Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
„DANSUKKER“ nuotr. / Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

  • Mielės 50 g
  • Pienas 300 ml
  • Cukrus 45 g 45 - „Panevėžio Plius“ - tešlai ir cukranendrių cukraus „Demerara“ - papuošimui
  • Kiaušiniai 2 vnt. 1 - tešlai ir 1 - lengvai plakto - glajui
  • Sirupas 95 ml 50 - „Dansukker“ auksaspalvio - tešlai ir 45 - „Dansukker“ auksaspalvio - įdarui
  • Druska 2 arbat. š. 1,5 - tešlai ir 0,5 - jūros druskos (dribsniai) - įdarui
  • Miltai 480 g 480 - 600
  • Sviestas 300 g 100 - kambario temperatūros - tešlai ir 200 - įdarui
  • Šokoladas 100 g kapoto - įdarui
  • Lazdynų riešutai 100 g smulkiai kapotų - įdarui
  • Cinamonas 2 arbat. š. malto - įdarui
  • Kardamonas 1 arbat. š. 0,5 malto - įdarui
  • Vanilinis cukrus 2 valg. š. „Dansukker“ su natūralia vanile

Kaip gaminti

  1. Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu.
  2. Maišykite, kol mielės ištirps.
  3. Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską.
  4. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių.
  5. Tešla turi būti glotni ir kiek lipni. Uždenkite dubenį ir palikite kilti 1 valandą.  
  6. Visus įdaro produktus sumaišykite atskirame dubenyje ir palikite.
  7. Pakilusią tešlą padėkite ant miltais apibarstytos lentos. Padalykite į dvi dalis ir kiekvieną iškočiokite į 18 x 13 cm stačiakampį.
  8. Tepkite įdarą ant tešlos, kraštus palikite neapteptus.
  9. Susukite kiekvieną stačiakampį ir padėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. 
  10. Padarykite įpjovas vainikuose – perpjaukite tešlą palikdami 1 cm tarp kiekvienos juostelės. Išvyniokite juosteles.
  11. Palikite kilti 30 minučių. Ištepkite pyragą kiaušinio plakiniu ir apibarstykite cukranendrių cukrumi.
  12. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 20 minučių.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 1

Daugiau receptų

Naminis Teriyaki marinatas

Naminis Teriyaki marinatas 4 asm.

Tinka vištienai, kiaulienai, jautienai ir tofu.

Pikantiškas chimichurri marinatas

Pikantiškas chimichurri marinatas 4 asm.

Ryškus marinatas su charakteriu tinka vištienai, kiaulienai, o idealiausiai – jautienai  marinuoti. 

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams 4 asm.

Šiame padaže žaidžia skirtingos spalvos ir skoniai – džiovintų pomidorų, špinatų, prieskonių. Jis nesunkiai paruošiamas ir tiks ne tik makaronams, bet ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Brokolių-česnakų padažas makaronams

Brokolių-česnakų padažas makaronams 4 asm.

Padažas su brokoliais puikiai tiks makaronams ar mažiems virtinukams tortellini, tortelloni. Patys nutarkite, ar gaminsite jį riebesnį (su grietinėle), ar lengvesnį. 

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams 4 asm.

Sodraus skonio, lengvai paruošiamas padažas puikiai tiks ir makaronams, ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Įvairiuose Italijos regionuose šie saldūs, lietuviškus žagarėlius primenantys saldumynai vadinami vis kitaip. Bet daugiau ar mažiau visi kildinami iš romėniškųjų friktilijų – saldėsių, kuriais Antikos romėnai vaišindavosi švęsdami vasario saturnalijas. Romoje visuose baruose rasite „chiacchiere“ (it. plepalai), Pjemonte – „bugie“ (apgavystės).

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Siūlome išmokti pasigaminti populiariausią ir labiausiai iškraipomą itališką patiekalą „spaghetti alla carbonara“. Išdrįskite kartą imti ir išbandyti istorinį, originalų, tikrą „alla carbonara“ kodą, kuriame yra tai, kas yra nurodyta šio recepto ingredientų sąraše. Tą vieną kartą tegu negalioja „o man skaniau“, „dėl skonio nesiginčijama“ ir kitos nepagarbos originaliam receptui formulės.

Klasikinis naminis picos padas

Klasikinis naminis picos padas 2 asm.

Miltai – picos pado pagrindų pagrindas, juos rinkitės geros kokybės smulkius kvietinius, jei patinka, galite išbandyti ir viso grūdo. Mieles rekomenduojame šviežias, vandenį naudokite drungną (kitaip – vasarošiltį), cukrus reikalingas mielėms prabudinti, o aliejų į tešlą įminkykite pačioje pabaigoje.

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Lietuviškoje virtuvėje aguonos karaliauja per Kalėdas. O štai lenkai turi ne vieną aguoninį kepinį, kuriuo mėgsta vaišintis kiaurus metus. Vienas tokių kepinių – tradicinis aguonų pyragas. Storas aguonų sluoksnis gardinamas tarkuotais obuoliais, riešutais, razinomis, ir apelsinų cukatais, o viršus tepamas baltu cukraus glajumi. Pyragas šviežias išlieka ganėtinai ilgą laiką, tad ne vieną rytą ar popietę galima mėgautis gabalėliu burnoje tirpstančio saldėsio...​

Sausainiai „Brutti ma buoni“

Sausainiai „Brutti ma buoni“ 6 asm.

Šie itališki sausainiai, nėra išvaizdūs, tačiau labai skanūs! Itališkai jie taip ir vadinasi – brutti ma buoni, tai yra bjaurūs/negražūs, bet skanūs. Savo išvaizda jie kiek primena neaiškias rupaus smėlio ar žvyro krūveles (priklaisomai nuo to, kiek smulkiai sumalti riešutai), tačiau užtenka atsikąsti tokio kepinuko ir darsyk supranti, kad ne visi geri dalykai šiame pasaulyje būtinai gražiai atrodo... Pagaliau, dar viena puiki šių sausainių savybė – jiems reikia vos kelių produktų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką