Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos mokslo mugės sensacija – pažastų bakterijomis kuriami garsenybių portretai

Nuo šiol televizijos ekranuose ir laikraščių puslapiuose šmėžuojantys žinomų pasaulio žmonių veidai bus užfiksuoti ir naudojant bakterijas.
Bakterijos
Bakterijos / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Bakterijos Anglija

Tokių garsenybių, kaip Stephenas Fry'us ir Carol Vorderman portretai buvo išauginti naudojant jų pačių bakterijas. Šis eksperimentas dar labiau nutrynė ribą tarp mokslo ir meno.

Portretus Amerikos mikrobiologas ir fotografas Zachary'us Copferis kūrė naudodamas kempinėlę, padengtą įžymybių pažastų bakterijomis. Skaitmeninę fotografiją jis pavertė į pustonį, iš taškelių sudarytą, paveikslą. O slapto proceso metu, nuotrauka buvo panaudota negatyvo sukūrimui ir patalpinimui virš Petri bakterijų lėkštelės.

Siekiant išdeginti Petri lėkštelėje esančias bakterijas pagal fotografijos formą, mokslininkas peršvietė negatyvą radiacine šviesa. Tuomet patalpino jas į inkubatorių 48 valandoms, kad susidarytų „bakteriografinis“ vaizdas.

Z. Copferis yra vienintelis žmogus pasaulyje praktikuojantis šį meną, kurį jis pat vadina „bakteriografija“.

Įvairios pasaulio žvaigždės sutiko dalyvauti eksperimente, siekdamos paremti „The Big Bang UK“ jaunųjų mokslininkų ir inžinierių mugę. „Sudalyvauti šioje mugėje, siekiančioje įtraukti jaunus žmones į mokslo, technologijų, matematikos ir inžinerijos pasaulį yra labai svarbi mano veiklos dalis“, – teigia „Countdown“ žvaigždė Carol Vorderman.

 

Kovą Birmingeme vyksianti mugė skatins jaunimą įsitraukti į tyrimų ir inžinerijos sritis. Tikimasi, kad žmonių supažindinimas su neįprastais mokslo pritaikymo būdais, įkvėps plačiau pasidomėti šių krypčių karjeros galimybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius