Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Šimkevičiūtė-Kulvelis: Katoey – trečioji lytis, arba Dėl ko Žemėje kenčia angelai (XXXII dalis)

Kiek vietnamiečių gali tilpti ant vieno motorolerio? Kodėl tajai šypsosi net tada, kai pyksta? Kur Vietname gražiausi saulėtekiai? Kaip patogiai numigti darbo vietoje? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus galima rasti Eglės Šimkevičiūtės-Kulvelis knygoje „Tigras tai ne katinas“ (išleido BALTO leidybos namai). 15min ir BALTO leidybos namai siūlo skaitytojams susipažinti su autorės įspūdžiais gyvenant Azijoje – kas savaitę publikuojama po skyrių iš šios knygos.
„Tik su sąlyga, kad apie dalyves bus pagarbiai atsiliepta. Nenorėčiau, kad iš jų būtų tyčiojamasi, kad jos būtų vadinamos „ladyboys“ ar pan. Dauguma dalyvių yra daug pasiekusios: nevyriausybinių organizacijų darbuotojos, žmogaus teisių aktyvistės, verslų savininkės... Per tris dienas išgirdau daugyb
„Tik su sąlyga, kad apie dalyves bus pagarbiai atsiliepta. Nenorėčiau, kad iš jų būtų tyčiojamasi, kad jos būtų vadinamos „ladyboys“ ar pan. Dauguma dalyvių yra daug pasiekusios: nevyriausybinių organizacijų darbuotojos, žmogaus teisių aktyvistės, verslų / Asmeninio albumo nuotr.

„Tailandas yra geriausia šalis gyventi, jeigu esi transvestitas ar transseksualas. Iš pradžių, kai pradėjau reikšti savo moteriškumą, mano šeimai buvo keista, bet dabar ji mane priima be jokių abejonių“, – sakė kartą Čiang Majuje sutikta „ladyboy“ Regina.

Iš tiesų, tajai yra tolerantiški seksualinėms mažumoms. „Ladyboys“ arba katoey, transvestitai arba transseksualai, yra visaverčiai visuomenės nariai ne tik Bankoke, bet ir provincijoje. Budizmas juos laiko trečiąja lytimi, ir dažnai tikima, kad šeimoje turėti katoey – tai sėkmė visai giminei. „Buvimas geru žmogumi – štai kas svarbu“, – vienam Bankoko laikraščiui komentavo transvestito mama.

„Ladyboy“, sumoteriškėję vyrai, ir „tomboy“, suvyriškėjusios moterys, Tailande dirba tokius visuomenėje gerbiamus darbus kaip stiuardesės, slaugytojos, sekretorės, padavėjos, aktorės ar televizijos laidų vedėjos. „Ladyboy“ – netinkamas terminas, susijęs su sekso industrija. Geriau katoey arba transseksualas“, – sakė Zee, prisistatanti kaip „pradedanti katoey“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius