„Apple“ taps mobiliojo ryšio operatoriumi?

„Apple“ siekia siekia įsitvirtinti įvairiose srityse. Šį kartą IT gigantas susiruošė užkariauti mobiliųjų ryšių rinką. Tiesa, „Apple“ gali tapti ne įprastu korinio ryšio tiekėju, o virtualiu, taip vadinamu MVNO (mobile virtual network operator – virtualiojo mobilaus tinklo operatorius). Internete pasirodė informacija, kad bendrovė jau testuoja šių tinklų sąveiką su „iOS“ valdomais prietaisais.
iPhone 6
iPhone 6 / Scanpix nuotr.
Temos: 1 „Apple“

Kada „Apple“ pradės teikti virtualaus mobiliojo ryšio paslaugas nebuvo pranešta, tačiau srities ekspertai yra įsitikinę, kad to neįvyks bent jau per artimiausius kelis mėnesius – nuo bandymų pradžios iki paslaugos paleidimo gali praeiti iki penkerių metų.

Nuosavos mobilios infrastruktūros bendrovė neturi, todėl tikėtina, kad savo paslaugas „Apple“ teiks naudodama kitų mobiliojo ryšio operatorių tinklus, galbūt „AT&T“ arba „Sprint“. Manoma, kad „Apple“ turi galimybių tapti vienu didžiausių pasaulyje mobiliojo ryšio operatorių, bet savo aprėptimi vargu ar pranoks rinkos lyderius.

Pasak gandų, „Apple“ planuoja plėtoti virtualaus ryšio tinklus JAV ir Europoje. Naujos technologijos, kurios bus įtrauktos į mobiliąsias sistemas, užtikrins srities plėtrą ir jas turėtų teigiamai įvertinti ir klientai, ir partneriai. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį, kad tokiu žingsniu „Apple“ galėtų įtakoti dalies vartotojų prieigą prie interneto.

Panašų projektą pradėjo ir „Google“

Panašų projektą 2015 balandžio mėnesį pradėjo „Google“. Naudojant JAV operatorių „Sprint“ ir „T-Mobile“ mobiliuosius tinklus, taip pat „Wi-Fi“, vartotojams suteikiama persijungimo tarp trijų šaltinių galimybė – išmanusis telefonas ar planšetinis kompiuteris gali automatiškai pasirinkti vieną, kuris užtikrina greičiausią ir kokybiškiausią ryšį. Be to, prietaisas gali pakeisti ryšio būdą net pokalbio metu, jo nepertraukdamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius