Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aktyvus „nematomas apsiaustas“ leis gerokai labiau sumažinti objektų matomumą

Teksaso mokslininkai išrado technologiją, kuria naudojantis galima sukurti aktyvius nematomus apsiaustus. Apsiaustai galėtų būti veiksmingi esant įvairiems dažniams, taip pat matomoje šviesoje ir mikrobangose, praneša bbc.
Nematomu žmogumi pramintas Kinijos menininkas Liu Bolinas
Nematomu žmogumi pramintas Kinijos menininkas Liu Bolinas / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Technologijos

Jeigu pavyks panaudoti sukurtą technologiją, šis apsiaustas turės gerokai didesnį pranašumą prieš kitus „nematomus apsiaustus“, kurie veikia esant tik tam tikriems apibrėžtiems dažniams. Pavyzdžiui, jei apsiaustas būtų nematomas raudonoje šviesoje, kituose dažniuose jo matomumas būtų gerokai didesnis.

Apsiausto išskirtinumas yra ultraplona medžiaga ir speciali elektroninė sistema.

Pasyvusis apsiausto modelis buvo pademonstruotas dar 2006 metais. Tuomet pasyvusis apsiaustas pagamintas iš metamedžiagų – dirbtinių mišinių, kurių struktūros turi gamtoje neegzistuojančių savybių.

Aktyvūs apsiaustai yra gerokai plonesni ir mažiau pastebimi nei pasyvūs. Jie naudoja specialius stiprintuvus, kad padengtų apsiausto paviršių elektra.

„Mūsų aktyvaus apsiausto kūrimui panaudota visiškai nauja koncepcija, kuri yra gerokai pranašesnė už ligšiolinius apsiaustus. Ieškome, kaip realizuoti šią technologiją, tačiau kol kas vis dar esame pradiniame etape“, – sakė tyrimo vadovas Anrea Alu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius