Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Misijai į Marsą ieškoma nuotykių ištroškusi pora

Nepelno siekianti organizacija „Inspiration Mars Foundation“ paskelbė, kad 2018 metų misijai į Marsą ieško vidutinio amžiaus poros, kuri pajėgtų kartu ištverti pusantrų metų trukmės kelionę į gretimą planetą ir atgal.
Nepelno siekianti organizacija „Inspiration Mars Foundation“ 2018 metų misijai į Marsą ieško vidutinio amžiaus poros
Nepelno siekianti organizacija „Inspiration Mars Foundation“ 2018 metų misijai į Marsą ieško vidutinio amžiaus poros / „Inspiration Mars Foundation“ iliustr.
Temos: 2 Marsas Kosmosas

Organizatoriai planuoja, kad erdvėlaivis nuvyks iki Marso, jį apskries ir grįš. Teigiama, kad šią misiją įmanoma įgyvendinti pasinaudojant jau egzistuojančiomis technologijomis. Tiesa, jai dar reikia surinkti lėšų, skelbia BBC.

Misijai ieškoma poros dėl to, kad abipusis pasitikėjimas bus ypač svarbus siekiant ištverti pusantrų metų uždaroje patalpoje be galimybės pasitraukti.

Dalyviai turėtų būti vidutinio amžiaus, nes jiems reikės įveikti pasiruošimo procesą, treniruotes ir pasiruošti nemenkai radiacijos dozei, kuri paveiks juos ilgos kelionės metu. Įspėjama, kad po šios kelionės pora gali likti nevaisinga.

Patogumus kelionės metu taip pat teks užmiršti. Keliauninkams numatoma parūpinti 1,3 tonos dehidruoto maisto ir 28 kilogramus tualetinio popieriaus. Tikimasi, kad iki 2018 metų bus ištobulintos technologijos, leisiančios paversti šlapimą vandeniu.

Skrydis planuojamas 2018 metų sausį, nes tuo metu Marsas bus netoli Žemės, todėl kelionė truks maždaug pusantrų metų. Kitu atveju ji galėtų trukti 2–3 metus.

VIDEO: Kelionės aplink Marsą animacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius