Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladiniai keksiukai su burokėliais

Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai keksiukai su burokėliais
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų kepimo formelių.
  2. Virtus burokėlius supjaustykite gabalėliais, sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
  3. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų. Išplakite elektriniu plaktuvu iki purios masės.
  4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išplakdami iki vientisos masės.
  5. Sudėkite trintus burokėlius, supilkite vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  6. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kakavą, cinamoną ir druską.
  7. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
  8. Įmaišykite nedideliais gabalėliais smulkintą juodąjį šokoladą.
  9. Paruoštą tešlą paskirstykite į keksiukų kepimo formeles, užpildydami 2/3 jų tūrio.
  10. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes. Ar keksiukai jau iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  11. Atvėsinkite keksiukus ant grotelių.
  12. Kol keksiukai vėsta, paruoškite kremą papuošimui. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną. Išplakite iki vientisos purios masės.
  13. Suberkite kakavos miltelius ir dar kartą išplakite, kol kakava įsimaišys į kremą.
  14. Jei matote, kad kremas per tirštas, įpilkite dar šaukštą pieno. Jei jis per skystas, įberkite daugiau miltelinio cukraus (tokiu atveju kremas bus saldesnis) arba kakavos (kremas bus kartesnis).
  15. Paruoštą kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir dekoruokite visiškai atvėsusius keksiukus. Jei norite, galite kremą apibarstyti dar šaukšteliu cinamono ar kakavos.

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Saldus rytietiškas čili marinatas

Saldus rytietiškas čili marinatas 4 asm.

Šis lengvai pagaminamas pikantiškas, Rytais dvelkiantis marinatas idealiai tinka vištienai, kiaulienai, krevetėms ir tofu.

Kruasano sumuštinis su paukštiena

Kruasano sumuštinis su paukštiena 1 asm.

Šiam sočiam spalvingam užkandžiui puikiai pasitarnaus vakarykščiai keptos vištos (ar kalakuto) likučiai. O spalvų ir gauvumo suteiks daržovės. 

Kruasano ir lašišos užkandis

Kruasano ir lašišos užkandis 1 asm.

Rimtais priedais pagardintas sviestinis ragelis gali tapti puikiu užkandžiu ryte ar popiet, svarbu tik, kad visi ingredientai būtų šviežutėliai, o šiuo sumuštiniu mėgautumėtės vos jį paruošę. 

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis 2 asm.

Šios salotos idealiai tinka žiemą, kai pats metas mėgautis įvairiomis šakninėmis daržovėmis, o ne pomidorų ir agurkų formos, bet ne skonio ir kvapo objektais iš prekybos centrų. Tiesa, šioms salotoms renkamės kietąsias šaknines daržoves. Patiekalas sotus, tačiau neapsunkinantis, maistingas ir sveikas.
Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate

Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate 4 asm.

Kartais, ilgai triūsę virtuvėje ir žongliravę sudėtingais ingredientais, nesulaukiame tokio stulbinančio rezultato, kaip galbūt tikėjomės. Tačiau neverta mesti peilių ir puodų į šalį, vos keli kūrybiškai suderinti ingredientai neretai daro stebuklus. Puikus pavyzdys – paprasti, bet gardūs lašišos kepsneliai medaus-garstyčių marinate.

Tobula bananų duona su riešutais

Tobula bananų duona su riešutais 8 asm.

Ši bananų duona gali tapti tikru „budinčiu“ saldėsio receptu – ji visada pavyksta. Pagyrimų šiai duona, o gal tiksliau – pyragui, nebus per daug: nuostabiai kvepia, yra drėgnas, purus ir, žinoma, labai skanus. Šiai bananų duonai galima sunaudoti „pavargusius“ patamsėjusius bananus, kurių nebesinori valgyti žalių.  

Kalėdinis pudingas „Flano“

Kalėdinis pudingas „Flano“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai privalomas Kalėdinio stalo saldumynas. Šį kartą siūlome paragauti „flano“. Tai pudingas, populiarus kolonijinės Ispanijos šalyse. Sakoma, kad jis buvo ragaujamas dar Senovės Romoje.

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu

Keptos mėsos asorti „Asado“ su chimichurri padažu 6 asm.

V. Radzevičius: „Asado“ galėtų būti antrasis Argentinos vardas. Argentina garsėja ypatingos kokybės mėsa. Ant žarijų ar ugnies kepta pati įvairiausia mėsa. Jos rinkinys ir vadinamas „Asado“. Dažniausiai šie kepsneliai valgomi su chimichurri padažu.

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką