Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australas atsisako pateikti daugiau įrodymų, jog būtent jis sukūrė bitkoinus

Australų verslininkas Craigas Wrightas ketvirtadienį pareiškė, jog nepateiks papildomų įrodymų, kad būtent jis yra tikrasis virtualios valiutos – bitkoinų – kūrėjas, nes nėra „pakankamai stiprus“, kad leistų sau atsidurti po visuomenės „didinamuoju stiklu“.
Craigas Wrightas
Craigas Wrightas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Bitkoinai

„Maniau, jog galiu tai padaryti. Maniau, jog tie anonimiškumo ir slapstymosi metai jau gali likti praeityje“, – rašoma jo svetainėje paskelbtame pranešime.

„Tačiau stebėdamas, kaip klostosi šią savaitę prasidėję įvykiai, ir rengdamasis paskelbti prieigos prie ankstyviausių šifro raktų įrodymus, aš palūžau. Neturiu tiek drąsos“, – rašoma pranešime.

C.Wrightas pareiškė, jog sulaukė kritikos dėl savo kvalifikacijos ir charakterio, ir pažymėjo, jog yra nepakankamai stiprus.

„Žinau, kad ši silpnybė itin nuvils tuos, kurie mane palaikė“, – pareiškė jis.

Su C.Wrightu dirbusios ryšių su visuomene įmonės „Outside Organisation“ atstovas pareiškė, kad šis pareiškimas yra „tikras“, bet išsamiau jo nekomentavo.

Pasauliui metų metus spėliojus, kas gi išrado bitkoinus, verslininkas pirmadienį pareiškė, kad skaitmeninę valiutą sukūrė būtent jis.

Apie tai jis pranešė trims žiniasklaidos priemonėms – Didžiosios Britanijos nacionaliniam transliuotojui BBC, savaitraščiui „The Economist“ ir žurnalui GQ.

C.Wrightas pateikė įrodymų, kurie gali būti žinomi tik tikrajam tos kriptovaliutos kūrėjui, nurodė BBC.

Transliuotojas paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tas kompiuterių ekspertas ir išradėjas pademonstravo pasirašantis žinutę, naudodamas viešą šifro raktą, panaudotą pirmajam bitkoinų pervedimui, atliktam tuojau po šios valiutos pristatymo 2009 metais.

Pasak BBC, tuos šifro raktus turėjo būti sukūręs Satoshis Nakamoto‘as – būtent tokį slapyvardį tuomet naudojo valiutos kūrėjas.

Tačiau „The Economist“ buvo nusiteikęs skeptiškiau ir teigė, jog dar reikėtų atlikti kai kuriuos patikrinimus, siekiant patvirtinti, kad bitkoinus sukūrė būtent C.Wrightas. Leidinys taip pat sakė, jog „tebėra svarbių klausimų, į kuriuos turi būti atsakyta“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius