Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ apkaltinta pasivogusi studento programėlę

Kompanija „Apple“ apkaltina pasivogusi brito studento Grego Hugheso programėlės idėją ir išleidusi identišką produktą po to, kai jo sukurta programa buvo atmesta „App Store“ parduotuvės dėl taisyklių pažeidimo.
Išmanusis telefonas „iPhone“
Išmanusis telefonas „iPhone“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gregas savo programą sukūrė prieš metus studijuodamas Birmingtono Universitete kompiuterių inžineriją trečiame kurse. 2010 gegužę jis norėjo pradėti platinti savo programą, tačiau „Apple“ sukritikavo „Wi-Fi Sync“ programėlę dėl saugumo ir ją atmetė. Visgi neseniai kompanija kartu su „iOS 5“ pristatė programėlę, turinčią lygiai tokias pat funkcijas, panašų logotipą ir netgi tą patį pavadinimą.

„Apple“ pristatyta „Wi-Fi Sync“ programėlė leis sinchronizuoti „iTunes“ programą su „iPhone“ telefonu per bevielį tinką. Iki šiol tapatinti kompiuterio ir telefono „iTunes“ turinį buvo galima tik prijungus prietaisą USB laidu.

Pernai „Apple“ atmetusi programėlę paskambino Gregui telefonu. „Jie sakė, jog kompanijos programuotojai užmetė akį į programėlę bei buvo sužavėti, netgi prašė manęs gyvenimo aprašymo“, – pasakojo Gregas.

Tačiau studentas nusprendė pardavinėti savo sukurtą programą „nulaužtiems“ „iPhone“ išmaniesiems telefonams ir įkėlė ją į „Cydia“ programėlių parduotuvę.

Atsisiuntus jo programėlę ir įdiegus papildomą programą kompiuteryje, sujungiami du prietaisai ir leidžiama bevieliu būdu sinchronizuoti „iTunes“ be USB laido. Gregas pardavinėjo programėlę už 9,99 JAV dolerių, jų buvo nupirkta daugiau nei 50 tūkst. kopijų.

Tačiau šią savaitę pamatęs „iOS 5“ pristatymą Gregas neteko žado. „Aš buvau visiškai šokiruotas. Šiuo metu man egzaminų sesija ir tai išties ne į naudą, – Telegraph.co.uk pasakojo Gregas. – Aš prekiavau savo programėle tuo pačiu pavadinimu ir piktograma metus. „Apple“ žinojo apie tai, juk jie ją atmetė. Dėl šios priežasties aš buvau nustebintas išvydęs ją pristatant su nauja sistema.“

Gregas tvirtina, jog jis kovos dėl savo programėlės. „Galų gale, privalai pakovoti ir apginti savo darbą“, – pridūrė jis.

Iki šiol už gautus pinigus iš pardavimų Gregas finansavo savo mokslą. Dabar jis baigia paskutinįjį kursą ir žada toliau kurti programėles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius