Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mokslininkas siūlo statyti sieną nuo viesulų

Vienas amerikiečių mokslininkas iškėlė idėją, kaip išvengti viesulų – jis nori sukurti barjerus, kurie veiktų kaip kalvų grandinė ir trukdytų oro masių susidūrimui, nulemiančiam viesulų susidarymą.
Gamtos stichijos
Gamtos stichijos / Fotolia nuotr.

Templo universiteto Filadelfijoje profesorius Rongjia Tao mano, kad 300 m aukščio ir iki 160 km ilgio barjerai galėtų sutrukdyti viesulams susidaryti, bet jo teorija sulaukė kritikos – kiti mokslininkai vadina ją „prastai sumanyta“.

Profesorius Joshua Wurmanas sakė: „Iš to, ką suprantu, jo koncepcija dėl to, kaip formuojasi tornadai, yra iš esmės ydinga. Meteorologai gūžiasi, kai išgirsta apie „karštos ir šaltos oro masių susidūrimą“. (Bet) viskas daug sudėtingiau“.

R.Tao galvoja, kad trys didelės sienos sumažintų pavojų vadinamajai Tornadų alėjai, bet su juo nesutinkantys mokslininkai mano, kad bandymai atsikratyti viesulų nėra išeitis, kad perspektyvesnis dalykas būtų geresnės prognozės ir perspėjimo sistemos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius