Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinų ūkininkai įgudo išauginti bet kokios formos moliūgus

Buda. Jėzus. Kalėdų Senis. Kūdikis. Senolis. Vienuolis. Drakonas. Bet daugiausia čia – mao dze dunų. Visa tai – tik mažytė dalis pavidalų, kuriuos įgijo viename Kinijos ūkininkų šiltnamyje auginami moliūgai. Ne, šie moliūgai – ne vaškiniai. Jie tikri, gyvi, auga – gyvybės syvus siurbdami per virkščią. Tiesiog kinų ūkininkai įgudo juos auginti taip, kad jie įgyja praktiškai bet kokį trimatį pavidalą.
Įvairių formų moliūgai, kuriuos augina kinų ūhininkai
Įvairių formų moliūgai, kuriuos augina kinų ūhininkai
Temos: 1 Moliūgai

Galima pagalvoti, kad tokie pavidalai iš moliūgų išspaudžiami pasitelkiant supersudėtingus bioinžinerijos ir agrarinės žemdirbystės metodus. Tačiau šių gyvųjų skulptūrų paslaptis labai paprasta – moliūgai auginami pageidaujamos formos plastmasinėse formose.

Moliūgų formavimo madą Kinijoje pradėjo Xie Lyu Zhi. Jis Kinijos Sičuanio provincijoje apsilankė Tūkstančio metų vienuolyne. Vyriškis sako, kad tos viešnagės metu vienas budistų vienuolis papasakojo sapnavęs dievybės formos moliūgą.

Xie nusprendė grįžti namo ir tokį moliūgą išauginti. Jis susigalvojo ir pasigamino specialią plastiko formą. Kai išradimą pagaliau pavyko ištobulinti, išradingasis kinas ėmėsi kitų formų. Dabar tokios moliūgų formelės parduodamos Kinijos ūkininkų parduotuvėse – įsigijus tokių, mao dze dunų galima prisiauginti ir savo darže.

Kinijoje tikima, kad šie ypatingos formos moliūgai neša sėkmę ir pinigus. Forminiai moliūgai auginami be pesticidų, tad nuskinti jie išsilaiko neilgai.

Beje, kūrybingai formuoti galima ne tik moliūgus. Kai kurie kinų ūkininkai sėkmingai eksperimentuoja ir su kriaušėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius