Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Chrome“ naršyklė praranda susidomėjimą, „Internet Explorer“ ir „FireFox“ išlaiko stabilias pozicijas

Interneto naršyklių karas ir toliau tęsiasi. „Internet Explorer 10“ versija rinkoje jau yra prieinama antrą mėnesį „Windows 7“ operacinės sistemos naudotojams, taip pat išleistos „Firefox 21“ ir „Chrome 27“ versijos. Tačiau statistika rodo, kad „Chrome“ naršyklės rinkos dalis mažėja.
Interneto naršyklės „Firefox“ logotipas
Interneto naršyklės „Firefox“ logotipas / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Tai gali pasirodyti kiek keista, nes „Google“ labai stengiasi: pristato įvairius žaidimus ir kitas funkcijas, kurios veikia tik „Chrome“ naršyklėje. Panašu, kad tai internetu besinaudojančių žmonių nedomina. Tiesa, „Chrome“ rinkos dalis sumenko vos 0,61 proc. ir šiuo metu sudaro 15,74 proc.

Įdomu tai, kad vartotojai net nežada nusigręžti nuo „Internet Explorer“, o „Microsoft“ atnaujinimai pasiteisina. Per mėnesį vartotojų skaičius padidėjo 0,18 proc. iki 55,99 proc. „Firefox“ naudotojų skaičius augo 0,33 proc., dabar šią naršyklę naudoja 20,63 proc. internautų.

„Safari“ tenka 5,47 proc. rinkos, „Opera“ – viso labo 1,77 proc.

Rinkos tyrimą šių metų gegužės mėnesį atliko kompanija „Net Applications“. Ji kiekvieną mėnesį turi prieigą prie maždaug 160 milijonų unikalių internautų informacijos, susijusios su jų naršymo įpročiais įvairiuose tinklalapiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius