Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vidutinio galingumo Saulės žybsnių krušą pratęsė X kategorijos sprogimas

Pastarosiomis paromis Saulėje įvyko net šeši M kategorijos žybsniai, o penktadienį žvaigždė pateikė netikėtą staigmeną – joje užfiksuotas galingiausios X kategorijos žybsnis, skelbia Space.com.
X 1,7 klasės galingumo Saulės žybsnis
X 1,7 klasės galingumo Saulės žybsnis / Kadras iš „YouTube“
Temos: 2 Sprogimas Saulė

X 1,7 klasės galingumo žybsnis įvyko penktadienį apie 11 val. Lietuvos laiku. Įvykį užfiksavo Saulę stebinti NASA observatorija „Solar Dynamics Observatory“.

Šis žybsnis įvyko naujoje Saulės dėmėje, kuri yra 1882-ajame žvaigždės regione. Laimei, šis regionas nėra nukreiptas tiesiogiai į Žemę, taigi X 1,7 klasės žybsnis Žemėje neturėtų sukelti didesnių geomagnetinių audrų.

Tačiau anksčiau šią savaitę užfiksuotų M klasės žybsnių metu išspjautos didelės energijos dalelės jau skrieja link Žemės ir artimiausiomis dienomis gali sukelti geomagnetines audras.

Astronomai saulės žybsnius skirsto į tris kategorijas: C (silpni), M (vidutinio stiprumo) ir X (galingiausi). Nukreipti tiesiogiai į Žemę, X kategorijos žybsniai gali ne tik sukelti geomagnetines audras, bet ir pakenkti radijo ryšio sistemoms, palydovams bei kitai techninei įrangai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius