Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ JAV paduota į teismą dėl klientų asmeninės informacijos rinkimo ir perpardavimo

Trys gyventojai iš Masačusetso (JAV) „Apple“ padavė į tesimą. Skunde aiškinama, kad „Apple“ parduotuvėje reikalavo jų pašto kodo, o vėliau uždirbo iš duomenų pardavimo trečiajai šaliai, skelbia tinklalapis bgr.com.
„Apple“ naujovių pristatymo akimirka
„Apple“ naujovių pristatymo akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Adamas Christensenas, Jeffrey'is Scolnickas ir Williamas Farrellis sako, kad jie turėjo pateikti savo pašto kodus pirkdami produkciją „Apple“ parduotuvėje, o tokiu būdu buvo pažeistas Masačusetso Nesąžiningos prekybos praktikos įstatymas.

Minėtas įstatymas skelbia, kad pardavėjai negali priversti pirkėjų pateikti daugiau informacijos negu kreditinių kortelių bendrovėms reikia tam, kad patvirtintų pirkinį.

Taip pat skelbiama, kad „Apple” šią informaciją pardavė trečiosioms šalims taip uždirbdama pinigų iš vartotojų asmeninės informacijos. Ieškovai taip pat teigia į savo pašto kodus gavę „nepageidaujamos reklaminės medžiagos iš „Apple“.

Dėl to jie siekia iš „Apple“ gauti 75 dolerius už šį pažeidimą, taip pat palūkanas ir kad būtų apmokėtos bylinėjimosi teisme išlaidos. Jie taip pat siekia uždrausti „Apple“ rinkti informaciją apie žmonių pašto kodus.

„Apple“ šio skundo oficialiai dar nepakomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius