Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

4 programėlės sportuojantiems, kurias pravartu turėti savo telefone

Technologijų įmonės vis labiau pasineria į dėvimuosius išmaniuosius įrenginius sportuojantiems, tačiau, kaip rodo praktika, tik nedidelė dalis jų sulaukia sporto mėgėjų dėmesio. Gera žinia ta, kad didelę dalį šių išmanių įrenginių funkcijų – ir dar daug naujų, galima atlikti savo išmaniuoju telefonu, jei jame integruotas žingsniamatis.
„Samsung Galaxy S6 Edge“
„Samsung Galaxy S6 Edge“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Štai keturios programėlės sportuojantiems, kurių kelios tiks tiek mėgstantiems lengvai pabėgioti, tiek intensyviai sportuojantiems sporto klube.

„My Fitness Pal“

Patogiausia tai, kad įsigijus maisto produktų tereikia telefonu nuskenuoti ant produkto etiketės esantį brūkšninį kodą ir programėlė parodo, kiek ir kokių medžiagų turi produktas

Jei norite numesti svorio ar priaugti masės, mitybos specialistai ir sportininkai pasakys, kad kalorijų skaičiavimas yra vienas pagrindinių žingsnių į sėkmę. „My Fitness Pal“ kaip gali būti tam labai naudingas įrankis.

Įsirašę aplikaciją suvedate pagrindinius savo duomenis – dabartinį svorį, ūgį ir tikslą, kiek norite sverti. Pagal tai aplikacija parenka, kiek kalorijų per dieną turėtumėte suvartoti (tikslą galima pasirinkti ir pačiam) ir padeda tiksliai skaičiuoti, kiek baltymų, angliavandenių ir riebalų per dieną suvalgote. Yra galimybė medžiagas maisto produktuose skaičiuoti ir dar detaliau – vitaminus, skaidulas, cholesterolį ir t.t.

Patogiausia tai, kad įsigijus maisto produktų tereikia telefonu nuskenuoti ant produkto etiketės esantį brūkšninį kodą ir programėlė automatiškai parodo, kiek ir kokių medžiagų turi produktas, o tuomet belieka suvesti suvalgytą kiekį.

Kai kurių produktų pagal brūkšninius kodus sistema nesuranda, taigi pirmosiomis dienomis reikia skirti šiek tiek laiko, kad ranka suvestumėte produktų maistinę sudėtį. Tačiau, kadangi maisto produktai ilgainiui kartojasi, vėliau mitybos sekimui per dieną sugaišite vos keletą minučių.

Aplikacijoje bus galima matyti ir statistiką, kiek ir kokių medžiagų kasdien suvalgėte.

Aplikacijos nuoroda: „Android“, „iOS“

„FitNotes“

Ši paprasta programėlė skirta tiems, kas nori susidaryti savo treniruočių programą ir kam nesinori savo rezultatų sporto klube aprašinėti ranka.

Aplikacijoje yra surašytos visos raumenų grupės ir pratimai (anglų kalba), tačiau galima susivesti ir savo.

Pasirinkus raumenų grupę reikės suvesti svorį, su kuriuo tą dieną dirbate, ir pakartojimų skaičių. Kad nereikėtų kaskart atskirai suvedinėti pratimų ir serijų, galima perkopijuoti ankstesnės treniruotės pratimus.

Programėlėje yra kalendorius, kuriame matysite, kuriomis dienomis buvote sporto salėje ir kokias raumenų grupes treniravote.

Aplikacijos nuoroda:  „Android“

„Up“

„Up“ – tai išmanių apyrankių gamintojo „Jawbone“ sukurta programėlė, kurią galima naudoti ir be apyrankės (yra dvi „Up“ aplikacijos, iš kurių vieną galima naudoti tik su išmaniomis apyrankėmis).

Panašių populiarių aplikacijų labai daug – vieni naudoja „Runkeeper“, „Runtastic“, „Nike“ ar „Endomondo“, tarp kurių nėra labai daug skirtumų ir geriausiai būtų jas išsimėginti pačiam.

„Up“ gal ir nebus tokia intuityvi kaip „Endomondo“, tačiau turės daugiau funkcijų ir joje nebus priminimų apie galimybę įsigyti mokamą versiją.

Norintiems telefonu suskaičiuoti savo žingsnius svarbu atkreipti dėmesį į tai, ar telefonas turi integruotą žingsniamatį, kitaip tam būtinai prireiks išmaniosios apyrankės.

Prisiregistravus reikia įrašyti savo svorį, ūgį, amžių ir svarbiausius tikslus, pavyzdžiui, kiek žingsnių per dieną norėtumėte nueiti. Aplikacija suteikia galimybę palyginti, kiek vidutiniškai žingsnių nueina ar kokius kitus tikslus gali pasiekti kiti panašaus amžiaus ar svorio aplikacijos naudotojai. „Up“ leidžia mesti iššūkį ir pasirinktam vartotojui, ir konkuruoti, kuris per dieną, pasieks geresnių rezultatų – pavyzdžiui, nueis didesnį atstumą.

„Up“ turi ir daugiau funkcijų – kaip ir „My Fitness Pal“, ji leidžia sekti savo mitybą, miegą ar nuotaiką.

Aplikacijos nuoroda: „Android“, „iOS“

„Google Fit“

Jei visos išvardintos aplikacijos jums atrodo per daug įmantrios ir norite paties paprasčiausio įrankio savo „Android“ telefone, kuris padės išsikelti minimalius tikslus ir skaičiuoti nueitus žingsnius, „Google Fit“ bus viena iš alternatyvų.

„Google Fit“ taip pat veikia ir su „Google Wear“ sujungiamais išmaniaisiais įrenginiais. Tam, kad būtų galimybė ją naudotis, reiks „Google“ suteikti leidimą pasiekti jūsų buvimo vietos duomenis.

Kadangi prie aplikacijos jungiamasi su „Google“ paskyra, visa informacija vėliau bus pasiekiama ir kituose „Android“ įrenginiuose.

Įsirašę programėlę matysite, kokį atstumą kurią dieną nuėjote, nubėgote ar nuvažiavote dviračiu. Ji pateikia ir diagramas, kurios parodo, kuriuo dienos metu buvote aktyviausi ir atsiunčia priminimus apie tikslus.

Kad būtų galimybė skaičiuoti žingsnius be išmanaus prietaiso, telefonas turi turėti integruotą žingsniamatį.

Aplikacijos nuoroda: „Android“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius