Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2012-siais lietuviai duoklę atidavė išmaniosioms technologijoms

2012 m. Lietuva tapo lydere Baltijos šalių tarpe pagal bendrąjį buities technikos rinkos augimą.
Aurelijus Rusteika
Aurelijus Rusteika / ƒ„Topo centro“ nuotr.

Skaitmenizacijos metais Lietuvoje parduota 215000 vnt. televizorių, 234000 TV priedėlių. Nors informacinių technologijų segmente, turėdama 25 proc. augimą pernai pirmavo Estija, o didžiausias 15 proc. stambios buitinės technikos pardavimų pokytis užfiksuotas Latvijoje, turime ir mes kuo pasidžiaugti, – teigia “Topo grupės” valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika

Apibendrinęs praėjusių metų rezultatus „Topo centro“  atstovai teigia, kad 2012 m. prekybai buvo itin sėkmingi.

Analoginės televizijos išjungimas, Olimpiada, Europos futbolo čempionatas – tai įvykiai, turėję tiesioginę įtaką TV produkcijos pardavimams. Naujų televizorių pardavimai išaugo 25 proc., o TV priedėlių – net 230 proc. (be TV operatorių pardavimų). Lietuviai dažniausiai rinkosi 32” colių, LED LCD televizorių, vidutiniškai kainuojantį 1050 litų, populiariausi – „Samsung” ir ,„Vido” gamintojų modeliai.

Pernai lietuviai parodė didžiulį susidomėjimą išmaniųjų technologijų produkcija ir ant olimpinės pakylos užkėlė planšetinius kompiuterius.

Planšečių pardavimai pranoko visus lūkesčius – pasiekė 240 proc. augimą vienetais. Išaugusią paklausą lėmė ženkliai padidėjęs asortimentas ir daugiau nei 20 proc. sumažėjusios kainos.

„Topo centro“ pirkėjų tarpe populiariausi ,,Samsung Galaxy” 10.1” įstrižainės su 3G funkcija planšetiniai kompiuteriai, kainuojantys apie 1500 – 1899 lt.

Nešiojamųjų kompiuterių segmente praėjusiais metais buvo saikingas 6 proc. augimas, o stacionarių kompiuterių pardavimai krito 17 proc. 28 proc. išaugusius fototechnikos pardavimus sąlygojo veidrodinių fotoaparatų bei naujos kartos hibridinių  fotoaparatų – skaitmeninis fotoaparatas su keičiamu optiniu objektyvu – augimas, nežiūrint to, kad vidutinė šio produkto kaina yra aukštesnė, nei įprastų kompaktinių fotoaparatų. Kaip ir buvo prognozuota, mobiliųjų telefonų pardavimai 2012 m. augo 25 proc. ir perkamiausiais išmaniaisiais telefonais tapo Samsung Galaxy ir Apple Iphone.    

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius