Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ virtuali saugykla „iCloud“ saugos visą vartotojų turinį „debesyje“

Pirmadienį „Apple“ pristatė gerokai atnaujintą virtualią saugyklą „iCloud“, kuri pranoko visus lūkesčius: kompanijos klientai „debesyje“ galės saugoti kone visą savo skaitmeninį turinį, pradedant telefonu darytomis nuotraukomis, baigiant knygomis ir muzikos įrašais.
Virtualios saugyklos „iCloud“ reklama
Virtualios saugyklos „iCloud“ reklama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujoves „Apple“ programuotojų konferencijoje „Worldwide Developers Conference“ pristatė dėl ligos iš aktyvaus darbo kompanijoje pasitraukęs „Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas.

S.Jobsas buvo pastebimai sulysęs, tačiau demonstravo ryžtingumą, vieną po kitos demonstruodamas „iCloud“ siūlomas galimybes, retsykiais užleisdamas sceną savo pavaduotojams, kad šie išsamiau papasakotų apie produktą.

Leis sinchronizuoti kone viską

Rudenį oficialiai startuosianti „iCloud“ yra tarsi virtuali saugykla internete. Nuo konkurentų siūlomų „debesų saugyklų“ ji skiriasi tuo, kad automatiškai išsaugo ir sinchronizuoja visą turinį tarp visų vartotojo įrenginių, kuriuos pagamino „Apple“: kompiuterio „Mac“, telefono „iPhone“, planšetinio kompiuterio „iPad“ ar muzikos grotuvo „iPod Touch“, praneša CNN.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas pristato „iCloud“.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Apple“ generalinis direktorius Steve‘as Jobsas pristato „iCloud“.

Pvz., vartotojui atnaujinus savo pažįstamų kontaktinę informaciją telefone „iPhone“, ji automatiškai pasikeis visų kitų įrenginių adresų knygose. „iCloud“ taip pat leis vartotojams nuolat „debesyje“ turėti nusipirktų programų, knygų, muzikos įrašų kopijas, t.y. vartotojas pirkinį nemokamai galės atsisiųsti į bet kokį kitą savo įrenginį. O jei įrenginys sugestų ar žmogus jį pamestų, jis visuomet turės atsargines kopijas internete.

Taip pat į virtualią saugyklą bus galima įkelti asmeninius dokumentus, nuotraukas, net įrenginių nustatymus. Taigi, tarkime, telefonu daryta nuotrauka jau po kelių sekundžių taps pasiekiama visais kitais įrenginiais.

„Apple“ išgirdo vartotojų viltis ir į „iCloud“ integravo muzikos parduotuvę „iTunes“. Joje nusipirktas dainas žmonės galės nemokamai atsisiųsti į bet kurį kitą įrenginį. Deja, muzikos transliavimo paslaugos kompanija nepristatė.

Sumokėję 25 dolerius per metus vartotojai galės įkelti į „debesį“ kone visą (iki 20 tūkst. įrašų) savo muzikos kolekciją – net tas dainas, kurių jie nepirko „iTunes“.

Pati paslauga „iCloud“ bus nemokama ir pakeis ligšiolę „Apple“ virtualią saugyklą „MobileMe“, kuri, kaip patvirtino ir pats S.Jobsas, nebuvo pats sėkmingiausias projektas. „MobileMe“ kainavo 99 dolerius per metus.

„Jūs galite klausti: „Kodėl aš turėčiau jais tikėti? Juk jie man bandė įbrukti „MobileMe“. Atsakau – „iCloud“ tiesiog veikia“, – sakė S.Jobsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius