Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung Galaxy S4 Zoom“: fotoaparatas, kuriuo dar galima ir paskambinti (apžvalga)

Korėjiečiai „Samsung“ savojo flagmano „Galaxy S4“ žinomumą sunkia, kiek gali – šį pavadinimą prilipdė net trims kitiems telefonų modeliams. Vienas jų mane intrigavo nuo pat išleidimo. Ir nors praėjo jau keli mėnesiai, o įrenginį gavau vos kelioms dienoms, stengiausi iš jo išspausti kaip galima daugiau. Apie ką aš čia? Žinoma, apie fotoaparato ir telefono hibridą „Galaxy S4 Zoom“.
Telefono ir fotoaparato hibridas „Galaxy S4 Zoom“
Telefono ir fotoaparato hibridas „Galaxy S4 Zoom“ / „Samsung“ nuotr.

Patirtis rodo, kad susitvarkyti „Android“ telefoną pagal poreikius man užtrunka gerą pusdienį. Kadangi „Galaxy S4 Zoom“ turėjau tik dvi dienas, šią dalį praleidau ir tele(foto)foną naudojau kaip darbinį. Kitaip sakant, skambučiams ir nuotraukoms. O juk tam jis ir skirtas.

Apibendrinti įspūdžius galiu labai paprastai: jei žiūrėsite į jį kaip į „muilinę“ su skambinimo galimybe, tuomet tai – išties puikus daiktas; jei ieškote telefono su puikia fotokamera, tai... na, jis toks ir yra, tik gana griozdiškas. Ir iš šono keistai atrodo, kai žmogus kalba su fotoaparatu (savaitės pradžioje į mane buvo nukreiptas ne vienas toks žvilgsnis...).

Bet pirmiausia – apie „telefoninę“ įrenginio dalį.

Stiprus vidutiniokas

Vertinant technines charakteristikas, „Galaxy S4 Zoom“ galima vadinti stipriu vidutinioku (nors prieš metus-kitus jį būtų buvę galima priskirti galingųjų kastai). Trumpai – 1,5 GHz taktinio dažnio dviejų branduolių „Cortex-A9“ procesorius, 1,5 GB operatyviosios atminties, 2330 mAh baterija. Pastarosios, beje, per tas dvi dienas iškrauti nepavyko, nors negaliu pasakyti, kad įrenginį būčiau labai smarkiai kankinęs (reikėjo juk ir naujienas pranešinėti), o daugiausiai naudojau fotoaparatą. Taigi panašu, kad smarkiai neapkraunant procesoriaus telefonas gali ištverti bent kelias dienas. Be to, bateriją galima pakeisti, tad įsigiję atsarginę galėsite jaustis ramiau atitrūkę nuo civilizacijos (ir elektros šaltinių) ilgesniam laikui.

Didelių ekranų ištroškę pirkėjai nusivils sąlyginai mažu 4,3 colio (11 cm) įstrižainės ekranu, kurio ir raiška nėra stebuklinga (960 x 540 tšk., arba 256 taškai kvadratiniame colyje) – keistas sprendimas, žinant, kad įrenginio pirkėjai jį rinksis būtent dėl fotografijos. Gerai bent, kad naudota „Super AMOLED“ technologija, taigi spalvų sodrumas ir kontrastingumas atperka anksčiau paminėtą trūkumą. Verta paminėti ir tai, kad ekraną saugo trečiosios kartos „Corning Gorilla Glass“ stiklas.

Neįprasta pasirodė ir tai, kad įrenginyje yra tik 8 GB vidinės atminties. Tad jei į ilgesnę kelionę vietoje fotoaparato imtumėte tik „Galaxy S4 Zoom“, verta pagalvoti apie papildomos „microSD“ kortelės pirkimą.

Naudojant įrenginį kaip telefoną, labiausiai, žinoma, kliuvo jo dydis, forma ir... išvaizda. Na, jei nešiojate telefoną rankinėje, o ne kišenėje, daugumos problemų išvengsite (naujos skylės smunkančių kelnių dirže; pykčiai ant išsikišusio objektyvo, kuris amžinai kliūna už kišenės; nuolatiniai paaiškinimai draugams ir klubų apsauginiams, kad plytos neturi ir t.t.). Bet keistumo faktorius išliks – juk aplinkiniai ne kasdien mato, kaip žmogus šneka su „muiline“. Todėl prie įtarių žvilgsnių teks įprasti. Arba naudoti laisvų rankų įrangą.

Fotogenijus

Nekreipiant dėmesio į kitų gamintojų pašaipas, koks griozdiškas yra „Galaxy S4 Zoom“, jį galima drąsiai ir vienareikšmiškai karūnuoti geriausiai fotografuojančiu išmaniuoju telefonu rinkoje. Aišku, jei sutiksite su teiginiu, kad tai – vis dar išmanusis telefonas.

Lyginti jo nuotraukų kokybę su kitais išmaniaisiais tiesiog nėra prasmės, nes visi jie – net „Lumia 1020“ – gautų į kaulus. Ir net jei tomis pačiomis sąlygomis nuotraukos gali atrodyti panašios, 10 kartų optinio (!) priartinimo galimybė „Galaxy S4 Zoom“ iškelia aukštai virš konkurentų. Ką jau kalbėti apie daugybę fotoaparato priedų, kuriuos galima naudoti vos įjungus fotoaparatą (nuo panoraminės nuotraukos iki veiksmo ar meniškai padailintų nuotraukų). O kur dar atskiros programėlės, kurių apstu „Google Play“ parduotuvėje...

Trumpai sakant, neteks nusivilti nei vaizdų kokybe, nei galimybėmis. Nuotraukų ir vaizdo įrašų kokybe „Galaxy S4 Zoom“ nenusileidžia vidutinės klasės fotoaparatams – puikiai susidorojo su dauguma užduočių, pradedant kadrais prietemoje, baigiant judančiais objektais. Užkliuvo tik tai, kad įmontuota blykstė „traukia“, geriausiu atveju, iki 5 metrų – priartinus toliau esantį objektą prietemoje gausite tamsias nuotraukas. O galimybės prijungti galingesnę blykstę nėra.

Prie fotoaparatų „fizinio“ valdymo įpratusiems vartotojams gali nepatikti ir tai, kad absoliučiai visi fotoaparato nustatymai atliekami lietimui jautriame ekrane. Visa kita – nuo formos iki trikojui skirtos angos – rėkte rėkia: „Imk mane ir fotografuok!“ Arba filmuok. Tik filmavimo metu nekeisk vaizdo priartinimo, nes sukiojant aplink objektyvą esantį ratą, skirtą optiniam artinimui, užgožiamas garsas.

Telefono kaina – apie 1,7 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius