-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalendoriai meluoja: ateinantys turėtų būti ne 2017, o 12017 metai

Kodėl besibaigiantys metai vadinami 2016-aisiais? Kas tokio svarbaus nutiko „nuliniais“ metais, kad didesnėje pasaulio dalyje vyraujančią metų skaičiavimo sistemą reikėtų „perkrauti“? Nejaugi iki to laiko neįvyko nieko svarbaus? O jei ir įvyko – tai kam apkrauname savo smegenis matematiniais skaičiavimais, kai norime sužinoti, prieš kiek laiko įvyko vienas ar kitas dalykas?
Holoceno kalendorius
Holoceno kalendorius / Youtube stopkadras

Aišku, negalima paneigti to vieno žmogaus, nuo kurio gimimo skaičiuojamas mūsų kalendorius, svarbos – jis yra itin svarbi vakarų pasaulyje vyraujančios religijos, o tuo pačiu ir kultūros dalis. Lygiai taip, kaip musulmonų pasaulyje vyraujančiame kalendoriuje atskaitos taškas yra pranašo Mahometo persikėlimas iš Mekos į Mediną.

Bet naudojant tokius atskaitos taškus tarsi po kilimu pašluojama viskas, kas vyko „iki mūsų eros“ – tarsi tai būtų įvykę kažkada dinozaurų laikais. Todėl, mokslininko Cesare Emiliani siūlymu, kalendorių reikėtų skaičiuoti nuo Holoceno eros pradžios, t.y. nuo tada, kai Žemę pradėjo keisti žmonės. Ir, taikant holoceno kalendorių, prie mums visiškai įprasto kalendoriaus reikėtų pridėti lygiai 10 000 metų, daugiau nieko nekeičiant.

O tokio požiūrio motyvaciją logiškai išaiškina naujas „Youtube“ svetainėje pasirodęs filmukas (lyg netyčia kartu siūlantis įsigyti ir kalendorius, kuriame ateinantys metai pažymėti kaip 12017).

VIDEO: A New History for Humanity – The Human Era

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius