-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą nufilmuotas paslaptingas ryklys vaiduoklis

JAV mokslininkai, tyrinėjantys vandenyno gilumas ties Kalifornijos ir Havajų krantais, netyčia ir patys to nesitikėdami pirmąkart istorijoje nufilmavo ryklį vaiduoklį, rašo theguardian.co.uk.
Smailianosė mėlynoji chimeržuvė
Smailianosė mėlynoji chimeržuvė / Stopkadras

Monterėjaus įlankos Akvariumų tyrimų centro mokslininkai nuotoliniu būdu valdomą plaukiojantį aparatą nusiuntė į 2000 metrų gelmes, kur savo ekranuose ir pamatė retą sutvėrimą.

Šie rykliai, dar vadinami chimeržuvėmis, yra giminingi dažniau matomiems rykliams ir rajoms. Tačiau, skirtingai nei šie giminaičiai, rykliai vaiduokliai vietoj dantų turi dantų plokšteles, o galvą ir snukį vagoja atviri kanalėliai, dėl kurių susidaro įspūdis, kad jie yra sujungti iš atskirų dalių.

Bet turbūt labiausiai iš visų kitų sutvėrimų šias žuvis išskirianti savybė – tiesiai prie galvos prisitvirtinęs įtraukiamas penis.

VIDEO: Ghost Shark Caught on Camera for the First Time | National Geographic

Ramiojo vandenyno Ryklių tyrimo centro Moss Landingo Jūrų laboratorijoje (JAV) programos direktorius Dave'as Ebertas sakė, kad šio gyvio, kurio nomenklatūrinis pavadinimas yra Hydrolagus trolli, nufilmavimas buvo tiesiog „akla sėkmė“.

Kadrai buvo užfiksuoti dar 2009 metais, tačiau mokslininkai ilgą laiką praleido analizuodami vaizdus, kol galų gale patvirtino, jog nufilmuota smailianosė mėlynoji chimeržuvė.

Paprastai šios rūšies atstovai pastebimi ties Australijos ar Naujosios Zelandijos krantais, iki šiol jie niekada nebuvo nufilmuoti savo natūralioje gyvenamojoje aplinkoje. Be to, manoma, kad tai yra pirmas kartas, kai šios rūšies atstovas buvo pastebėtas šiauriniame pusrutulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius