Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios minutės nepakeliamo skausmo – savanoriškame vaizdo eksperimente

Angliškai šis vabzdys, kurio įgėlimo pojūtis prilygsta šūviui iš revolverio, vadinamas „tarantula hawk“ (liet. pažodžiui – tarantulinis vanagas). Nors iš tikro jis nėra nei tarantulas, nei vanagas.
vida_press_25.DE80M8
Voravapsvė / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Skausmas

Tai – didžiulė dykumų vapsva, priskiriama voravapsvėms. Šiaip jau šie gyviai nėra agresyvūs. Normaliomis sąlygomis jie taikiai dūzgia aplinkui savo reikalais, siurbdami žiedų nektarą ir vengdami žmonių ar kitų stambių gyvūnų.

Šis iki 5 cm užaugantis vabzdys netgi pripažintas oficialiu Naujosios Meksikos valstijos vabzdžiu. Tačiau po taikia jo elgsena ir išvaizda tūno nuožmus ginklas – antras vabzdžių pasaulyje skausmingiausias geluonis.

Maždaug 0,7 cm ilgio patelės geluonis – gyvybiškai svarbus šių voravapsvių dauginimosi organas. Geluonyje glūdintys nuodai, kurie pagal Šmito gėlimų skausmo skalę įvertinti 4 balais (taip skausmingai gelia tik viena kita žmonijai žinoma rūšis), skirti nieko neįtariantiems vorams – tarantulams. Nuodai paralyžiuoja garsiuosius vorus, ir voravapsvė gali į jo kūną įleisti kiaušinėlį.

Pastarasis augdamas minta tarantulo vidaus organų audiniais, galiausiai šiurpiai išsirita iš nebegyvo tarantulo apvalkalo.

Susileisti štai tokį užtaisą į savo ranką nusprendė vienas nutrūktgalvis. Laimė, skausmas trunka tik 5 minutes. Tačiau jos – labai ilgos.

VIDEO: STUNG by a TARANTULA HAWK!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius