-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip nukeliauti į kosmosą už 67 dolerius?

Pamirškite milijonus litų kainuojančius erdvėlaivius! Viskas, ko jums reikia, norint atsidurti atvirame kosmose – balionas, „GoPro“ kameros ir „Oculus Rift“ virtualios realybės akiniai.
Žemė iš tarptautinės kosmos stoties
Žemė iš tarptautinės kosmos stoties / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kosmosas

Šis ambicingas projektas, pavadintas „Virtuali Ride to Space“, buvo sukurtas Didžiosios Britanijos inžinierių. Jie viliasi, kad nuo šiol visi turės galimybę patirti virtualios kelionės į kosmosą malonumą, sumokėję vos 67 dolerius.

Surrey universiteto komandos planas skamba gana paprastai: 24 „GoPro Hero3“ kameros bus pridėtos prie baliono, kuris pakils į beveik 20 kilometrų aukštį (Kameros, kartu su davikliais, SD kortele ir baterija bus padengtos polistirolu).

„Kickstarter“ nuotr. /Virtualios kelionės į kosmosą įranga
„Kickstarter“ nuotr. /Virtualios kelionės į kosmosą įranga

Jeigu viskas vyks pagal planą, šiame aukštyje balionas sprogs ir išsiskleis parašiutas, kuris pargabens filmuojančias kameras atgal į Žemę. Šiuo būdu 360 laipsnių kampu nufilmuotas vaizdo įrašas, bus transliuojamas „Oculus Rift“ virtualios realybės akiniais, o tai suteiks naudojančiam žmogui skrydžio atgal į Žemę kosminiame laive pojūtį. Programinė įranga leis pagreitinti, sulėtinti ar atsukti atgal laiką, taip pat pasirinkti savo muzikos garso takelį.

Kaip teigia tyrimui vadovaujantis mokslininkas daktaras Aaronas Knollas, šiame projekte patirtis yra viskas. „Mes dirbame tik su pažangiausiomis turimomis technologijomis“, – sako jis.

„Kickstarter“ nuotr. /„Oculus Rift“
„Kickstarter“ nuotr. /„Oculus Rift“

Sukurti kompanijos „Oculus VR“, „Oculus Rift“ yra virtualios realybės akiniai, kurie vartotojams užtikrina didelės raiškos 3D virtualią aplinką. Tiems, kurie neturės galimybės tiesiogiai naudotis šiais akiniais, bus sukurta programinės įrangos versija, skirta išvysti kosminius vaizdus išmaniuosiuose telefonuose bei kompiuteriuose.

Projektas šiuo metu patalpintas „Kickstarter“ platformoje, kurioje tikimasi surinkti plano įgyvendinimui reikalingus 50 100 dolerių.      

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius