Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip gumine timpa atšaldyti skardinę gėrimo?

Artėja vasara – metas, kai karštą vidurdienį magės gurkšnoti vėsius gėrimus. Bet jei po ranka nebus šaldytuvo ar šaltkrepšio? Ne bėda. Vienas išradingas vyrukas netrukus pademonstruos, kaip skardinę gėrimo atšaldyti paprasčiausia gumine timpa.
Gumine timpa galima net atšaldyti skardinę gėrimo
Gumine timpa galima net atšaldyti skardinę gėrimo / Kadras iš „YouTube“

Idėjos autorius iš pradžių siūlo susirasti gabalėlį tampomos (ne kramtomos!) gumos ir truputį paeksperimentuoti – pirmiausia, prisidėti virš viršutinės lūpos (anot išradėjo, viršutinė lūpa yra jautriausia temperatūrai kūno vieta). Guma bus kambario temperatūros. Tada gumą įtempkite ir prie lūpos pridėkite dabar. Šilta? Kitas veiksmas – atleiskite įtemptą gumą ir jos temperatūrą „pamatuokite“ dar sykį. Vėsu? Vėsiau už kambario temperatūrą.

Kelių laipsnių temperatūros skirtumas susidaro šitaip tampant gumą? Idėjos autorius Joergas Sprave vaizdo siužete pademonstruoja temperatūros matavimus, kuriuos jis atliko su lazeriniu temperatūros matuokliu – nukreipus jo spindulį į kokį nors paviršių, įrankio ekranėlyje netrukus pasirodo skaičiai, rodantys paviršiaus temperatūrą.

Temperatūros skirtumo amplitudė tarp įtemptos ir atpalaiduotos gumos yra net 12°C. O tai yra pakankamai daug.

Taigi pakanka įtempti gumą, palaikyti ją įtemptą (10–15 sekundžių), kol atvės iki kambario temperatūros, o tada atpalaiduoti ir po ja pakišti skardinę gėrimo.

Tiesa, kad skardinė gėrimo atšaltų, gumą reikės patampyti ne sykį ir ne dešimt – tą juokdamasis pripažįsta ir išradimo autorius. „Tačiau idėja to verta!“ – juokauja J.Sprave.

Kad skardinė kaip reikiant atvėstų, reikės labai daug laiko, tačiau iš principo toks šaldymo būdas yra įmanomas – tokiu metodu pasirinktą objektą galima atšaldyti 6 laipsniais žemiau kambario temperatūros.

O jei norėsite atšaldyti tik tarą (tuščią skardinę), procesas vyks gerokai greičiau – po vienintelio gumos įtempimo kambario temperatūros skardinė atvėsta dviem laipsniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius