Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 13
Jau įvertinote šį receptą

Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu

Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu
Rūtos Kniežaitės nuotr. / Vištiena su aštriu žemės riešutų padažu
Skaitysiu vėliau

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  2. Į gilią keptuvę įpilkite 1 šaukštą aliejaus ir ant vidutiniškai kaitrios ugnies kepinkite svogūnus, česnakus ir saldžiąsias paprikas, kol suminkštės ir pasidarys bemaž permatomi.
  3. Išimkite iš keptuvės daržoves ir padėkite atskirai. Supilkite į keptuvę likusį aliejų ir apkepinkite vištienos gabalėlius iš abiejų pusių. Sudėkite anksčiau apkepintas daržoves.
  4. Tada į mažą prikaistuvį dėkite žemės riešutų sviestą, supilkite sultinį, suberkite ciberžolių miltelius, kalendras, kmynus, raudonųjų pipirų gabalėlius, druską, pipirus ir kaitinkite ant lėtos ugnies.
  5. Kaitinkite ir maišykite, kol gerai susimaišys (apie 5 minutes).
  6. Vištienos gabalėlius sudėkite į karščiui atsparų indą ir apipilkite padažu. Kepkite, kol vištiena pasidarys labai minkšta (apie 30 minučių).

Receptą atsiuntė Rūta Kniežaitė

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 1

Daugiau receptų

Klasikinis naminis picos padas

Klasikinis naminis picos padas 2 asm.

Miltai – picos pado pagrindų pagrindas, juos rinkitės geros kokybės smulkius kvietinius, jei patinka, galite išbandyti ir viso grūdo. Mieles rekomenduojame šviežias, vandenį naudokite drungną (kitaip – vasarošiltį), cukrus reikalingas mielėms prabudinti, o aliejų į tešlą įminkykite pačioje pabaigoje.

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas

Tradicinis lenkiškas aguonų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Lietuviškoje virtuvėje aguonos karaliauja per Kalėdas. O štai lenkai turi ne vieną aguoninį kepinį, kuriuo mėgsta vaišintis kiaurus metus. Vienas tokių kepinių – tradicinis aguonų pyragas. Storas aguonų sluoksnis gardinamas tarkuotais obuoliais, riešutais, razinomis, ir apelsinų cukatais, o viršus tepamas baltu cukraus glajumi. Pyragas šviežias išlieka ganėtinai ilgą laiką, tad ne vieną rytą ar popietę galima mėgautis gabalėliu burnoje tirpstančio saldėsio...​

Sausainiai „Brutti ma buoni“

Sausainiai „Brutti ma buoni“ 6 asm.

Šie itališki sausainiai, nėra išvaizdūs, tačiau labai skanūs! Itališkai jie taip ir vadinasi – brutti ma buoni, tai yra bjaurūs/negražūs, bet skanūs. Savo išvaizda jie kiek primena neaiškias rupaus smėlio ar žvyro krūveles (priklaisomai nuo to, kiek smulkiai sumalti riešutai), tačiau užtenka atsikąsti tokio kepinuko ir darsyk supranti, kad ne visi geri dalykai šiame pasaulyje būtinai gražiai atrodo... Pagaliau, dar viena puiki šių sausainių savybė – jiems reikia vos kelių produktų.

Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi

Šokoladiniai keksiukai su „Guinness“ alumi 6 asm.

Prieš kelerius metus ir Lietuvoje kilus tikram keksiukų kepimo vajui, ko gero, daugelis besisukiojančių virtuvėje tą savąjį idealų šio deserto receptą jau atrado. O jei tokio dar neturite arba norisi išbandyti ką nors naujo, turėtų maloniai nustebinti sodraus skonio keksiukai su „Guinness“ alumi.

Saldus rytietiškas čili marinatas

Saldus rytietiškas čili marinatas 4 asm.

Šis lengvai pagaminamas pikantiškas, Rytais dvelkiantis marinatas idealiai tinka vištienai, kiaulienai, krevetėms ir tofu.

Kruasano sumuštinis su paukštiena

Kruasano sumuštinis su paukštiena 1 asm.

Šiam sočiam spalvingam užkandžiui puikiai pasitarnaus vakarykščiai keptos vištos (ar kalakuto) likučiai. O spalvų ir gauvumo suteiks daržovės. 

Kruasano ir lašišos užkandis

Kruasano ir lašišos užkandis 1 asm.

Rimtais priedais pagardintas sviestinis ragelis gali tapti puikiu užkandžiu ryte ar popiet, svarbu tik, kad visi ingredientai būtų šviežutėliai, o šiuo sumuštiniu mėgautumėtės vos jį paruošę. 

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis

Keptų šakninių daržovių salotos su saulėgrąžomis 2 asm.

Šios salotos idealiai tinka žiemą, kai pats metas mėgautis įvairiomis šakninėmis daržovėmis, o ne pomidorų ir agurkų formos, bet ne skonio ir kvapo objektais iš prekybos centrų. Tiesa, šioms salotoms renkamės kietąsias šaknines daržoves. Patiekalas sotus, tačiau neapsunkinantis, maistingas ir sveikas.
Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate

Lašišų kepsneliai medaus-garstyčių marinate 4 asm.

Kartais, ilgai triūsę virtuvėje ir žongliravę sudėtingais ingredientais, nesulaukiame tokio stulbinančio rezultato, kaip galbūt tikėjomės. Tačiau neverta mesti peilių ir puodų į šalį, vos keli kūrybiškai suderinti ingredientai neretai daro stebuklus. Puikus pavyzdys – paprasti, bet gardūs lašišos kepsneliai medaus-garstyčių marinate.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką