Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomiausi Lietuvos žemėlapiai internete

Kai po ranka dar nebuvo nei GPS navigacijos, nei išmaniųjų telefonų ar nešiojamų kompiuterių, į žygius tekdavo eiti su popieriniu žemėlapiu, kuris ne visada buvo pakankamai detalus ir nevisada buvo pakankamai naujas, kad atitiktų tikrovę. Apie jokias palydovines ar „paukščio skrydžio“ nuotraukas niekas net nesvajojo.
Žemėlapis
Žemėlapis / Sxc.hu nuotr.
Temos: 2 maps.lt Internetas

Dabar, kai turime trimačius Žemės modelius su pastatų maketais, nuotraukų susiejimą su vietovėmis ir net „Street View“, kuris leidžia pavaikščioti po pasaulį judinant pelę vietoj kojų, vis tiek atsiranda naujų, įdomių Lietuvos žemėlapių.

Surinkau nedidelę skirtingų Lietuvos žemėlapių kolekciją ir noriu ja pasidalinti su jumis. Eiliškumo tvarka yra atsitiktinė.

Maps.lt

Visiems gerai žinomas, patogus ir funkcionalus Lietuvos žemėlapis. Naudoju jį jau beveik 10 metų ir malonu stebėti kaip Maps.lt vis tobulėja.

Maps.lt – tai ne tik gatvių ir adresų paieška. Čia yra patogūs atstumo, ploto matavimo įrankiai; siūloma susirasti ir susipažinti su kelionių maršrutais; galima pranešti apie niokojamą gamtą ir peržiūrėti jau esamas gamtos problemas. Be to, galima stebėti eismą Vilniaus mieste. Taip pat galima naudoti informacijos sluoksnius, tokius kaip laisvalaikio vietos, turizmo informacija ir t.t. Siūloma net sukurti savo žemėlapius!

Marsrutai.lt

Maršrutų paieška. Įveskite iš kur ir į kur keliaujate, o sistema suras bei parodys žemėlapyje visus galimus autobusų maršrutus su išsamia stotelių informacija. Taip pat galima tiesiog naršyti stotelių ir galimų maršrutų sąrašus.

Stops.lt

Vilniaus visuomeninio transporto schema, tvarkaraščiai ir autobusų bei troleibusų judėjimas realiuoju laiku. Čia tikrai rasite pakankamai informacijos, kuri leis sužinoti kur ir kada atvyksta jūsų autobusas ar troleibusas.

Rusiuojam.lt

Visų rūšiuojamų atliekų konteinerių padėtis viename Lietuvos žemėlapyje. Susirask, kur arčiausiai tavęs pastatyti atliekų konteineriai!

Regia.lt

Savivaldybių geoinformacija verslui, valdžios institucijoms ir kitiems smalsuoliams. Čia galima susirasti sklypų ribas, teritorijų planus, saugomas teritorijas ir kultūros paveldo objektus.

Epaslaugos.rrt.lt/apreptis

Antžeminio ryšio sistemų signalo stiprumo žemėlapiai. Parodo skirtingų operatorių GSM tinklų ryšio stiprumą, kitą panašią informaciją.

Vilnius.lt žemėlapis

Vilniaus savivaldybės žemėlapis su daug naudingos informacijos sluoksnių: transporto informacija ir grūstys, įspūdingi trimačiai maketai, dviračių takai, kavinės ir t.t.

Eismoinfo.lt

Lietuvos eismo informacijos žemėlapis. Čia pateikta visa reikalinga kelių ir eismo informacija, nuo apkrovimo iki oro sąlygų skirtingose keliuose. Iš kitų funkcijų verta paminėti, kad yra galimybė stebėti vaizdą iš visų keliuose įrengtų stebėjimo kamerų.

Meteo.lt prognozės

Hidrometeorologijos tarnybos žemėlapiai su išsamia orų informacija. Čia rasite daugiau negu parodoma per žinias – nuo oro temperatūros pasiskirstymo žemėlapio iki kritulių, debesuotumo, vėjo ir net matomumo pasiskirstymo Lietuvos (ir ne tik) teritorijoje. Be to, yra galimybė stebėti oro sąlygų kaitą.

Maps.zebra.lt

Jei jaučiate nostalgiją seno tipo žemėlapiams, tai šis Lietuvos žemėlapis jums patiks. Tai rastrinio žemėlapio peržiūros aplikacija internete.

Lgt.lt žemėlapiai

Geologijos tarnybos žemėlapiai. Jie nėra labai patogūs ir visai negražūs, tačiau čia pateikiamos geologinės informacijos tikriausiai daugiau niekur nerasite. Žemėlapiuose pateikiama tokia informacija, kaip gręžiniai, geologiniai reiškiniai, naudingos iškasenos, pelkės ir t.t.

Openstreetmap.org

Projekto „OpenStreetMap“ Lietuvos žemėlapis. Gražus, aiškus ir informatyvus žemėlapis su aiškia kelių, transporto ir dviračių takų informacija. Įdomiausia tai, kad šis projektas veikia „Wiki“ principu, t.y. žemėlapius gali redaguoti visi norintys bendruomenės nariai.

Socialiniszemelapis.lt

Socialinių rodiklių statistikos žemėlapis. Leidžia pasirinkti skirtingus socialinius rodiklius pagal savivaldybes. Maža to, galima peržiūrėti ir ankstesnių metų statistiką. Žemėlapyje rodomas gyventojų tankis pagal skirtingus socialinius parametrus, tokius kaip: moksleiviai, bedarbiai ir kitus rodiklius, kaip, pavyzdžiui, vidutinio darbo užmokesčio pasiskirstymas.

Maps4u.lt

Istorinių žemėlapių kolekcija. Čia galime peržiūrėti daug įdomių senovinių skirtingo mastelio žemėlapių, naudojantis patogiu įrankiu „Zoomy“.

Info.lt/zemelapiai

Šis žemėlapis vertingas ne tiek dėl to, kad parodo besireklamuojančių barų, kavinių padėtis, kiek dėl to, kad leidžia viename žemėlapyje pamatyti vietovių nuotraukas iš skirtingų šaltinių (Turizmas.info ir Panoramio.com) bei parodo „Wikipedia“ vietovių informaciją. Be abejo, yra įmonių ir maršrutų paieška.

Žinote daugiau naudingų žemėlapių? Pasidalinkite komentaruose!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius