Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mūšis danguje: dronus gaudys dresuoti ereliai

Policija Nyderlanduose sujungė jėgas su „Sargais iš viršaus“, plėšrūnus dresuojančia saugos firma, kad neleistų nelegaliai skraidantiems dronams pridaryti problemų, rašo „The Guardian“.

Augantis dronų skaičius kelia nerimą daugeliui – pradedant ugniagesiais ir oro eismo kontrolieriais ir baigiant policininkais. Todėl Nyderlandų policija sulauks pagalbos iš tų, kuriems nedidelių skraidančių objektų gaudymas yra instinktas, – baltagalvių erelių. 

„Sargų iš viršaus“ vadovas Sjoerdas Hoogendoornas pranešime spaudai projektą įvardijo kaip „tradicinį sprendimą moderniai problemai“. Jis pats su dar vienu kolega dresuoja baltagalvius erelius gaudyti nelegaliai skraidančius dronus. 

 

Pasak jų, paukščiai jau ir taip įtariai žiūri į skraidančius nedidelius jiems neaiškius daiktus danguje. Plėšrieji paukščiai jaučia agresyvų instinktą ginti savo teritoriją nuo kito plėšriojo paukščio, o dronai savo dydžiu tokius ir primena.

„Kas įdomiausia – paukščiai gali pulti droną taip, kad nesusižeistų į jo motorus, – teigia paukščių ekspertas Geoffas LeBaronas. – Jie čiumpa droną tiesiai per jo centrą ir išvengia sužeidimų. Jie turi neįtikėtiną tikslumą ir tikriausiai gali matyti sraigtus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius