Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Amazon“ į planšetinių kompiuterių karą siunčia „Kindle Fire“

Kompanija „Amazon“ trečiadienį pristatė planšetinį kompiuterį „Kindle Fire“. Ypatingomis techninėmis savybėmis negalintis pasigirti įrenginys labiausiai išsiskiria kaina – jis bus pardavinėjamas už 199 dolerius (504 Lt).
„Amazon“ generalinis direktorius Jeffas Bezosas pristato planšetinį kompiuterį „Kindle Fire“.
„Amazon“ generalinis direktorius Jeffas Bezosas pristato planšetinį kompiuterį „Kindle Fire“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

413 gramų sveriantis „Kindle Fire“ turi 7 colių įstrižainės spalvotą lietimui jautrų ekraną. Jame nėra nei vaizdo kamerų, nei mikrofono (taigi jis nepalaikys vaizdo pokalbių) ir net 3G ryšio – tik belaidis „WiFi“ internetas, rašo Gizmodo.com. Be įkrovimo įrenginys turėtų veikti iki 8 valandų.

Planšetiniame kompiuteryje įdiegti tik 8 gigabaitai atminties, taigi panašu, kad „Kindle Fire“ bus paremtas darbu internete ir debesų kompiuterijos sprendimais (kuriuos, beje, smarkiai tobulina ta pati „Amazon“).

Kiekvienas įsigijęs „Kindle Fire“ galės nemokamai saugoti iš „Amazon“ įsigytą turinį virtualioje duomenų saugykloje.

Įrenginį išbandę žurnalistai nurodo, kad jis veikia itin sparčiai, o ekranas atrodo spalvingas ir ryškus. Ypač daug dėmesio sulaukė interneto naršyklė „Amazon Silk“ (daugiau apie ją galite sužinoti šiame vaizdo įraše).

Planšetinis kompiuteris naudoja „Android“ pagrindu sukurtą operacinę sistemą, kurios vartotojo sąsaja yra visiškai kitokia, nei kitų „Android“ planšetinių kompiuterių. Ekrane matomas visas vartotojų turinys, suskirstytas pagal pobūdį (knygos, filmai, muzika, programos ir t.t.). Pasirinkus kurį nors meniu punktą galima naršyti bibliotekoje.

„Amazon“ generalinis direktorius Jeffas Bezosas anksčiau yra sakęs, kad kompanija sieks konkuruoti ne įrenginiais, o turiniu. „Mes siūlome aukščiausios kokybės produktus žema kaina. Kiti planšetinių kompiuterių gamintojai nebandė konkuruoti kaina ir pardavė nedaug įrenginių. Mes „Kindle Fire“ laikome ne planšetiniu kompiuteriu, o paslauga“, – interviu „Bloomberg“ sakė J.Bezosas.

Prekyba „Kindle Fire“ prasidės lapkričio 15 dieną. Daugiau informacijos apie įrenginį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius