-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Samsung“ atideda telefonų su „Tizen“ operacine sistema debiutą iki paskutinio šių metų ketvirčio

Bendrovė „Samsung“ dar pavasarį žadėjo, kad šių metų vasarą bus išleistas išmanusis telefonas su operacine sistema „Tizen“, kuri susiformavo po „MeeGo“ ir „LiMo“ platformų susiliejimo. Vis dėlto puslapis „i24news“, remdamasis savais šaltiniais, praneša, jog korėjiečių gamintojui teko peržiūrėti savo planus.
Išmanieji telefonai su skirtingomis operacinėmis sistemomis
Išmanieji telefonai su skirtingomis operacinėmis sistemomis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Samsung „Intel“

Dabar „Samsung“ išmanusis telefonas su „Tizen“ turėtų būti pristatytas rugsėjį įvyksiančioje parodoje IFA 2013, o tai reiškia, kad pardavimai prasidėtų tik ketvirtame šių metų ketvirtyje. 

Užlaikymo priežastis yra labai nuspėjama – „Samsung“ kol kas nepavyko sukaupti reikiamo kiekio šiai platformai skirtų programėlių, kurios būtų siūlomos šių mobilių įrenginių pirkėjams. Iš mobiliojo ryšio operatorių, kurie palaiko „Tizen“ projektą, galima paminėti prancūzų „Orange“ ir japonų „NTT DoCoMo“, tuo tarpu JAV rinkoje aljanso partneriais yra bendrovės „Sprint“ ir „SoftBank“.

„Intel“ taip pat užsiima operacinės sistemos „Tizen“ plėtra, tačiau ji bus naudojama įrenginiuose, kurie turės „Atom“ procesorius grįstus 22 nm „Silvermont“ architektūra. Elektronikos komponentų gamyba užsiimančiai įmonei reikalinga alternatyva „Windows“ ir „Android“ platformoms.  

Ar bendromis pajėgomis „Intel“ ir „Samsung“ sugebės rinkoje įtvirtinti naują mobilią operacinę sistemą, šiuo metu pasakyti sunku. Reikėtų pažymėti, kad „Mozilla“ bendruomenė nepraranda optimizmo ir tiki „Firefox OS“ ateitimi, kadangi ją palaiko vienas didžiausių pasaulyje elektronikos gamintojų „Foxconn“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius