Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.6 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu

Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Kokoso drožles, sezamų sėklas ir žemės riešutus apkepinkite.
  2. Žemės ir graikinius riešutus šiek tiek pasmulkinkite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir druska.
  4. Kitame inde morkas sumaišykite su riešutais, kokosais, sėklomis ir apelsino žievele.
  5. Trečiame inde cukrų plakite su aliejumi, po vieną įmuškite kiaušinius.
  6. Nuolat maišydami suberkite miltus, ir juos gerai išmaišykite, sudėkite morkas. Tešlą gerai išmaišykite.
  7. Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite ~50~60 min (kol patikrinus mediniu iešmeliu jis liks sausas ir švarus) 170 laipsnių orkaitėje.
  8. Maskarponę sumaišykite su grietinėle ir milteliniu cukrumi. (Grietinėlės gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo maskarponės ir norimos konsistencijos.)
  9. Biskvitų sulaistymui tiesiog sumaišykite visus ingredientus.
  10. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą perpjaukite į dvi dalis (jei norite, galite pjauti ir į 3), sulaistykite sirupu ir pertepkite kremu.
  11. Puoškite pagal skonį ir pageidavimus. (recepto autorė puošė morkytėmis iš to paties kremo, tik jį nudažė reikiamomis spalvomis)
  12. Tortą geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, tada jis bus dar skanesnis.
  13. Pagaminsite per 2 val., neskaičiuojant puošimo laiko.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Naminis Teriyaki marinatas

Naminis Teriyaki marinatas 4 asm.

Tinka vištienai, kiaulienai, jautienai ir tofu.

Pikantiškas chimichurri marinatas

Pikantiškas chimichurri marinatas 4 asm.

Ryškus marinatas su charakteriu tinka vištienai, kiaulienai, o idealiausiai – jautienai  marinuoti. 

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams

Mocarelos ir pomidorų padažas makaronams 4 asm.

Šiame padaže žaidžia skirtingos spalvos ir skoniai – džiovintų pomidorų, špinatų, prieskonių. Jis nesunkiai paruošiamas ir tiks ne tik makaronams, bet ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Brokolių-česnakų padažas makaronams

Brokolių-česnakų padažas makaronams 4 asm.

Padažas su brokoliais puikiai tiks makaronams ar mažiems virtinukams tortellini, tortelloni. Patys nutarkite, ar gaminsite jį riebesnį (su grietinėle), ar lengvesnį. 

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams

Gorgonzolos-grietinėlės padažas makaronams 4 asm.

Sodraus skonio, lengvai paruošiamas padažas puikiai tiks ir makaronams, ir mažiesiems virtinukams tortellini ar tortelloni.

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“

Itališki karnavalo saldumynai „plepalai“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Įvairiuose Italijos regionuose šie saldūs, lietuviškus žagarėlius primenantys saldumynai vadinami vis kitaip. Bet daugiau ar mažiau visi kildinami iš romėniškųjų friktilijų – saldėsių, kuriais Antikos romėnai vaišindavosi švęsdami vasario saturnalijas. Romoje visuose baruose rasite „chiacchiere“ (it. plepalai), Pjemonte – „bugie“ (apgavystės).

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Siūlome išmokti pasigaminti populiariausią ir labiausiai iškraipomą itališką patiekalą „spaghetti alla carbonara“. Išdrįskite kartą imti ir išbandyti istorinį, originalų, tikrą „alla carbonara“ kodą, kuriame yra tai, kas yra nurodyta šio recepto ingredientų sąraše. Tą vieną kartą tegu negalioja „o man skaniau“, „dėl skonio nesiginčijama“ ir kitos nepagarbos originaliam receptui formulės.

Klasikinis naminis picos padas

Klasikinis naminis picos padas 2 asm.

Miltai – picos pado pagrindų pagrindas, juos rinkitės geros kokybės smulkius kvietinius, jei patinka, galite išbandyti ir viso grūdo. Mieles rekomenduojame šviežias, vandenį naudokite drungną (kitaip – vasarošiltį), cukrus reikalingas mielėms prabudinti, o aliejų į tešlą įminkykite pačioje pabaigoje.

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Lietuviškoje virtuvėje aguonos karaliauja per Kalėdas. O štai lenkai turi ne vieną aguoninį kepinį, kuriuo mėgsta vaišintis kiaurus metus. Vienas tokių kepinių – tradicinis aguonų pyragas. Storas aguonų sluoksnis gardinamas tarkuotais obuoliais, riešutais, razinomis, ir apelsinų cukatais, o viršus tepamas baltu cukraus glajumi. Pyragas šviežias išlieka ganėtinai ilgą laiką, tad ne vieną rytą ar popietę galima mėgautis gabalėliu burnoje tirpstančio saldėsio...​

Sausainiai „Brutti ma buoni“

Sausainiai „Brutti ma buoni“ 6 asm.

Šie itališki sausainiai, nėra išvaizdūs, tačiau labai skanūs! Itališkai jie taip ir vadinasi – brutti ma buoni, tai yra bjaurūs/negražūs, bet skanūs. Savo išvaizda jie kiek primena neaiškias rupaus smėlio ar žvyro krūveles (priklaisomai nuo to, kiek smulkiai sumalti riešutai), tačiau užtenka atsikąsti tokio kepinuko ir darsyk supranti, kad ne visi geri dalykai šiame pasaulyje būtinai gražiai atrodo... Pagaliau, dar viena puiki šių sausainių savybė – jiems reikia vos kelių produktų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką