Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Švedų policijai „Linkomanijos“ serveriai neužkliuvo

Švedijos žiniasklaida skelbia, kad serverių prieglaudos paslaugas teikiančioje kompanijoje „PRQ“ reidą atlikę policininkai buvo nusitaikę į tinklalapius „Tankafetast“ ir „Appbucket“. Šios bendrovės paslaugas naudojanti lietuviška „torrent“ svetainė „Linkomanija“ pareigūnų, panašu, nesudomino.
Nors filmą „Tadas Blinda. Pradžia“ nelegaliai atsisiuntė tūkstančiai žmonių, užfiksuota tik kelios dešimtys įtariamųjų IP adresų.
Piratavimas internete / T.Urbelionio/BFL nuotr., „15min“ montažas

Švedijos teisėsauga nurodo, kad savaitės pradžioje vykęs reidas susijęs su atliekamais tyrimais dėl autorių teisių pažeidimų. „Patalpose buvo konfiskuoti keli serveriai. Niekas iš interneto kompanijos darbuotojų nėra įtariamas įvykdęs nusikaltimą“, – rašoma Švedijos prokurorų išplatintame pranešime.

„PRQ“ vadovas Mikaelis Viborgas patikslino, kad kompanijoje apsilankę pareigūnai konfiskavo tris serverius. Juos naudojo populiari švedų „torrent“ svetainė „Tankafetast“ (dar žinoma „Tankafett“ pavadinimu). Šiuo metu tinklalapis neveikia, o bandantieji jį aplankyti nukreipiami į Švedijos Piratų partijos „Facebook“ profilį.

Pareigūnai taip pat ieškojo svetainės Appbucket.net serverių, tačiau jos naudota techninė įranga buvo atjungta, kadangi savininkai nuo balandžio mėnesio nemokėjo „PRQ“ už paslaugas. Šioje svetainėje anksčiau buvo platinamos nelegalios „Android“ aplikacijos. Rugpjūtį JAV Federalinė tyrimų tarnyba konfiskavo tinklalapio domeną.

„PRQ“ taip pat išplatino pranešimą, kuriame nurodo, kad bando atstatyti įprastą serverių darbą. „Dėl jų (policijos pareigūnų – aut. past.) darbo metodų prastova buvo ilgesnė nei reikia (mažiausiai 24 valandomis ilgesnė). Mes atsiprašome už problemas, kurių galėjo kilti mūsų klientams dėl jų darbo metodų“, – rašoma kompanijos pranešime.

Mokslas.IT primena, kad dėl reido nuo pirmadienio vakaro neveikė dalis populiarių „torrent“ svetainių, tarp jų – ir lietuviškoji „Linkomanija“. Antradienio popietę dauguma jų grįžo į eterį.

Taip pat šią savaitę kelias dienas neveikė populiariausia pasaulyje „torrent“ svetainė „The Pirate Bay“, tačiau jos atstovai tikina nesinaudojantys „PRQ“ paslaugomis, o darbo sutrikimus siejo su kitomis techninėmis problemomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius