Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniesiems mokslininkams įteiktos vardinės „Infobalt“ stipendijos

Asociacija „Infobalt“ apdovanojo geriausius fizinių ir technologijų mokslų krypčių jaunųjų mokslininkų tiriamuosius darbus ir įteikė jų autoriams skirtas vardines bei skatinamąsias stipendijas. 4,5 tūkst. Lt vertės vardinės stipendijos įteiktos keturiems studentams, o paskatinamosiomis 500 Lt vertės stipendijomis apdovanoti trys studentai.
Nugalėtojus apdovanojimų ceremonijoje sveikino asociacija „Infobalt“, Lietuvos mokslų akademija bei premjeras A. Butkevičius.
Nugalėtojus apdovanojimų ceremonijoje sveikino asociacija „Infobalt“, Lietuvos mokslų akademija bei premjeras A. Butkevičius. / „Infobalt“ nuotr.

„Trečius metus vykstanti stipendijų teikimo iniciatyva ir neslūgstantis dalyvių susidomėjimas rodo, kad jauniesiems tyrėjams svarbus ne tik pripažinimas akademiniame pasaulyje, bet ir praktinis jų darbo rezultatų panaudojimas. Stipendijos motyvuoja ir skatina jaunuosius mokslininkus pritaikyti žinias siekiant realių rezultatų, o tyrimams rinktis aktualias temas“, – sako asociacijos „Infobalt“ prezidentas Vytautas Vitkauskas.

Šiais metais Lietuvos mokslų akademijos organizuojamoje Jaunųjų mokslininkų konferencijoje, kurios laureatai galėjo pretenduoti į „Infobalt“ stipendijas, sulaukta 27 pretendentų darbų iš Vilniaus, Vilniaus Gedimino technikos, Kauno technologijos bei A. Stulginskio universitetų.

„Siekiame paskatinti aktualius mokslinius tyrimus ir stiprinti bendradarbiavimą tarp Lietuvos mokslo ir verslo bendruomenių. Stipendijų skyrimas taip pat leidžia jauniesiems mokslininkams tobulėti ir tęsti pradėtus tyrimus, užmegzti vertingus ryšius su verslo atstovais. Tai skatina ir jaunųjų tyrėjų, ir verslo sektoriaus konkurencingumą“, – teigia Lietuvos mokslų akademijos Matematikos, fizikos ir chemijos mokslų skyriaus pirmininkas prof. Feliksas Ivanauskas.

Vardinės „Infobalt“ stipendijos įteiktos KTU studentui Martynui Ubartui už darbą „Vibracinio pjovimo įrangos ir metodų sukūrimas ir taikymas“, VGTU studentui Mariui Kazlauskui už darbą „Apskritiminio Gaboro filtro ir vandenskyros transformacijos taikymas Glomerulų atpažinime“, Fizinių ir technologijos mokslų centro fizikos instituto studentei Aldonai Balčiūnaitei už darbą tema „Borhidrido oksidacijos tyrimas ant nanostruktūrizuoto Au-Cu katalizatoriaus, nusodinto ant titano oksido nanovamzdelių paviršiaus“ bei VU studentui Klimentui Olchenovičiui už darbą „Baltymų erdvinių struktūrų modelių vertinimas naudojant trimačių sferų Voronojaus diagramą“.

„Savo darbe siekiau išanalizuoti baltymų molekulių struktūras, panaudojant kompiuterinės geometrijos metodus ir gautais tyrimo rezultatais prisidėti prie kitų mokslo sričių tyrimų programinės įrangos pavidalu“, – pasakoja „Infobalt“ vardinės stipendijos laureatas K. Olchenovičius.

Ši stipendija jam atvers galimybę užmegzti svarbius kontaktus versle ir toliau tęsti pradėtus tyrimus.

Paskatinamosiomis stipendijomis įvertinti VU Matematikos ir informatikos fakulteto studentas Mindaugas Skujys bei VU Matematikos ir informatikos instituto studentai Vytautė Pilipauskaitė ir Aurimas Rapečka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius