaže 2 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Gaminti šukutes be galo paprasta, o ir užtruksite vos kelias minutes, tad pravartu viską būti pasiruošus iš anksto. Prieš gamindami šukutes nuplaukite ir kuo geriau nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Druską ir pipirus barstykite prieš pat dėdami jas į keptuvę, antraip šukutės bus pernelyg sausos. Kepkite šias jūrų gėrybes gerai įkaitintuose riebaluose, vos pusantros minutės kiekvieną pusę.

Karibietiški krevečių sklindžiai

Karibietiški krevečių sklindžiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Sklindžių, paplotėlių, blynų, krepų ir visokių panašių patiekalų rasite visame pasaulyje. Ne išimtis ir Karibų regionas, kur dominuoja kreolų virtuvė. O pagal jums pristatomą receptą kepami sklindžiai populiarūs Antilų salose.

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis 4 asm.

Yra tikinčių, jog aštrus maistas dovanoja ne tik kiek ekstremalių pojūčių burnoje, bet ir šildo, suteikia energijos. Jei ir patys esate tą pastebėję arba norite išbandyti, gaminkite šį paprastą, tačiau neprastą patiekalą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką