Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ naujienų lietus: pristatytas „iPad Air“, atšviežinti „Macbook Pro“ ir dykai dalijama „OS X Mavericks“

Amerikiečių kompanija „Apple“ antradienį pažėrė visą šūsnį naujienų: pristatė naujus planšetinius kompiuterius „iPad Air“ ir „iPad Mini 2“, atšviežino kompiuterių „Mac“ liniją ir pranešė, kad naują operacinės sistemos versiją „OS X Mavericks“ esami kompiuterių savininkai galės įsidiegti už dyką.
„Apple“ viceprezidentas Philipas W.Schilleris pristato „iPad Air“
„Apple“ viceprezidentas Philipas W.Schilleris pristato „iPad Air“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujovių pristatymą „Apple“ pradėjo nuo operacinės sistemos „OS X Mavericks“ pristatymo. Kompanijos viceprezidentas Craigas Federighis pareiškė, kad jos naudotojai išsyk pajus skirtumus: platforma efektyviau naudos operatyviąją atmintį „suspausdama“ nenaudojamus duomenis, taigi bus galima be vėlinimo ar strigimų naudoti daugiau programų. Nešiojamųjų kompiuterių savininkus nudžiugins tai, jog operacinė sistema veiks taupiau, o tai leis pailginti baterijos darbo laiką. Pristatytos ir naujos programos bei patobulinti darbo įrankiai.

Visgi didžiausia naujiena buvo tai, kad „OS X Mavericks“ bus galima atsisiųsti nemokamai. Ši operacinė sistema tiks visiems „Mac“ kompiuteriams, išleistiems po 2007 metų. Ją bus galima atsisiųsti jau po pristatymo.

Nauji, pigesni „Mac‘ai“

Renginyje „Apple“ pristatė ir naujus 13 bei 15 colių įstrižainės „Retina“ ekranus turinčius kompiuterius „Macbook Pro“. Mažesnysis naudos ketvirtosios kartos „Intel Haswell“ procesorių, bus lengvesnis (1,57 kg) ir plonesnis (1,8 cm) už pirmtaką, be įkrovimo galės dirbti 9 valandas, o kainuos 200 dolerių pigiau – 1,3 tūkst. dolerių. Didesnysis naudos penktosios kartos „Intel Crystalwell“ procesorių, o be įkrovimo galės veikti 8 valandas. Jis taip pat atpigo 200 dolerių ir nuo šiol kainuos 2 tūkst. dolerių. Šie kompiuteriai prekyboje pasirodo jau po pristatymo.

Renginio kulminacija tapo penktosios kartos „Apple“ planšetinio kompiuterio pristatymas, kurį kompanija nusprendė pavadinti „iPad Air“.

Taip pat pristatytas naujas „Mac Pro“ asmeninis kompiuteris, kurio pirkėjai galės rinktis „Xeon e5“ procesorius su 4–12 branduolių ir iki terabaito talpos SSD disku. Maža to, šis kompiuteris naudos 70 proc. mažiau elektros energijos nei ankstesnis „Mac Pro“, o jo modifikacijų kainos prasidės nuo 3 tūkst. dolerių.

Ir pagaliau – „iPad Air“

Renginio kulminacija tapo penktosios kartos „Apple“ planšetinio kompiuterio pristatymas, kurį kompanija nusprendė pavadinti „iPad Air“.

Kaip ir ankstesnės versijos, jo ekranas liko 9,7 colio (24,6 cm) įstrižainės. „Oru“ jis pramintas, matyt, dėl to, kad yra penktadaliu plonesnis už pirmtaką – vos 7,5 mm storio. Ir sveria gerokai mažiau – 453 gramus (buvo 635 g).

Planšetėje naudojamas 64 bitų „Apple A7“ procesorius (toks pat, kaip ir „iPhone 5S“). Kompanija giriasi, kad įrenginys tapo net 8 kartus spartesnis, grafiką apdoroja 72 kartus (!) geriau, o didelės apimties failus atidaro dukart greičiau.

Įrenginyje įdiegta 5 mln. tšk. raiškos „iSight“ kamera, galinti filmuoti „Full HD“ vaizdo įrašus, du mikrofonai tikroviškesniam „stereo“ garsui bei aukštos raiškos priekinė kamera vaizdo pokalbiams.

Jo pirkėjai galės rinktis iš sidabrinės, pilkos arba juodos spalvos (deja, jokio aukso...). Prekybos salonuose daugumoje šalių, taip pat ir Lietuvoje, „iPad Air“ pasirodys lapkričio 1 dieną, o kainuos tiek pat kaip ankstesni modeliai starto metu – 500 dolerių už 16 GB versiją.

Antrosios kartos „iPad Mini“ vis dar turės 7,9 colio (20 cm) įstrižainės ekraną, tik jis jau atitiks „Retina“ standartą (2048 x 1536 tšk.). Jame taip pat bus įdiegtas „Apple A7“ procesorius ir... daugiau kaip ir nieko. Tiesa, kaina – 400 dolerių už 16 GB versiją. O jei norėsite 4G LTE palaikančios versijos, teks pakloti visus 530 dolerių. Prekyba prasidės lapkričio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius