Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apsinuodiję išmaniųjų telefonų surinkėjai kreipėsi pagalbos į „Apple“

Išmaniuosius telefonus, taip pat ir „iPhone“, gaminančios bendrovės „Wintek“ darbuotojai teigia darbe apsinuodiję pavojingomis medžiagomis. Jie raštu kreipėsi į „Apple“ prašydami pagalbos.
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 4“.
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 4“. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 iPhone „Apple“

Kinijoje veikiančios gamyklos darbuotojai teigia apsinuodiję gamindami lietimui jautrius ekranus išmaniesiems telefonams, praneša BBC. Sveikatos problemų dėl nuodingo chemikalo n-heksano turėjo 137 žmonės. Jie jautė galvos svaigimą, nuovargį, padidėjusį prakaitavimą, tirpo jų rankos. Dalis jų teigia vis dar jaučiantys šiuos požymius. Kai kurie ekspertai teigia, kad n-heksanas gali sukelti ilgalaikių sveikatos sutrikimų.

Darbuotojai teigia, kad gamyklos savininkai neskyrė jiems pakankamų kompensacijų, o paskirtas kompensacijas paėmę žmonės buvo verčiami išeiti iš darbo. Be to, gamyklos valdžia nesuteikė garantijų, kad apmokės apsinuodijusių darbuotojų medicinos paslaugas.

Todėl penki darbuotojai nusiuntė laišką „Apple“ prašydami, kad ši suteiktų daugiau pagalbos. „Apple“ situacijos nekomentavo.

N-heksanas gamykloje buvo naudojamas valyti ekranams. Jis vietoje alkoholio pasirinktas dėl to, kad greičiau garuoja, o tai leido pagreitinti lietimui jautrių ekranų gamybą. Tačiau po to, kai paskelbta apie apsinuodijusius darbuotojus, bendrovė atsisakė n-heksano ir vėl naudoja alkoholį.

Kasmetinėje savo veiklos ataskaitoje „Apple“ pripažino žinojusi apie „Wintek“ gamykloje nukentėjusius darbuotojus. „Apple“ kreipėsi į tiekėją, reikalaudama atsisakyti n-heksano išmaniųjų telefonų gamyboje, taip pat užtikrinti tinkamą patalpų ventiliaciją.

„Wintek“ taip pat gamina telefonų detales tokioms kompanijoms, kaip „Nokia“ ir HTC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius