Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Anonymous“ karas prieš IS vyksta ne taip sklandžiai, kaip tikėjosi programišiai

Po teroristinių išpuolių „Anonymous“ pažadėjo prieš „Islamo valstybę“ surengti didžiausią kibernetinį išpuolį, tačiau praėjus mažiau nei keletui savaičių po karo paskelbimo rezultatai vertinami prieštaringai, skelbia „The Verge“ ir „Ars Technica“.

Didžioji dalis „Anonymous“ kovos su „Islamo valstybe“ pastangų nukreipta prieš propagandą tinklalapiuose ar socialiniuose tinkluose – daugiausiai „Twitter“.

Pati programišių grupė teigia, kad jos dėka buvo uždaryta jau 20 tūkst. „Islamo valstybės“ propagandą skleidžiančių „Twitter“ paskyrų. Tačiau dauguma jų, apie kurias automatiškai praneša kompiuterinės programos, net nėra susijusios su „Islamo valstybe“. Apie tai praėjusią savaitę duodamas interviu „The Daily Dot“ pranešė „Twitter“ darbuotojas.

Tiesa, beveik visos iš 5 tūkst. „Anonymous“ paskelbtų „Pastebin“ paviešintų „Twitter“ paskyrų buvo uždarytos, tačiau, kaip atkreipia dėmesį „Ars Technica“ žurnalistai, „Anonymous“ netiksliai pranešė apie tūkstančius kitų, kur buvo „trolinama“ „Islamo valstybė“, dalis paskyrų tiesiog buvo arabų kalba ir neturėjo nieko bendro su terorizmu, o dalis jų priklausė „Islamo valstybės“ priešininkams.

„The Daily Dot“ „Twitter“ darbuotojas teigė, kad socialinis tinklas ėmė ignoruoti „Anonymous“ skelbiamą informaciją apie „Twitter“ paskyras, nes ji pasirodė esanti labai nepatikima.

O „Islamo vastybės“ teroristai nesnaudžia – teroristų pamėgtame tinkle „Telegram“ sukurta speciali grupė, kurioje mokoma, kaip apsisaugoti nuo „Anonymous“ kibernetinių išpuolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius