Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Islandija pirmauja tarp Šiaurės ir Baltijos šalių pagal interneto prieigos spartą

Liepos mėnesį paskelbtoje Šiaurės ir dviejų Baltijos valstybių (Lietuvos ir Estijos) elektroninių ryšių sektorių suvestinėje informacijoje nurodoma, kad Lietuvoje bei Islandijoje 2012 m. buvo didžiausia abonentų, naudojančių 30 Mb/s ir didesnės spartos interneto prieigą, skvarba (atitinkamai 12 proc. ir 14 proc.).
Optinio kabelio gijos
Optinio kabelio gijos / 123rf nuotr.

Trečioje vietoje buvo Švedija (9 proc.), o Estijoje tokios spartos abonentų skvarba 2012 m. buvo mažiausia iš šių šalių ir sudarė 3 proc.

Naudojimosi judriojo telefono ryšio paslaugomis įpročiai Šiaurės ir Baltijos šalyse skiriasi: lietuviai ir danai 2006–2008 m. užtikrintai pirmavo pagal vartotojų išsiųstų trumpųjų žinučių (SMS) skaičių: vienas abonentas per metus vidutiniškai išsiųsdavo apie 2 tūkst. SMS, estai SMS žinučių išsiųsdavo mažiausiai. Pastaruoju metu ir Lietuvoje, ir Danijoje išsiunčiamų SMS žinučių skaičius mažėja – 2012 m. Lietuvoje vienas abonentas išsiuntė apie 1,62 tūkst. SMS žinučių, Danijoje – apie 1,56 tūkst.

Judriojo telefono ryšio balso paslaugomis daugiausia naudojosi suomiai: vidutiniškai per 2012 metus vienas abonentas prakalbėjo 2,3 tūkst. minučių, atitinkamai Norvegijoje ir Islandijoje – 2,2 tūkst. minučių. Lietuviai, estai ir danai telefonu prakalba mažiausiai – 1,6–1,7 tūkst. min. per metus.

Šiaurės šalių (Švedijos, Danijos, Suomijos, Norvegijos, Islandijos) elektroninių ryšių sektorių plėtros apibendrinti duomenys nuo 2007 m. yra skelbiami kasmet. Lietuvos duomenys pradėti skelbti 2012 m., Ryšių reguliavimo tarnybai tęsiant bendradarbiavimą su Šiaurės valstybių nacionalinėmis reguliavimo institucijomis ir prisijungus prie Šiaurės šalių statistiką rengiančios darbo grupės. Statistinė informacija skelbiama čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius