Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikos kosmoso pionierius Johnas Glennas paguldytas į ligoninę

Johnas Glennas – pirmasis aplink Žemę apskriejęs amerikietis ir pirmasis kosmose pabuvojęs senjoras – buvo hospitalizuotas, trečiadienį pranešė Ohajo valstijos universiteto jo vardo koledžo atstovas.
Astronautas Johnas Glennas
Astronautas Johnas Glennas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Detalių apie J.Glenno ligą ir būklę nepateikiama, bet Johno Glenno viešųjų ryšių koledžo atstovas Hankas Wilsonas naujienų agentūrai AFP sakė, kad buvęs astronautas daugiau kaip prieš savaitę buvo paguldytas į universiteto Jameso onkologijos ligoninę.

„Įspėju, kad nors senatorius Glennas guli Jameso vėžio centre, tai nebūtinai reiškia, kad jis serga vėžiu“, – sakė H.Wilsonas.

Ligoninės atstovės pateikta informacija prieštarauja H.Wilsono žodžiams – ji sakė, kad J.Glenno nėra šios onkologijos ligoninės pacientų sąraše.

95 metų J.Glenno sveikata jau silpsta: 2014 metais jam buvo atlikta širdies vožtuvo pakeitimo operacija, jis yra patyręs insultą, nurodė Ohajo mieste Klivlande leidžiamas laikraštis „The Plain Dealer“, kuris paskelbė, kad jis buvo paguldytas į ligoninę šioje valstijoje.

J.Glenas, po 23 metus trukusios karjeros JAV ginkluotosiose pajėgose ir kosmoso programoje, 24 metus, kaip demokratų senatorius, atstovavo Ohajui.

1962 metais jis tapo pirmuoju JAV astronautu, apskriejusiu Žemę. Tas skrydis truko mažiau nei penkias valandas.

Į kosmosą jis vėl nuskrido po kelių dešimtmečių, jau būdamas 77 metų amžiaus, ir tapo seniausiu kosmose pabuvojusiu astronautu.

Barackas Obama 2012 metais apdovanojo J.Glenną Prezidento laisvės medaliu – aukščiausiu civiliniu šalies apdovanojimu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Glennas apdovanojamas Prezidento laisvės medaliu
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Glennas apdovanojamas Prezidento laisvės medaliu

„Johnas Glennas, pirmasis Žemę apskriejęs amerikietis, tapo didvyriu visomis šio žodžio prasmėmis“, – įteikdamas apdovanojimą sakė prezidentas.

J.Glennas kariavo Antrajame pasauliniame ir Korėjos karuose, o 1957 metais atliko pirmąjį viršgarsinį skrydį be sustojimų iš Los Andželo į Niujorką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius