-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Devynmetė mergaitė savo būsimam žaidimui surinko 20 tūkst. dolerių paramos

Grupinio finansavimo svetainėje „Kickstarter“ startavo neįprasta akcija: šio puslapio lankytojų pagalbos paprašė 9 metų Mackenzie Wilson, kuriai pinigai reikalingi tam, kad galėtų sukurti savo rolių žaidimą (RPG).
Grupinio finansavimo svetainės „Kickstarter“ lankytojai 9 metų Mackenzie Wilson jau paaukojo daugiau nei 20 tūkst. dolerių, kad ji galėtų sukurti savo žaidimą.
Grupinio finansavimo svetainės „Kickstarter“ lankytojai 9 metų Mackenzie Wilson jau paaukojo daugiau nei 20 tūkst. dolerių, kad ji galėtų sukurti savo žaidimą. / Kickstarter.com iliustr.
Temos: 1 Kickstarter

Kadangi „Kickstarter“ taisyklės numato, kad paraiškas gali teikti tik 18 metų sulaukę asmenys, projektą puslapyje užregistravo mergaitės mama. „Vyresni broliai netiki, kad mano dukra gali padaryti tai, ko nesugeba jie – sukurti savo žaidimą ir už jį sumokėti“, – rašo būsimos žaidimų kūrėjos mama Susan Wilson.

Pirminis tikslas buvo gana kuklus – vos 829 JAV doleriai, tačiau projektas netikėtai išpopuliarėjo ir vos per keturias dienas surinko 20 tūkst. JAV dolerių. Tai dar ne riba, mat iki kampanijos pabaigos liko trys savaitės.

Mergaitė prisipažino, kad labai mėgsta vaizdo žaidimus, ypač „Borderlands 2“ ir „Magic the Gathering“, kuriuos dažnai žaidžia su savo tėčiu. Jaunoji M. Wilson taip pat nemažai laiko praleidžia su žaidimų konsole „PlayStation 3“ – čia jos mėgstamiausias projektas yra „Dragon Age 2“.

Savo pirmąjį žaidimą, kuris pavadintas „STEM“, mergaitė nusprendė sukurti pasinaudodama „RPG Maker VXAce“, o ateityje ji ketina tapti programuotoja ir savo gyvenimą pašvęsti žaidimų kūrimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius