-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 24 /10:18

Rusijoje esą per klaidą buvo užblokuota prieiga prie populiariausio šalyje socialinio tinklo „VKontakte“

Rusijoje penktadienį buvo užblokuota prieiga prie populiariausio šalyje socialinio tinklo „VKontakte“. Šis portalas anksčiau buvo susilaukęs valdžios dėmesio dėl to, kad pasinaudodami juo prezidento Vladimiro Putino oponentai organizavo protesto akcijas.
Žmogus dirba su kompiuteriu
Žmogus dirba su kompiuteriu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atnaujinta 10.18 val.: Pasaulio žiniasklaidoje pasklidus informacijai apie socialinio tinklo cenzūravimą, šalies ryšių reguliavimo institucija „Roskomnadzor“ skubiai pašalino jį iš „juodojo sąrašo“.

„VKontakte“ IP adresas į juodąjį sąrašą pateko per klaidą. Atsiprašome vartotojų ir svetainės administracijos. Klaida ištaisyta. Tinklalapis yra pasiekiamas“, – praneša „Roskomnadzor“.

Socialinį tinklą penktadienio rytą galėjo pasiekti Maskvos gyventojai, bet jis buvo blokuojamas kai kuriose kitose šalies dalyse.

„VKontakte“ atstovas spaudai Georgijus Lobuškinas teigė, kad „Roskomnadzor“ nebuvo suteikusi jokios informacijos apie sprendimą blokuoti tinklalapį.

Rusijos valdžia ir teisėsauga ilgą laiką spaudė socialinį tinklą ir jo įkūrėją Pavelą Durovą uždaryti forumus, kurie buvo naudojami organizuoti opozicijos protesto akcijas.

P.Durovo situacija pablogėjo praėjusį mėnesį, kai Sankt Peterburgo mieste jis pateko į avariją, kurios metu buvo nesunkiai sužeistas policininkas. „VKontakte“ įkūrėjas teigė, kad su šia avarija nėra susijęs, tačiau neatvyko į apklausą kaip liudytojas ir vietoje to pabėgo iš šalies. Jis jau mėnesį nebuvo pastebėtas viešumoje ir neprisijungė prie savo paskyros „VKontakte“ tinkle.

„VKontakte“ turi per 210 mln. registruotų narių, iš jų 47 mln. tinklalapiu naudojasi kasdien. Šis socialinis tinklas Rusijoje yra populiaresnis net už milijardą narių turintį pasaulinį milžiną „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius