Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google Maps“ Vilniaus žemėlapiuose – realaus laiko informacija apie eismo sąlygas

Kompanija „Google“ šiandien pranešė „Google Maps“ tarnyboje papildžiusi Vilniaus miesto žemėlapius sluoksniu „Traffic“, leidžiančiu realiuoju laiku stebėti eismo sąlygas svarbiausiose miesto gatvėse.
„Google Maps“ Vilniaus žemėlapiuose pateikiama realaus laiko informacija apie eismo sąlygas
„Google Maps“ Vilniaus žemėlapiuose pateikiama realaus laiko informacija apie eismo sąlygas / „Google“ nuotr.

Ši paslauga bus naudinga vilniečiams bei miesto svečiams, kurie galės sužinoti apie susidariusias grūstis ir pasirinkti alternatyvų maršrutą, tiksliau planuoti savo kelionės trukmę.

„Google Maps“ yra viena populiariausių kompanijos teikiamų paslaugų, suteikianti galimybę susipažinti su konkrečia vietove peržiūrint tikslius konkrečios vietos žemėlapius, palydovo arba gatvės lygio nuotraukas. „Google Maps“ žemėlapius galima praturtinti aktualia bei naudinga informacija pridedant papildomai aktyvuojamus sluoksnius (juos galima rasti lango dešiniajame viršutiniame kampe). Vartotojams gali būti pateikiama informacija apie oro ar eismo sąlygas, su konkrečia vietove susietos vartotojų nuotraukos, interneto kamerų vaizdai ir kt.

Aktyvavus „Traffic“ sluoksnį „Google Maps“ žemėlapiuose svarbiausios Vilniaus miesto gatvės bei jų ruožai bus pažymimos skirtingomis spalvomis pagal vidutinį transporto priemonių greitį jose. Tai leis vartotojams ne tik išvengti spūsčių pasirenkant optimalų kelionės maršrutą bet ir geriau planuoti savo kelionės laiką. Eismo sąlygų informacija bus automatiškai įvertinama „Google Maps“ maršruto planavimo įrankyje „Directions“. Naudotis „Traffic“ paslauga bus galima ir išmaniesiems telefonams skirtoje aplikacijoje, o tai leis daugeliui vairuotojų savo kelionės tikslą pasiekti greičiau.

Nuo 2007-ųjų veikianti „Traffic“ paslauga šiuo metu prieinama daugelyje pasaulio šalių bei miestų, todėl ja galima naudotis ir planuojant kelionę į užsienį.

15min.lt primena, kad informaciją apie eismo sąlygas bei transporto srautus galima rasti ir keliose lietuviškose svetainėse (Maps.lt, Eismoinfo.lt, Sviesoforai.lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius