-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Apple“ pristatė atnaujintą planšetinį kompiuterį „iPad2“ (video)

Kompanija „Apple“ trečiadienį pristatė atnaujintą planšetinį kompiuterį „iPad2“ – lengvesnį, plonesnį, greitesnį už savo pirmtaką ir turintį dvi vaizdo kameras.
„Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas pristato „iPad2“.
„Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas pristato „iPad2“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naująjį gaminį specialiame renginyje pristatė „Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas, kuris prieš kurį laiką paskelbė išeinąs ligos atostogų, tačiau užsiminė, jog ir toliau dirbs kompanijoje bei dalyvaus priimant svarbiausius sprendimus.

Naujasis „iPad2“ turi kur kas galingesnį „Samsung A5 dual core“ procesorių – jis esą net devynis kartus greitesnis, nei prietaiso pirmtako. Taip pat naujojoje planšetėje įdiegtas du kartus galingesnis vaizdo elementų procesorius, praneša Mashable.com.

Be to, „iPad2“ yra trečdaliu plonesnis (jo storis tėra 8,8 mm), šis prietaisas ir lengvesnis – jis sveria mažiau nei 600 gramų.

„iPad2“ nuo pirmosios pardavimo dienos bus galima įsigyti ne tik juodos, bet ir baltos spalvos. Prietaiso kaina priklausys nuo to, ar pirkėjas įsigys modelį tik su „WiFi“ ar ir su 3G interneto ryšiu; taip pat kainai įtakos turės prietaiso talpa (galimi 16, 32 ir 64 gigabaitų (GB) modeliai).

Pasitvirtino gandai ir apie tai, jog „iPad2“ turės vaizdo kamerą – tai buvo vienas didžiausių pirmojo „iPad“ trūkumų. Išties, „iPad2“ turi jų dvi – priekyje (vaizdo pokalbiams ir vaizdo konferencijoms) bei gale (fotografavimui, filmavimui ir kt.).

Pagaliau „iPad2“ turi ir aukštos raiškos vaizdo rodymui skirtą HDMI jungtį, taigi nuo šiol vartotojai galės prijungti aparatą prie televizoriaus ir mėgautis puikios kokybės vaizdu.

Kaip ir pirmasis modelis, atnaujinta planšetinio kompiuterio versija be įkrovimo gali atlaikyti iki 10 valandų darbo. Kaina taip pat liko nepakitusi – už 16 GB talpos įrenginio versiją su „WiFi“ ryšiu teks pakloti 499 dolerius. Galingesni modeliai atitinkamai ir brangesni – ir „WiFi“ ir 3G ryšį turintis bei 64 GB talpos prietaisas kainuos 829 dolerius.

Įrenginyje įdiegta atnaujinta „iOS 4.3“ operacinės sistemos versija.

Prietaisas prekyboje JAV pasirodys kovo 11 dieną.

Siūlome pasižiūrėti „iPad2“ video pristatymą:

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius